14419
  • Mersant
    egyeb kijelzo nincs rakotve csak ez az uj monitor? esetleg kosd ra mind a 2 monitort a gepre es probald meg ugy beallitani!

• mégvadabbdisznó
    Vettem egy LG 32MP58-as full hd monitort. A gond az vele, hogy mikor lecseréltem az előzőt és elindítottam a windows-t, csak a háttér töltődik be az új monitoron... se ikonok, se tálca, se start menü... internetet elindítani nem lehet, sem semmilyen programot. Persze az elején kiírta a monitor hogy az aktuális felbontás 640x480, és állítsam át full hd-ra.
    A gond itt kezdődik. A monitor beállításainál sehol sem találtam full hd-t. A "ratio" menüpontnál két lehetőség van: original és wide... ha a wide-ra állítom, majd átlépek a resolution menübe, akkor 1366x768 az elérhető legnagyobb felbontás, az original-nál pedig 1024x768.
    A full hd sehol sincs. Így átállítottam a felbontást a menüben elérhető legnagyobbra (1366x768), de a windows ugyanúgy üresen, csak a háttérképpel töltődik be. Semmilyen beállításra nincs lehetőség ott sem. Sem a videókártya vezérlőpanelt nem tudja betölteni, sem a vezérlőpultot, még egy megveszekedett ikon se látszik sehol.
    Ha visszateszem az előző monitort, ami szintén egy full hd LG, csak 27 inches, akkor minden elindul és betöltődik normálisan, ahogy szokott.
    Nekem már rengeteg monitorom volt, de ilyen hülye problémával még nem találkoztam... minden új monitorral normálisan megjelenítődött a windows, csak ezzel nem akar.
    Légyszi valaki aki ismeri ezt a típust, mondja már el, hogy mit csinálok rosszul, mert már azon gondolkozok, hogy bebaszom a dobozba és visszaküldöm az áruházba.
  • Inquisitor
    Szerintem ezt ki kell próbálni olyan helyen ahol van rá lehetőség, akár leülve kipróbálni is, mert sokakat zavar, sokakat meg nem. Szerintem 24"-on, de talán még 27"-on sincs értelme, szvsz 32"+ vagy 21:9 és ennél szélesebb monitoroknál lehet értelme. De lentebb írtam, hogy 144Hz témában nincs nagyon sík monitor kis méretben csak TN paneles.
  • Inquisitor
    Az a baj, hogy ebben az árkategóriában csak görbített VA paneles monitorok vannak. 24" 144Hz-es monitorok ami NEM görbe meg TN paneles. Van IPS naneles gamer monitor, de csak 75-Hz-ig. Érdekes módon 27"-tól már megy a 144Hz-es IPS sík panel, de abból a legalja a most bejött új Nitro sorozat 99.990.
    Ha jó a 24" görbe VA panel, akkor most a kérdezett kategóriában van a Samu C24RG50 mint új cucc, a C24FG73 ami régi, de QLED (jobb kontraszt?), MSI Optix MAG241C.
    Amúgy most jön be az Acer új olcsósított VA szériája az ED sorozat, de erről sehol nem láttam teszteket: Acer ED242QRAbidpx
    Ez még pixel garanciával is bőven befér árban.
  • Whysper
    Sziasztok. erről vélemény? 32"
  • NiGhTM4R3
    személy szerint engem taszít az ívelt monitor, húzza a szemem és akár 20 perc után szédülés, fejfáfás fog el. nálam felejtős, de valszeg a kisebbséghez tartozok és neked lehet semmi bajod vele. hasonló monitor volt nálam kényszerből
  • Carmang
    Azt szerintem mi sem tudjuk, hogy téged mennyire zavarna :D
    Én simán el tudnám képzelni, hogy hosszabb távon jobb a szemnek, pláne ha olyan játékkal játszol, ahol sokat kell kitekinteni a képernyő szélére. Persze ehhez az is kell, hogy úgy legyen beállítva a monitor, hogy a sugár középpontjában legyen a fejed. Ettől távolabb, vagy közelebb engem biztos zavarna, de van annyi hely az asztalon, hogy lehessen előre-hátra tologálni, míg jó nem lesz.
  • Anonymusxx
    Az ívelt monitornak van értelme? főleg 24-es monitornál?
    A SAMSUNG C24FG73 24" ívelt gamer monitort néztem ki, de ívelt, és nem tudom hogy mennyire zavarna engem.
  • Jim Morrison
    ó te jó ég. Nekem elsősorban melóra kéne (laptop mellé, esetleg később asztalimhoz), de brutál cuccnak tűnik. 48.9 inch egy kicsit soknak tűnik, de ha esetleg legközelebb szembejön veled... megköszönném :)
  • bajgunar
    Volt egy C49HG90 ph-n 150k-ért! Arra kellett volna lecsapni! Mert már jegelve van.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nekem ez van. de brutális. Ok, nincs 4k. De a 144Hz, a 32:9 eléggé odab***. Ezzel a konfiggal meg simán kihajtok mindent max-on. A 4k kihajtásához meg már vas is kéne. De most nincs zsé upgrade-re.
    Én is 200k-ba vettem ph-n több mint egy éve. Én is azzal az LG-vel szemeztem. De olyan kicsinek tűnt, hiába 34". A 32" 16:10 után, annyiért... :O Beleakadtam ebbe, ennyiért. Egyből lecsaptam rá.
  • Anonymusxx
    Sziasztok!

Egy új monitort szeretnék venni, mert a gépemet odaadom valakinek mindennel együtt, és egy új gépet raknék össze.
    A gépet játékra, és egyéb dolgokra is sokat használom, munka meg ilyesmi..

A mostani monitorom samsung s24b350, szóval ennél rosszabb ne legyen.
    Az ára olyan 50.-80.000 ft körül

Az 1920 x 1080 és a 24 inch legyen meg.
    És a 144 hz is, mert most nézegetem, és olvasom hogy a 144 Hz az jobb, mert nem fárad el a szem annyira, mint a mostani 60hz-monitoromnál.

Az árukeresőn beállítottam a követelményeket, és van egy jópár találat:

https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/f:kepatlo=2;3,valaszido=1,1920-x-1080,led-monitor,kepfrissitesi-frekvencia-144-hz,ar=2;3/

Szerintetek az Samsung C24FG73FQU Monitor ok? vagy van jobb is nála?
  • Jim Morrison
    mindig ezt talalom. 2017es (magamnak)
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2019.05.19. 09:59:32
  • Jim Morrison
    ja, ez eléggé a keretemen kiivül van :/

nvidia is megy már freesynccel nem? :c
  • NiGhTM4R3
    ASUS VX248H gamer monitor - 24'' FHD (1920x1080) , 1 ms-hez képest nagy előrelépés lenne egy ASUS MG278Q gamer monitor - 27'' 2K WQHD (2560 x 1440), 1 ms, G-SYNC Compatible, akár 144 Hz-re túlhúzható, FreeSync?

a lényeg a g-syncen meg a 144hz-en van, meg aránylag olcsó (138k + black ops 4 játék)
  • Calver
    Acer Predator Z301? bár ahogy elnézem kifutó és alsó hangon is duplája árban...

faszér' nincsenek 27" alatti nagy frissítési frekvenciával rendelkező, normális paneles, G-Sync monitorok. mindenütt csak Freesync...
  • Jim Morrison
    bárcsak lenne belőle ultrawide :/
  • TomStorm
    Nagyon profi ez a Samu CJG5!
    Semmi ghosting,eszméletlen éles kép és ez a 144Hz brutál!:)
  • TomStorm
    Na én megrendeltem,most 89ezer MM-ban:D
    Még jó hogy vártam vele:))
    Majd írok milyen
  • TomStorm
    Üdv.
    Ez a 2 AOC monitorhoz képest(AOC Q3279VWFD8 IPS vagy AOC Q3279VWF MVA) egy ilyen hajlított 144hz-es Samsung(Samsung C32JG50QQU) nagy előrelépés lenne?
  • akosmakos
    Már érkezik is egy új
  • broman191
    Az általában 3 év gari után minden év ajándék, ajánlott a csere.
  • akosmakos
    Sziasztok!
    Van egy LG Flatron M2280D monitorom (lassan 6-7 éve), és mostanában fura dolgokat művel: időnként fehéren bevillan. Mivel csak néha-néha egy-egy pillanatra csinálta nem izgattam magam túlzottan, de ma teljesen elment minden és tiszta fehér lett az egész. Kikapcs és némi pihenés után ismét rendben működik - egyelőre.
    Mi lehet ez? Érdemes cserében gondolkodnom?
  • mardal
    Sziasztok

ezt monitort szeretném majd megvenni(AOC I2490VXQ/BT),azt írja hogy van vesa kompatibilis de ha jól láttam ez a talpa csatalkozási helyére szerelhető fel. Jól értelmezem hogy nem kell külön valami gyári aoc kiegészítö hanem simán felcsavarozom a fali tartóra?
  • broman191
    Csak ha 'zöldhályogod' van...
  • pett3rson
    Olvass utána, hogy mire jó, lehet csak parasztvakítás...nincs róla tapasztalatom még.
  • Maala
    Nem, annyira drága. :-)
  • undY1ng #14150
    Annyira "fontos" az a g-sync?
  • Maala
    Ha lenne, akkor a duplája lenne az áruk.
  • pett3rson
    hmm, vélemények szerint megéri az árát, bár kisebb és drágább annál, mint amit Maala rakott be (bár az "csak" 4ms-es).

Kinézetre az Acer jobb, de nehéz dönteni. Ezekben G-sync is van? nem láttam sehol erre utalást, de mondjuk a Benq-nál sem a 144 hz-re, csak a véleményeknél olvastam hogy az is olyan. (szerk.: ja de, a link ami a shophoz vezet ott már látom :) )
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.06.19. 12:28:31
  • undY1ng #14147
    Elég menő ez is. Esetleg még erről vélemény? Benq ZOWIE XL2411
  • Maala
    Sry, sikerült a rossz linket benyomnom. Ez 144 Hz-es. Mint a mellékelt ábra is mutatja, érdemes odafigyelni vételkor, átvételkor.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.06.18. 21:06:55
  • undY1ng #14145
    Bocsi, az lemaradt, hogy PUBG és egyéb masszívabb internetes játékok miatt lenne a nagyobb hz-s monitor!
  • Maala
    Esetleg ez?

Ha tényleg csak monitornak akarod használni.
  • undY1ng #14143
    Nagyszerűen elküldte a linket..............
    Akkor mégegyszer: tehát az igazán kiszemelt: Asus MG248QR
    Erről vélemény?
  • undY1ng #14142
    Mostani* (telón nem enged szerkeszteni bocsi)
  • undY1ng #14141
    Köszi! Néztem még egy ilyet is mert láttam, hogy az általam kiválasztott az már nem mostaninál modell.
  • Maala
    https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/aoc/g2460pf-p323165709/
  • undY1ng #14139
    Sziasztok!
    Véleményt szeretnék kérni erről: Asus VG248QE
    A kérdés leginkább az lenne, hogy a GTX 970-em bírná e ezt, mert felbontásban nem szeretnék magasabbat mint a 1920x1080 fullHD.
    Esetleg hasonló árkategóriában (80 - 100K huf) "jobb" ajánlat?
    Előre is köszönöm!
  • bPatrik0521
    Hali!

Szeretnék venni egy hordozható monitort a laptopomhoz. 1920x1080 vagy jobb felbontás, tablet méretű legyen, ne akkora mint egy sima asztali csak usb csatlakozóval. Az se lenne hátrány ha mini displayport-ja van (bár ilyet egyet se láttam). Aksi is előny ha van, 13-16" közötti méretű, fényerő 200cd/m2 vagy jobb, válaszidő 10ms alatt. Touchscreen is előny.

Én eddig az Asus MB16AC-t találtam legjobbnak:
    https://ipon.hu/shop/termek/asus-mb16ac/1579676

Vki ismer másik jót/jobbat? Tapasztalatok?
  • TomStorm
    Na megvettem.Hát ennyi pénzért tuti vétel volt!
    És tényleg 75hz Nvidia kártyával is!Meg ez a 2k(1440p) van olyan mint a 4K Tv-m.

Tetszik,hogy magasított,stabilan áll és Design is jó.

Egész jó bővített menüje van.
    Adnak hozzá Display port kábelt is és nagyon szépen felismeri.

Ez nagy meglepetés számomra ennyi pénzért