PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erre valaki? :(

neevous
Látom sikerült leszûrni a lényeget.

neevous
Egy bolt sem csinál minuszos boltot, szóval ha eladható a dolog (van rá kereslet), akkor legrosszabb esetben is beszerzési áron megy ki a cucc. A beszerzési ár alá akkor mennek, ha már ott áll egy éve és a kutya le sem szarja. Sokszor viszont listaáron viszik el a kibontottat is.

Nem tudom miként megy nagy mûszaki boltokban, de számtek boltokban egy áru ami ki volt/van bontva vagy eladhatatlan, vagy akkora engedmény kell rá, ami kb. duplája a rajta lévõ haszonnak. Vagy konfigba tudják elsózni, de mire eladják, addigra lehet többet buknak megint rajta, mint ami haszon lett volna rajta, másrészt aki konfigba nem OEM cuccot tesz, az hülye.

kifli
nevenincs webshopnál jobb a helyzet, mert ott aszem 8 napod van hogy visszavihesd, akkor is ha nincs baja...
neevous
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstõl) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerû használatot akadályozza.

Persze, ez elég tág megfogalmazás, de a valóságban még ennél is engedékenyebbek a boltot. Mi például akkor is cseréljük a dolgokat, ha "túlkicsiatévé", vagy "inkábbmégisapiroskamerakell". Mindezt arcvágás nélkül, hiszen semmi anyagi kár nem éri a boltot, ha visszavesz egy sértetlen készüléket. Ha meg komoly baja van a cuccnak, akkor a fenti eset lép életbe.

Aki meg sufniboltokban és nevesincs webshopokban vásárol az ne csodálkozzon azon, hogy egy olyan bolt, aminek semmi köze a magyarországi szervizhez és a magyarországi forgalmazóhoz, az mindent megtesz az érdekében, hogy ne kelljen lenyelnie egy eszköz árát tisztán mínuszként.

pointer4
Visszaviheted, csak elhajtanak a francba :D
72 órán belül, ha nem tetszik és visszaviszed, csak az üzlet jóindulatán múlik, hogy visszaveszi-e. Kötelezve nincsenek rá. Ez Olyan 1990-elõtt volt, szelektív az emberek emlékezete.
Rendeljetek neten, akkor 8 napig bármivel vissza lehet vinni.
Érintõs? Minek? Kényelmetlen nyúlkálni...
Érintõs minek? MM-ben próbálgattam olyat, hát izé ... pedig egy jobb HP volt. otthon jó vagy 3-4x használnád évente. Egér, tapipad, pöcökegér, hotkey, médiagombok, távirányító mind gyorsabb, egyszerübb.

2560-as monitort vagy akár nagyobb felbontásút meg most is vehetsz. 3D monitorokból azért nem lesz egy darabig 1920-nál nagyobb felbontás, mert így is necces a képfrissítés, megjelenítési sebesség, input lag, stb.

Gagyi és olcsó LED-es monir fényereje aktív szemüveges és polárszemüveges 3D-hez is kevés fényerõt ad, normális használható LED technológia meg elég drága még.

desigo
Vegyél egy IPS-es fullHD monitort meg egy tabletet.
én 3D-és LED-es FullHD monitorokat akarok majd venni

de nem tudom hogy két 3D-és LED-es FullHD-ést vegyek

vagy egyet, és egy érintõképernyõs FullHD-és monitort még másodiknak

a legjobb az lenne, ha lehetne 3D-és LED-es FullHD-és érintõképernyõset kapni, sõt, a legjobb az lenne, ha olyan monitor lenne, ami 3D-és LED-es érintõképernyõs és legalább 2560x1440-es felbontású, nag abból hûármat is vennék!!!
De ilyen nincs, nem találtam :((((

neevous

Akkor átvágtak. Gyakorlatilag az LG/Samu monitorokra van kemény 72 óra pixelgari. Aztán van pár monitor amire 5-10.000-ért vagy 10% felárért vehetsz pixelgarit, akkor él amit írtál. ilyen pl. az Asus. És vannak olyan monitorok, a legtöbb ilyen, ahol pénzért is csak az ISO szabvány szerinti hibás pixelszám után (9-20 pixel, vagy még több subpixel, felbontásfüggõen) cserélnek és ezek között sok százezres profi cuccok is vannak.

A webes rendelés a 8 nappal meg, ha nem változott a törvény az elmúl 1.5 évben, csak akkor él, ha a webshopnak nincs saját bemutatóterme ahol az összes termék megtekinthetõ és/vagy a weboldalon a termék összes paraméterét és képét nem tették közzé.

Mondjuk amilyen gagyik a magyar webshopok az utóbbi pontok nem igazak az ilyen boltok 97%-ra. Vagy gáz a leírás vagy bemásolják a nagykerek oldalán lévõ elszúrt leírásokat ...

Én direkt kérdeztem a boltban,hogy adnak-e rá 3 napos pixelgaranciát úgy,mint neten és mondták,hogy igen. De azt mondták,hogyha 1 év múlva lesz pixxelhibás,akkor is kicserélik. Mondom jólvan,fasza! Így kell ezt.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

neevous
Tévedsz.

Magiszter
Én úgy tudom hogy törvény szerint csak akkor ha neten rendelted. Ha személyesen bementél egy Média Márk-ba és ott megvásároltad akkor nem él a 72 órás "akármikor visszaviheted" dolog. Az más kérdés hogy ha az üzlet rendes akkor szarik rá hogy hogyan vásároltad engedi hogy kicseréld, visszavásárold a cuccot (üzleti érdeke hogy jó híre legyen).
Ezért érdemes még ott az üzletben megnézetni, kipróbálni a gépeket, mert akkor 1) még 72 órán belül vagy 2) személyesen tudsz reklamálni ha szemétkednek 3) te vagy az én párom <#idiota>

De lehet nagyot tévedek.

neevous
A 3 napos pixelgarinak azért nincs értelme, mert 72 órán belül minden szarral visszaviheted a cuccot.

"LED-es monitorok miben különböznek a nem LED-es monitoroktól. Az oké hogy alacsony fogyasztás, de van más elõnye is?"
Igazából nincs, van RGB Led-es monitor, ott jobbak a szinek és kontraszt, olyan 250-400.000-tõl kezdõdnek :(

Sajnálom, hogy 50K a határ, most egy Dell Ultrasharp 2211-es 60K körül van, igaz pixelgari nélkül. Esetleg meg lehet nézni BenQ LED+MVA paneles megoldásait, hogy az mennyibe kerül ...

Lacee86
Sztem simán megéri onnan rendelni: olcsóbb is, meg ha 1x van is a 16:10-es változat. Én is onnan rendeltem a monitorom, tök hamar megjött, kifogástalan állapotban. És még a +2500 Ft házhozszállítással is közel 10k-val (!!) kevesebbe került, mint az itteni kisboltban.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Ja Ipon jóbarát, de helyi boltba ritka mint a fehér holló.
Viszont ha kap, jobban jár vele, ez tény.

Lacee86
Samuból is, BenQ-ból is lehet kapni 19-esben 16:10-eset (1440x900) iponon pl.

19 colost inkább kerülném, lévén kikoptak a 16:10-esek, és a 16:9-esek meg eléggé alacsonyak, csak 768 sort tudnak megjeleníteni, hiába olyan szélesek. De ha annyira ilyen kell, akkor itt egy DVI-s modell:
LG W1943TB-PF

Sziasztok!
Nagy problémával küzdök: Van egy Samsung P2470 HD monitorom. A grafikus kártyám GeForce GTX 460, mini HDMI porttal rendelkezik. Ezen keresztül használom a P2470-est, azonban ha a GF driverben HD,SD név alatt futó felbontást állítók be (pl. 1080p, 720p) a kép bármely képbeállítások mellett kap egy kékes-szürkés árnyalatot és a színek nem olyan élénkek, mintha egy PC név alatt futó (pl. 1680*1050) felbontást használnék. 1080p-ben a szövegek még idegesítõ glóriát is kapnak, amik "PC-s" felbontásnál teljesen eltûnnek... Mi lehet a probléma, hogyan lehetne az 1080p-s (natív) felbontás is olyan élményû, mint az 1680*1050?
Elõre is köszönöm a segítséget! :)

zvaragabor
Üdv, LCD monitort keresnék, 19 colosat, lehet wide is, lényeg hogy olcsó, de tartós, jó minõségû legyen, semmi extra nem kell bele. Ne olyan legyen, hogy 2-3 év alatt elszáll, mint a tipushibás samsungok. Köszönöm elõre is.

Chaos Anno Domini

Magiszter
Csak az oprendszer újratelepítéséig ;-)

bertino
miert ne maradna ?

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

és az úgy is marad örökre?

MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB

Magiszter
ATI kártya betegség. Catalyst Control Center-ben Asztalok és Kijelzõk -> Konfigurálás (ha minden igaz) és ott a méretezést vedd le 0-ra. Akkor kirakja teljes képernyõre.

Sziasztok! Vettem egy új LG monitort és amikor rá kötöm a HDMI akkor a kép nem teljes képernyõs lesz hanem oldal meg felül van fekete csík az mitõl van?

MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB

Magiszter
Sziasztok!

Monitor vásárlás elõtt állok és lenne egy/két kérdésem amire nem találtam választ:
- LED-es monitorok miben különböznek a nem LED-es monitoroktól. Az oké hogy alacsony fogyasztás, de van más elõnye is? Szóval érdemesebb LED-est venni, vagy maradjak a "hagyományos ízeknél"?
- Maximum 50 ezret szánok monitorra a következõ hónapban (+-1000 forint belefér, de ha lehet inkább nem), tudtok valami 22" -os (vagy nagyobb) FullHD monitort ajánlani HDMI csatlakozóval? Olyan érdekel ami ezért az árért a lehetõ legjobb képet/szolgáltatásokat nyújtja és esetleg van személyes tapasztalatotok vele.
Nekem nemrégiben sikerült szemrevételeznem és kipróbálnom egy Samsung BX2231-es monitort és nagyon megtetszett a képminõsége. Az ára is kb rám van szabva, szóval filózom a megvételén, de nem szeretném elkapkodni, ha esetleg létezik a piacon ennél jobb is.

Minden segítséget elõre is köszönök!!!

FlyHigh
Nem, de az 5ms a monitor elektronikájáig a válaszidõ, a leglényegesebb az elektronikától a panelig, az néha katasztrófálisan sok. Mindenhol egy kis lassulás, összeadódik a szar.

Thrash \'Till Death

Lacee86
Sztem nem nagyon.

Peetboy
Kérdezném észre lehet-e venni az 5 ms - 2 ms közötti különbséget? Mondjuk játékban? Mert 50ezer alatt fõleg 5 ms-es monitort kapni.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Akkor megnyugodtam,köszi :)

FlyHigh
Egy normális tn+film panel van benne, ami a profi grafikai munkákat kivéve, illetve igényesebb képnézegetõs tevékenységen kívül nagyjából mindenre megfelelõ.

Thrash \'Till Death

Gubberx
Én is féltem tõle az elején de abszolút megvagyok vele elégedve és gyönyörû képe van :) A lényeg hogy samu panel van benne a körítés meg nem érdekel :)

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Akkor már kíváncsiságból megkérdezem,hogy ami van az én LG-mben (W2253TQ-PF) panel az mire jó igazán? <#idiota>

Nem értek hozzá,csak azért kérdezem :D

FlyHigh
Nem hardcore gamere van, színhelyes az csak egy dolog. Érdekes módon a profi ligákban az összes cs1.6 nagyágyú overdriveolt tn+film panel elõtt ül, nem véletlenül, a legjobban gyorsítható és legkisebb késéssel dolgozó paneltípus.
Az egy másik dolog, hogy kb csak erre az egyre jó igazán.<#vigyor>

Thrash \'Till Death

Lacee86
Bátor ember, aki ezt megveszi. :) De bátraké a szerencse, ahogy tartja a mondás. :D

HKC...<#nevetes1>

Gubberx
vagy LINK (Aqua-ban van rá 3 nap pixel gari is, és nem 1 hanem 3 év gari)

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

adios
köszi a gyors választ ;)

Hi!

LINK

adios
Hello!
A segítségeteket szeretném kérni, mégpedig abban h 30-35k körül milyen monitorokat tudnátok ajánlani? Elsõsorban játékra kéne, s az ár/teljesítményben is elfogadható legyen.
Elõre is köszönöm, Boldog karácsonyt! :)

FlyHigh
Veszek 3d-s szemüveget, aztán majd írom, hogy mik a tapasztalataim.

Thrash \'Till Death

FlyHigh
Igazából a tök feketénél látható könnyebben, de ez mind a minõség függvénye is, Nálam ha bemelegszik a panel, akkor csak legalul, tök sötét szobában, teljesen fekete képernyõnél látszik egy nagyon halvány bevilágítás, de én most akkor szõrszálhasogató voltam. Idáig nálam pozitív a led, szerencsére a képernyõ sem hideg tõle, fogyasztás meg nem volt szempont, azért ez nem egy 50" plazma.

Thrash \'Till Death

Peetboy
Értem, de nekem az nem tetszik széles monitorokban, hogy a weboldalak kb a képerny felét töltök ki, a másik felé üres marad. És a közepes képeket amiket 1024x768-ban full-ba néztem, addig ezen kicsi képek.

El volt függönyözve direkt,egy ilyen bemutatósarokban volt kiállítva. Voltak ott házimozi rendszerek,nagy tévék,meg minden...
De ahogy gondolod,a te pénzed.

Peetboy
Világosban boltban nem is veszed észre a különbséget a LED-es és sima között, sötétben annál inkább.

Én ma reggel vettem egy ILYENT.

Én is LED-est akartam,csak aztán felvilágosultam,hogy ebben a kategóriában olyan nagy kül. nincs a kettõ között. Élõben is láttam,mielõtt megvettem. Ez,meg egy LED-es LG ment egymás mellett és én semmi különbséget nem vettem észre.
Amúgy igazából ebben az árkategóriában FullLED-est nem fogsz kapni. Az a LED az annyit jelent,hogy a háttérvilágítás a LED. (Azt hiszem). És kicsivel kevesebbet eszik. Szerintem simán jól járnál azzal is,amit most linkeltem,pláne azzal,amit a #11434-ben linkeltek.