• BenceYCE
    Nem akarok közbe kiabálni, de azt hiszem tv-t, videót szokott nézni elég sok ember gépen. Na egy akármilyen videóval menj be bármelyik elektronikai áruházba ahol sorakoznak a tv-k. Ott lesz összehasonlítási alap. A betekintési szöget ott majd egy kicsit átértékelik és nem hiszik el a gyártó 160 meg 170 fokos hazugságait TN panelnél. Namármost ki az a hülye aki ugyan annyi pénzért TN-est vesz? Én személy szerint leszarnám, h 23" vagy 24", mert egyszer láttam IPS-t és döntöttem. A FullHD meg szerintem 24 alatt nem játszik, de inkább 27". Ezzel meg csak az volt a baj, h 27"-os monitort akkor TN-ben annyiért kaptam volna mint egy IPS-es TV-t. Akkor most miről beszélgetünk? Sorakoznak a bemenetek, távirányító, DVB tuner a seggemet kinyalja. 2m x 3m-es íróasztalon kényelmesen elfér. Nem okoz problémát a mérete, konzolhoz se vennék monitort. Kedvenc COD-omat betoltam az input lag mérése miatt és egyszerűen élethűbb. Nem kell photoshop vagy más, elég egy játék. Nem akarok senkit se győzködni, de mielőtt bárki is hagyja magát le- vagy rábeszélni bármire is, menjen el és hasonlítsa össze, majd döntse el, h van-e elég pénze rá, vagy érdemes még kuporgatni és vesz egy IPS-t vagy MVA/PVA-t. Én csak arra buzdítok, h ellenőrizze le, h a TN betekintési szögei és a színtorzulásai kicsit odébbról nézve koránt sem olyan elfogadható mint azt a gyártók állítják. A TN ráadásul a kritikus 27"-os méretben már megköveteli, h ne himi-humi gyártóét vegyük, mert a széleknél már normál nézési távolságból a pozíciónk miatt is torzulhat a kép. Ha kisebb monitort veszünk, akkor meg elé ne üljetek ketten, mert vagy távolról kell nézzétek, vagy közelről, de akkor a túlsó oldalon mindkettőtöknek torz lesz a szín, vagy egyikőtök fasza helyen ül, a másik meg oldalba hányja, mert nem lát semmi elfogadhatót.