• mégvadabbdisznó
    #14175
    Vettem egy LG 32MP58-as full hd monitort. A gond az vele, hogy mikor lecseréltem az előzőt és elindítottam a windows-t, csak a háttér töltődik be az új monitoron... se ikonok, se tálca, se start menü... internetet elindítani nem lehet, sem semmilyen programot. Persze az elején kiírta a monitor hogy az aktuális felbontás 640x480, és állítsam át full hd-ra.
    A gond itt kezdődik. A monitor beállításainál sehol sem találtam full hd-t. A "ratio" menüpontnál két lehetőség van: original és wide... ha a wide-ra állítom, majd átlépek a resolution menübe, akkor 1366x768 az elérhető legnagyobb felbontás, az original-nál pedig 1024x768.
    A full hd sehol sincs. Így átállítottam a felbontást a menüben elérhető legnagyobbra (1366x768), de a windows ugyanúgy üresen, csak a háttérképpel töltődik be. Semmilyen beállításra nincs lehetőség ott sem. Sem a videókártya vezérlőpanelt nem tudja betölteni, sem a vezérlőpultot, még egy megveszekedett ikon se látszik sehol.
    Ha visszateszem az előző monitort, ami szintén egy full hd LG, csak 27 inches, akkor minden elindul és betöltődik normálisan, ahogy szokott.
    Nekem már rengeteg monitorom volt, de ilyen hülye problémával még nem találkoztam... minden új monitorral normálisan megjelenítődött a windows, csak ezzel nem akar.
    Légyszi valaki aki ismeri ezt a típust, mondja már el, hogy mit csinálok rosszul, mert már azon gondolkozok, hogy bebaszom a dobozba és visszaküldöm az áruházba.