• steweee
    olyan kérdésem lenne, hogy a monitor natív felbontása ugye a legmagasabb érték, amit tud. pl. az enyémnek 19" 1280/1024 (5:4) ill. 22" 1650/1050 (16:9)

namármost utóbbi monitoron a legmagasabb felbontásban több játékot nem tudok kellő sebességgel futtatni, így lejjebb veszem, általában 1440/900-ra, vagy még eggyel lejjebb 1280/800-ra.

olvastam itt a topicban korábban, hogy akkor az már nem 1:1-es képalkotást jelent a pixeleknél, ezért nem lesz annyira jó a képe mint natívban.

megmondom őszintén, én nem nagyon láttam különbséget közötte, hogy minőségromlás lenne, egyedül a port.hu oldalon jó a maximális felbontás, mert akkor akár 7 adó műsorait is tudom nézni a nagyobbik monitoron egymás mellett.

kérdésem tehát az lenne, puszta kíváncsiságból, hogy amikor nem natív felbontásban van, akkor hogy alkotja meg a képet a monitor, illetve a minőségromlást hogy lehetne rajta felfedezni. meg úgy általában a képalkotási technológiáról ha vki írna egy pár mondatos összefoglalót, nagyon megköszönném.

ráadásképp a v-sinc-ről is örömmel olvasnék pár mondatot hozzáértőtől, mivel olvastam egy tweak oldalon hogy a legnagyobb hülyeség bekapcsolni és váratni az lcd monitortól ideális esetben jóval gyorsabb képalkotású videokártyát, ezzel belassítva azt. nekem viszont az a tapasztalatom, hogy amelyik programot kellő sebességgel tudja futtatni a rendszer, ott a v-sync bekapcsolása jelentős látványbeli minőségemelkedést okoz, simábbá teszi a képet gyors fordulásoknál is