| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
szép jó estét
már próbálkoztam ezzel a kérdéssel másik topicban is, de hátha itt tud valaki valami nagyobb bölcsességet:
monitorom (Samsuns 2253LW) utóbbi időben elkezdett enyhén vibrálni, kb akkortájt, amikor egy tápom is elkezdte haláltusáját. sötét háttéren, játék vagy filmnézés közben nem feltűnő, olyan szimplán mintha az ember szeme káprázna, fehér háttéren, olvasás közben viszont veszettül kellemetlen tud lenni.
mik lehetne ennek az okai? eltakarítottam mögüle minden közelében lévő kábelt, ettől függetlenül van mögötte egy hifi, de legalább egy jó 30 centi távolságra, vibrálás maradt. földhurokról hallottam párszor, átdugdostam hosszabbítókat, közben nagy örömmel konstatálva, h mind a gépem, mind a monitorom 4 éve egy földeletlen aljzatba csatlakozik, de semmi eredmény. lehet h valamikor kapott mind monitor mind gép egy kellemes túláramot, és most fizetem az árát? vagy előfordulhat, h ez szimplán csak egy döglődő kondenzátor eredménye?
ha valakinek valami bölcs ötlete, ne kíméljen, csípem ezt a monitort, és most nincs sajnos soktízezrem cserélni, de remélem max egy szimpla, egyszerű, párezres javítási munkával megoldható a dolog