| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
BenceYCE #11177 Pont ugyan ebben a cipőben jártam én is. Akkor ez lett belőle még 136k-ért. A kóreai csodákról lebeszéltek, mert a japán cuccokat ugyan annyiért megkapod, csak épp az összeszerelés és a funkciók jobbak, bár ez azért nem törvényszerű, de tény, h a két japán TV aminek már a sorból is kilógott a szép képe mindkettő japán volt. Sharp és Sony. Ezek közül az utóbbit teszteltem le CoD2-vel input lag-ra a Mammutban, majd egy szakkernél fényképezővel. Akkor ez volt az egyik leggyorsabb ezek közül. Volt még egy Samsung is, de kezdek félni a samuktól. Ha input lag tesztre adod a fejed szerezz be egy CRT-t is és járj utána kocsival h hol engedik meg a teszteket. Másrészt olyan gépet vigyél ami két dvi kábelen kitolja a full HD-t és még ekkor is figyelj oda, mert lehet, h a VGA két kimeneti jele közt csúszás van. Először egy ION-os mini itx-es lappal próbáltam, de az a két kimeneten nem tolta ki egyszerre a fullhd-t. Aztán bedobtam a kocsiba a toronyházat, de akkor csak egy 7600GT-m volt. Lehet, h az gyenge volt neki. A másik amire figyelj, h D-SUB jelnél nem jön ki az input lag annyira, tehát DVI v HDMI kábellel próbáld. Remélem tudtam segíteni. Akinek meg a 19"-os nem wide-os monitorok 0.3 körüli pixelméretre fáj a foga, mert nem akar folyton folyvást mindent nagyítgatni, annak 26-27"-os monitor kell kb vagy egy 32"-os TV, mert a 22, 23, 24"-osaknak közelről nézve is tűéles a képe, de elfárad a szeme ha folyton olvasni akar. Ha meg sokat webezel, érdemes a pivot funkcióra odafigyelni a 26-27"-os monitor megvételekor, hiszen szélesvásznon alig látsz valamit a weblapokból a 19"-os 1280x1024-hez képest. A pivot mód meg TN panellel több mint használhatatlan. Így mivel jobb panellel 26-27"-ban akkoriban nem volt épkézláb áron monitor, így maradt a TV. Sajnos azt a kort éljük amikor a célhardverek körökkel jobbak mint egy SzG nasa központ otthon, elég csak a a FullHD képet jéghideg CPU-val csuklóból kirázó WD mediaboxokra gondolni. Egy 3 éve 50k-ért vett VGA-val nem érem el ezt a teljesítményt, többszörösen akkora fogyasztással. Így ha filmeket is akarsz nézni, bizony a TV a legjobb választás. Ahhoz kell a képátló, ami egy 32"-os TV-nél még használható méret az asztalon. Ha meg így is, úgy is veszel TV-t és elég a 32", akkor meg felesleges 50k-ért egy 24"-os TN-es szutykot az asztalra tenni, mert a kettő közti képminőségbeli különbség miatt sajnálni fogod a kidobott pénzt a 24"-os TN-re.
Ja!
Ha valaki tud olcsón pivot-os wesa falikart, szólhatna :)