| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Blum #12989 Szo sincs arrol,hogy nagyon szethuzna a kepet vagy olvashatatlanna tenne a betuket vagy barmi ilyesmi. Nem poenbol raktam oda az idezojelet ;)
Arra probaltam utalni,hogy a monitor magassagahoz kepest a szelessege kicsit sok. Mondom ezt ugy,hogy 22-es monitor elott ulok es nem bullshitet beszelek. Egyszeruen a 23" -roppant meglepo modon- magasabb,ezaltal ez a widescreen cucc (16:9) sokkal jobban mutat rajta. Meglehet szokni a 22" FullHD-t is,de a 23" egeszsegesebb. Nem veletlenul mondtak anno,amikor megjelentek az elso 22"-es FullHD-s monitorok,hogy ez bizony baromsag. Ott van az 1680X1050,mindenki szerint -szerintem is- ekkora meretre az JOBB.
Az LG minoseget pedig csupan azert nem kirtizalom,mert en nem a fasztuggya milyen statisztikai oldalak marketinggel megtuzdelt baromsagai alapjan itelkezem egy-egy marka felett,hanem a tapasztalatom alapjan. Nekem soha semmi gondom nem volt se az LG monitorjaimmal,a Samsunggal meg plane. Sot,kepzeld el,EIZO meg DELL monitorokat is lattam mar pixelhibasan. Akkor az EIZO meg a DELL nyilvanvaloan szar es az erkelyrol kellett volna oket kidobni,nemde? Es hat peeeersze,hogy ezert ajanlom az LG-t.
De nekem aztan baromi mindegy,vegyel 22"-t,aztan egeszsegedre. Egyebkent sem azert irtam,mert beled szerettem volna kotni,hanem a kerdezo szamara volt jotanacs.