14419
  • strepsils
    Nem jobb a másiknál ami nem fénylik csak ez új és tükröződik a felülete, ráadásul nem is azért mert érintőképernyő ,és a display portot is lefelejtették róla.
    Ráadásul biztos többe fog itthon kerülni mint az u2312hm most ,pedig ez egy olcsóbb monitor lesz.
  • Nightlord
    Ez itt tükröződik pl.6:40-nél lehet látni.Ez jó monitor?
    http://www.youtube.com/watch?v=inEtVqLJO0E
  • strepsils
    Te miről beszélsz ,jóhogy nem gyártanak olyan szart ami tükröződik.

Paneltípus, felület:
    IPS (In-Plane Switching, képsíkváltó), tükröződéscsökkentő 3H keménységű bevonattal

Vagy mit értesz fényesnek?
  • Nightlord
    Ezt nem látom,hogy fényes(glossy lenne),mattot nem akarok az van
  • V43 1105
    DELL U2312HM
  • Nightlord
    Üdv!
    IPS paneles monitort szeretnék aminek fényes a kijelzője.Lehetne két fajta méretre ajánlat mert ha lesz több pénz akkor a nagyobbat fogom venni.Tehát 21-22" és 23-24"-es
  • strepsils
    Moiré akart lenni ,ez egy pepita minta amin előjön a moiré effektus .Elvileg olcsóbb lcd knél ha nem mozgatod a fejed sem szabadna érzékelni vibrálást . Ez a perifériás látásodat izgatja úgyhogy csak ritkán veszed észre mivel nem gyakran találkozol pepita háttérrel.Hogy mi okozza a hiba felerősörését -gyengülését csak egy szakértő tudná megmondani.Nálam a dell en is csinálja néha pl bekapcsolás után szoktam észrevenni , a samsungomnál viszont egy két óra után durvult be de úgy hogy gyakorlatilag minden mozgott amire nem néztem rá.Ill laptopokon is érzékeltem . Számít az is mennyire kipihent a szem, a szerelő ezért is nem veszi észre ,ezt neked kell látnod. A jó akkor ha a tesztképernyő nem vibrál és homáyos kereszteket csak akkor látsz ha közelíted vagy távolítod a fejed a monitorhoz. A látsz szintén a perifériás látásodra vonatkozik .
  • pxxl
    mr oizo test
  • Calver
    köszönöm a tanácsokat!

körbe fogok nézni környékbeli szervizekkel kapcsolatban mindenképpen, mert ez így kezd nagyon gáz lenni. amit elfelejtettem előbb leírni, h (szerintem) idővel egyre durvább lett a vibrálás, ezért is gyanakodtam kondira, azok szoktak tudtommal így haldokolni.

a "miré képernyő" az mi akar lenni?
  • strepsils
    Ha 100% on is zavaóan vibrál a világítás akkor az lehet hogy csak egy kondi csere és kisímul főleg ha régi. Úgy csökkenti a fényerőt hogy megszaggatja az áramot azért búg minél kisebb a fényerő.
    Ha elviszed szervizbe kösd ki a szerelőnek hogy a miré képernyőt is nézze meg ha a világítással kész van, nem lenne szerencsés újból visszavinni ha azzal is baj van.
    Én 3x vittem vissza a samsungomat mire felfogta a töpszli agyával a szerelő hogy mi a baj om vele. A legjobb az lenne ha a helyszínen kilehetne próbálni tesztképekkel és csak utána átvenni.
  • Calver
    megnéztem tesztet, ott is enyhe vibrálás látható.
    a háttérvilágítás vibrál szerintem, nem a frissítési frekvenciával van gond. maxolt fényerőnél is megmarad, emlékszem h az akkortájt készült Samsung monitorok egy részének volt egy olyan típushibája, h ha levetted a fényerőt, "búgott", ilyen nálam soha nem volt, mióta megvan 22-es fényerővel használom.

mi okozhatja az ilyet? az egész háttérvilágítás egyszerre úgy döntött, h behal, vagy lehet, h csak egy kondi haldoklik, és párszáz/párezer forintos költsége lenne javításnak?
  • strepsils
    Határozd meg hogy mi vibrál , a háttérvilágítás vagy a kép? nézd meg ezen a teszten a moiré1 es képernyőt és mit tapasztalsz? mr oizo test .
    A samsung azért is vibrálhat ha nem 100%on vab a fényerő.Rakd 100 ra úgy is vibrál?
  • Calver
    szép jó estét

már próbálkoztam ezzel a kérdéssel másik topicban is, de hátha itt tud valaki valami nagyobb bölcsességet:

monitorom (Samsuns 2253LW) utóbbi időben elkezdett enyhén vibrálni, kb akkortájt, amikor egy tápom is elkezdte haláltusáját. sötét háttéren, játék vagy filmnézés közben nem feltűnő, olyan szimplán mintha az ember szeme káprázna, fehér háttéren, olvasás közben viszont veszettül kellemetlen tud lenni.

mik lehetne ennek az okai? eltakarítottam mögüle minden közelében lévő kábelt, ettől függetlenül van mögötte egy hifi, de legalább egy jó 30 centi távolságra, vibrálás maradt. földhurokról hallottam párszor, átdugdostam hosszabbítókat, közben nagy örömmel konstatálva, h mind a gépem, mind a monitorom 4 éve egy földeletlen aljzatba csatlakozik, de semmi eredmény. lehet h valamikor kapott mind monitor mind gép egy kellemes túláramot, és most fizetem az árát? vagy előfordulhat, h ez szimplán csak egy döglődő kondenzátor eredménye?

ha valakinek valami bölcs ötlete, ne kíméljen, csípem ezt a monitort, és most nincs sajnos soktízezrem cserélni, de remélem max egy szimpla, egyszerű, párezres javítási munkával megoldható a dolog
  • meszek
    sziasztok!Monitort szándékozok vásárolni 19", ledes legyen vagy lcd és melyik márkát válasszam 25000 kp-m van rá.
  • Fec papa
    Hali! Meghalt a monitorom, és amig megjön az új, kölcsönkaptam egy CRT-t. Miért lehet az, hogy sötét háttérrel minden rendben, de amint egy fehér vagy világos háttérre megyek, mint pl az SGnek is van, egyből elhomályosdik az egész, de úgy hogy kifolyik a szemem.
  • Met
    Már megvan de köszi:)
  • strepsils
    nekem is volt egy ilyenem úgy hívták samsung 245b szabadulj meg tőle mielőtt te vered be a lapját az idegtől.
  • Raz0r911TDU2
    Én a helyedben mindenféleképpen IPS paneles monitort vennék, össze se lehet hasonlítani a TN panelesekkel annyival jobb.
  • Raz0r911TDU2
    LG IPS234V-PN, alig drágáb és nagyobb, szerintem mindenféleképpen ezt vedd a kisebb helyett
  • oneal1
    van egy olyan problémám , hogy 1-2 óra után a monitorom meghülyül kicsit, leginkább a bal felső sarokban mintha szemcsésedne a kép és bizsereg kicsit. aztán ha ki be kapcsolom a monitort akkor utána megint jó.

mitől lehet ez?
  • Blum
    :)

• Zanzy
    Köszi mégegyszer!

Azt például nem tudtam hogy az s23-nak fényes kijelzöje van, igazad van hogy néha tényleg zavaró tud lenni! Akkor marad a jó öreg U2312! :)
  • Blum
    Ahogy olvasgatom a forumokat,szamottevo kulonbseg nincs az AH-IPS meg P-IPS meg ilyen-olyan IPS panelek kozott. Marketing fogas.

Azert vagtam ra kapasbol az U2312-t,mert annak matt a kijelzoje,az S23-nak viszont teljesen fenyes,ami szerintem tud nagyon zavaro lenni.

Ettol fuggetlenul az S23 is egy remek monitor,de en biztos nem vennem meg a fenyes kijelzo miatt. Az U23 mar regota nagy sztar,senki sem csalodott meg benne.
  • Zanzy
    Köszi!

Elvileg az S sorozatban AH-IPS panel van, amiröl semmi infot nem találtam, akkor ezek szerint semmi extra nincs benne!?
  • Blum
    U2312HM
  • Zanzy
    Sziasztok!

Véleményetek szerint melyik a jobb választás?
    DELL U2312HM vagy DELL S2340L
  • strepsils
    www.youtube.com/watch?v=NeXMxuNNlE8&feature=g-vrec

Lg ips
  • PeeTeR
    DE - Whv :)
  • V43 1105
    Ország? :Ð
  • PeeTeR
    jáááááá csak en nem MO. -rol potyoreszek :)
  • V43 1105
    LINK
  • PeeTeR
    es esetleg ez? 23" (58,40cm) Asus VS238N 5ms LED
    Dell nincs nekik jelenleg
  • kifli
    23" alatt akkor is töpszli az a monitor, betűk/ikonok nagyon kicsik rajta ekkora felbontáson, még közelről is.
  • strepsils
    Nem nagy az a 102dpi itt monitorról van szó!

Akinek ez nagy az nézzen tévét . Az a macbook retina kijelző sem arról szól hogy a névleges felbontáson olvasgassál 227dpi n betűket , ha olvasni akarsz nagyítani kell a betűket így nem fárad el a szem és emellett majdnem nyomdai standard felbontás mellett jelennek meg az asztal elemei és a fényképek, a filmeket meg egyértelmű hogy fullscreeneled nagyítod. Ezek monitorok közeli használatra,nem a szoba másik sarkából kell bámulni.
  • Blum
    Az Urak mar megmondtak a tutit
  • kifli
    ekkora monitorméretre, túl nagy az a felbontás. Min 23"-tól érdemes ezzel a felbontással nézelődni.
  • V43 1105
    Én nem vennék ilyen kicsi monitorokat, nem tudom mekkora a kereted, de a legjobb ár/érték arányú beruházás ez lenne : DELL U2312HM
  • PeeTeR
    Bluuum akkor en is had kerjek egy valaszt legyszives :)

(#13159)
  • Blum
    Annyit meger,de itthon 60k-ert megvenni nagy butasag lenne.

Ad kepet,meg LED-es meg csili-vili slim design,de egy ertelmesebb IPS paneles monitorhoz kar hasonlitani.
  • ntex
    mondom 99€-ért vette öcsém :) Annyit talán megért nem? :D