• bajgunar
    #14358
    Asztalos a szakmám. Asztalt magamnak csináltam hozzá (sorano tölgy színben, duplán merevített asztallap, 1mm-t nem hajlik meg). 70cm mély, 120 széles. Jobb oldalon ~25cm túllógó asztallap, alatta a gép, beülő részen ~30cm lábtartóval ~20 fokos szögben felém döntve.
    Ikea-s POÄNG fotelben ülök. Mellette egy szintén sk gyártott tároló szekrényke. Ha beleülök fotelbe, a karfa rész vízszintesbe kerül. Annak magasságával megegyező magas a tároló szekrény, így az egyben az egérpad is. He beülök gép elé, hátradőlök, felteszem lábam lábtartóra, combomra veszem a billentyűzetet és ennyi. Teljesen feltámasztva karjaim, lábam, fejem hátradöntve. Így a monitor közepe kb 10cm-el van feljebb a szemmagasságomtól.
    Úgyhogy elhiheted.
    Nyomtam én is évekig 100k -es csoda gamerszékből, ülő pozícióban, ülve, karok asztalon, ~60cm -ről. Biztos, hogy nem fogom mégegyszer.
    Hót nyomorék pozíció (számomra), elég ha munkahelyemen ülök így a gép előtt egész nap. Ahol ki be ugrálok a gép elől a nyomtatóhoz. Itthon nem ilyen pozícióban akarok munka után görnyedni a gép előtt. Szeretném feltenni a lábam, szinte elfeküdni. Az ül így asztal előtt, csodaszékben, aki ezt nem tudja kivitelezni, vagy nincs helye meg nincs annyi kerativitása, csak bemegy, megveszi csoda pc asztalt, csodagamerszékkel. Nah ott úgy fogsz ülni előtte. Én nem úgy ülök. Így tehát számomra adott, hogy ~1m -ről nézem a 32:9-es monitort.
    S mindezt úgy, hogy kb ~1-2cm-t HA mozgatok fejemen a szemem követése után. Játék alatt meg amúgy is a középső részre figyelsz, ha kitekintesz oldalra, addigra oda is fordulsz játékban, ha nem figyeled a monitor szélét akkor a perifériás látásoddal úgyis észreveszel minden mozzanatot, de mire oda pillantanál fejforgatás nélkül is akaratlanul oda fordulsz játékban. De ha nézni is akarod fizikálisan a monitor szélét, akkor is fejmozgatás nélkül teszem. Amit pl egy 16:, 21:9-es monitoron más még NEM lát. Ahogy pl játékban is elbújik egy ablak mellett, én bőven kilátok az ablakon, míg más a 21:9-ével nem lát ki, csak ha "lean"-el.
    Na mindegy. Azt hisz mindenki, amit akar. meg vesz amit akar. Én tuti soha többet 21:9-et SE. Ennyi.