14419
  • Solten
    Hat ooo a nagy slager sztarvetel U2311 az ~47 ropi. Nezegess inkabb valami 27"-est, az jo meret... :)
  • KaBuTo666
    PC Monitort szeretnék venni, nézelődtem arukereson..de nem tudom...TOP2 vagy TOP14 lenne az ideális? Különbséget csak annyit látok hogy a TOP14es vagyis az olcsóbb az 24 inches míg a TOP2 az 23 de az gondolom újabb monitor a samsungtól ezért drágább még.
    LINK
  • pointer4
    Ez tök jó bújtatott reklám :D
    Cooler Master akció, csak annak, aki FullHDban netezik :D
  • V43 1105
    Nincs gáz , belefért
  • pointer4
    Ne haragudj, nem rossz indulatból ajánlottam őket :D
    Néha még segíteni is szoktak monitort választani :D
  • V43 1105
    Nem rossz... esetleg hasonló árban van nagyobb is colban értem.. :D
  • Solten
    Es mit szolnal inkabb ehhez: link?
  • Solten
  • V43 1105
    Ezzel nem jutottam előrébb :(
  • Solt
    Azt, hogy ehhez már csak egy "csi" kell, és akkor lesz egy ILYENED!
  • V43 1105
    Klikk ide, felvetettem egy másik topikban ezt a kérdést, és ide irányítottak, köszönöm a segítséget! :)
  • BenceYCE
    Nem akarok közbe kiabálni, de azt hiszem tv-t, videót szokott nézni elég sok ember gépen. Na egy akármilyen videóval menj be bármelyik elektronikai áruházba ahol sorakoznak a tv-k. Ott lesz összehasonlítási alap. A betekintési szöget ott majd egy kicsit átértékelik és nem hiszik el a gyártó 160 meg 170 fokos hazugságait TN panelnél. Namármost ki az a hülye aki ugyan annyi pénzért TN-est vesz? Én személy szerint leszarnám, h 23" vagy 24", mert egyszer láttam IPS-t és döntöttem. A FullHD meg szerintem 24 alatt nem játszik, de inkább 27". Ezzel meg csak az volt a baj, h 27"-os monitort akkor TN-ben annyiért kaptam volna mint egy IPS-es TV-t. Akkor most miről beszélgetünk? Sorakoznak a bemenetek, távirányító, DVB tuner a seggemet kinyalja. 2m x 3m-es íróasztalon kényelmesen elfér. Nem okoz problémát a mérete, konzolhoz se vennék monitort. Kedvenc COD-omat betoltam az input lag mérése miatt és egyszerűen élethűbb. Nem kell photoshop vagy más, elég egy játék. Nem akarok senkit se győzködni, de mielőtt bárki is hagyja magát le- vagy rábeszélni bármire is, menjen el és hasonlítsa össze, majd döntse el, h van-e elég pénze rá, vagy érdemes még kuporgatni és vesz egy IPS-t vagy MVA/PVA-t. Én csak arra buzdítok, h ellenőrizze le, h a TN betekintési szögei és a színtorzulásai kicsit odébbról nézve koránt sem olyan elfogadható mint azt a gyártók állítják. A TN ráadásul a kritikus 27"-os méretben már megköveteli, h ne himi-humi gyártóét vegyük, mert a széleknél már normál nézési távolságból a pozíciónk miatt is torzulhat a kép. Ha kisebb monitort veszünk, akkor meg elé ne üljetek ketten, mert vagy távolról kell nézzétek, vagy közelről, de akkor a túlsó oldalon mindkettőtöknek torz lesz a szín, vagy egyikőtök fasza helyen ül, a másik meg oldalba hányja, mert nem lát semmi elfogadhatót.
  • gurubefree
    Vegyel nyugodtan ....

Ez csak egy megallapitas volt az arazasa miatt .... egyszeruen a piac igy mukodik . Megkockaztatom hogy ebbol tobb nem fog keszulni es az U2410 lesz helyen ....... aminek az ara lemegy 80k-90k kornyekere ha mar elerheto lesz az U2411
  • gurubefree
    Ez igy igaz ..... nem is igazan a model v. tipus volt itt a vita magja hanem az IPS szuksegessege ; arazasa es a TN panel idotallosaga.
    Ezen funkciok amiket emlitesz elerhetok TN ; TN LED paneles monitoroknal is . Ez a betekintési szög a masik mumus nalam ...... en a monitor elott ulok . Nem hinnem hogy barki is azert vesz PC monitort hogy 5 meterrol 80 fokos betekintési szög mellett csinaljon barmit is.
  • bakvarnyu
    Mért fog kifutni az a modell? Csak azért kérdem mert most gondolkozok a vásárláson.
  • Inquisitor
    Na akkor igen röviden: Mivel sajnos (már jó rég) nem DTP-zek, nem igazán érdekel a színhűség, inkább a szép szinek. Ellenben mivel egyre többet filmezek a gépen (TV-t lassan fél éve nem nézek), ezért nekem mind a betekintési szög, mind a magasság és szög állítási lehetőség fontos volt. (Lásd lentebb írt 2343BW-t is összevissza lehetett hajlítgatni.) Ha egy normális VESA állvány nem lenne annyi mint egy monitor, akkor olyat is vennék. A vita azért értelmetlen, mert másoknak mások lehetnek az igényei. Én csak azt vitattam, hogy van a 20% finnyás, és 80% egyéb vevő. Szerintem ennél sokkal többfélék az igények.
  • gurubefree
    Nem is vitatkozunk ... beszelgetunk. Mindenkinek meg a sajat velemenye a dolgokrol es ezt meg lehet beszelni :)
  • Inquisitor
    Én nem flamelni akartam, nem is vitatkozni azzal, hogy van aki elégedett, csak vitatom, hogy az a 80% tényleg elégedett vagy csak nem ismer jobbatt. Tök felesleges vitatkozni. Anno árultam monitorokat, jó sokat megnéztem. Láttam a TN panelosok fejlődését is. Árultunk pont Samuból IPS paneles szépségeket 24, 27, 30 colosban. Még is elgondolkodtam anno a jó öreg 2343BW monitoron, meg pár HS szériáson ... csak eddig halasztódott a vétel, és most már nem kerül annyival többe. Akkor IPS-ből szerintem 22"-ost kaphattam volna 110.000 fölötti árakon. Na most meg 80K körül vagy alatt 32"-os TV-t kapni. Ez van. 23-24 coll a bejövős, de pont az általad említett ár miatt nem kell U2410. És persze tudom, hogy vannak profi IPS panelesek is, azok meg jó pár százezerért, Eizo és társai.
  • gurubefree
    Itt senki nem kerdojelezi meg az IPS minoseget.
    Gyere vissza ide par het mulva amikor ez a model kifutott ( mert nem hiaba kerul ennyibe ) ....... kivancsi leszek akkor mivel tudsz elorukkolni . Nem lesz mivel .......

Mas .... ergonomia >>>> az a kialakitasra utal ami az esetunkban ( IPS ; TN ) nem igazan befolyasol semmit mind a ketto szogletes . Egeszsegugyileg .... ha tobbet ullsz az IPS elott az sem igazan jo az egeszsegednek . Ez a monitor magassag allitas meg egy vicc .

Ez olyan mint amikor a no izesitett ovszerrol beszel ..... persze a lenyegen ugye semmit nem valtoztat.
  • franc0
    Most azzal mit is bizonyítasz, hogy idelinkeled olyanoknak a véleményét, akik az életben nem láttak még komoly monitort?
    Ha tájékozatlanok hát tájékozatlanok. Ha nem telik hát nem telik.
    Attól, hogy valakinek elég jó az Opel vagy csak nem futja jobbra, más még járhat Mercedes-szel.

Ráadásul megint ferdítesz, egyből az U2410-hez hasonlítasz. Ne mondd már, hogy annál az 53 ezres Samunál nem jobb vétel a 47,5 ezres U2311h... Ez egyszerűen nem képezheti vita tárgyát. Arról már nem is szólva, hogy ergónómiailag és egészségügyileg is alap számomra, hogy a monitor magassága állítható legyen. (ha a szék magassága állítható csak, az nekem kevés)
  • gurubefree
    Nem igazan erdekel IPS panel kep minosegere amikor a TN kepminosege is tokeletesen megfelel szamomra es harmad aron elerheto mint az IPS . Egy kicsit beteges hogy allandoan ezzel dobaloztok amikor egy elfogadhato 24" IPS moitor 100k felett van . Ezert nem latja az emberek nagyresze .... ugye >> mert nem engedheti meg maganak . A masik ... mi lenne ha latna ? Talan megtehetne ?

Az DELL U2410 legolcsobb ara >>> 113.500 pengo.
    Samsung SyncMaster P2470HD >>> 53.200 pengo

Par hsz a Samsunggal kapcsolatban :

"Ez egy a kategóriájában jó vétel.

Maximálisan elégedett vagyok vele. Mind a monitor mind a TV része hozza az elvárt szintet. Csak ajánlani tudom.... [tovább...]

Poles
    2011.05.22.

Szerintem is kiváló! :)

Szerintem is tökéletes termék! Mind a monitor, mind a tv funkciója kíváló. A digitális adások földi antennával simán bejönnek, jó a tunere. Korábban sok rosszat hallottam a TN-esek betekintési szögeiről, de szerencsére kellemesen csalódtam! :) Csak ... [tovább...]

Dávid
    2010.07.16.

Szuper jó!!!

A nem szakembereknek is könnyen kezelhető,érthető menűrendszere van.Szép kivitelű,nagyon jó kép van rajta,kategoriájában csak jót lehet mondani róla.Örülők ,hogy ilyent vettem.Mindenkinek jószivvel ajánlom.Én tv-ként használom.... [tovább...]

kikelet
    2010.07.09.

Szép is, jó is. 1 másik dimenzió. :)

Nagyon jó cucc, nagyon jó árban. Meg vagyok vele elégedve. Xbox360-al szinte életre kel. :) Tv része is nagyon jó. ... [tovább...]"

Azt hiszem meg is beszeltuk ......
  • Inquisitor
    Emberek kb. ekkora aránya büdös életben nem látott nem TN-es monitort, nem de? :)
    Persze a 128K MP3 is tök megfelel mindenkinek, aztán hallgasson csak 1x valami értelmes formában jó zenét egy jó hangfalon vagy fülesen, egy részük igényei egyből nőni fognak.
  • N1ggA
    Inkább kihagyom, már van, de köszi.
  • gurubefree
    Ezt irtam ez is .... az emberek 80% tokeletesen meg van elegedve a TN panel minoseggel ( valjuk be az evek alatt sokat fejlodott )

A Dell egyszeruen helyet csinal az uj termekeknek ... manapsag mar a min. elvaras a 24" es mindegy az hogy jatek film vagy munka .... eppen ezert esett a 23" ara ennyit hogy vegyek mert e nelkul szinte eladhatatlan .
  • franc0
    Több embernek van itt még a hetvenvalahányezres időszakból.
    Akkoriban annyiért is kiváló vétel volt. Ennyit változott a piac.
  • gurubefree
    senki nem vesz 23" monitort 80k-ert meg ha IPS paneles is ... bar annak minosege megkerdojelezheto ..
  • franc0
    Kit érdekel, örülj neki és vegyél egyet.
  • N1ggA
    Ehh. Jól lement a Dell u2311h ára 80k-ról 50k-ra fél év alatt. Mi ennek az oka?
  • kifli
    ja, csak sárga lesz a fehér a samsung driverétől win7 alatt... :D

(ez általános gond w7+samsnug monitor kombónál, komolyan keressenek már értelmes programozókat samsunghoz, mert sorra basszák el az fw-ket, drivereket stb, minden készüléküknél...)
  • gurubefree
    Nekem is jonak tunik a driver telepitese utan .....
  • MerlinW
    Az is a Samsung-Natural Color Pro 1.0 ICM-et használja alapból (driver telepíti). Szerintem teljesen jó.
  • bertino
    naja...
  • kifli
    nekem ha valaki talál 2333HD-hez akkor énis hálás leszek :)
  • MerlinW
    Én csak a januári driver-t látom, és az van a CD-n is.
    Valamint a driver automatikusan telepíti a (Color Managment) a Natural Color Pro 1.0.icm-et.
  • Solten
    Vegre feltettek a monitor drivert Samu ba' oldalara, abban szokott lenni, majd otthon meglesem.
  • gurubefree
    Ugy ahogy mondod ....
  • Solten
    Aki talal a kicsikenkhez szinprofilt, annak orok hala... :)
  • MerlinW
    Jó a Tune, mondjuk én a lent linkelt oldal alapján belőttem mindent menüből, oszt annyi. Nem állítgatok semmilyen médzsiket:)
  • Blum
  • gurubefree
    Mukodik ......