14419
  • Solten
    Akkor vegyel mondjuk IPS-es Dell-t, ne ilyen tv-vackokat (gondolom input lagos az osszes). Persze ha min. 27-es meretben szeretnel egyet, mehetsz bankot rabolni...
  • Sharks
    Hát, én azért játékban is szeretem a színhűséget.
  • Solten
    Gagyinak azert nem neveznem a TN-t, jatekhoz az a legtokeletesebb. Persze kitalalhatnanak mar egy olyat ami levaltja es hasonlo arban van...
  • Sharks
    Ezt én is olvastam. Igazából szerintem egy ilyennek szerintem jobb képe lehet, ráadásul ledes is. A lényeg, hogy nem az a gagyi TN panel van benne. Nem tudom, Neked mi a véleményed erről (szigorúan csak játékok szempontjából)?
  • Solten
    Samsung P2770FH
  • Solten
    "De, ha jól tudom, Neked is tetszik az AMD 3 (v. több) monitoros rendszere, pedig ott aztán még ennyit sem lát az ember, még is mindenki jónak tartja"

Azt ne keverd ide, ott rakenyszerulsz hogy forgasd a fejed, kb egy monitort latsz a 3-bol, meg azok kisebbek is, nem 32"-sekbol epul fel egy ilyen rendszer.

"Tv-éknél viszont jó panellel gyártják a termékeket (még a gyengébbeknek is jobb paneljük van, mint a legtöbb monitornak"

Szerintem pont forditva... Egy LCD tv joval gagyibb kepminoseget produkal egy monitornal, kozelrol barki meggyozodhet errol.
  • Solten
    Ha a szobad masik felebol nezed, talan... Bar kerdes mekkora a szobad.
  • Solten
    Igen, meg ha nem jatszol es nem vegzel egyeb tucatnyi dolgot...
  • Sharks
    Köszi a tanácsokat. Az időt rászánom, járkálok utána (egyelőre még a tökéletes, amire rátaláltam, kicsit drága, de az is lehet, hogy arra gyűjtögetek inkább), de a gépet nem nagyon fogom hurcolászni sehova, az biztos. Meg már lehet egy csomó tapasztalatot látni neten is (videók alapján). A képméret az már biztos, hogy "32" lesz. A másik kettő motivál, de nehéz hasonlítani egymáshoz. A bevásárló központokban lehetetlen, mert nincsenek meg hozzá a feltételek. Ott annyit lát az ember, hogy hogy néz ki a tv kívülről (mást nem nagyon).
  • BenceYCE
    Teljesen elégedett vagyok vele. :)
    A válaszidő tekintetében szerintem már egyikkel sincs gond, mindegyik gyorsan váltogatja a pixelek színét, inkább az input lag lehet a bajos a játékoknál, mert óriási jelkésések is előfordulnak olykor. Mindenképp teszteld játékkal megvétel előtt és ha teheted fényképezőgéppel is. Én a régi 19"-os samumon is észre vettem a 19"-os CRT után, h bizony a jelkésés lerontotta a statisztikámat. HC játékosok még sokan esküsznek a CRT-re nem véletlen. A plazma állítólag-e tekintetben klasszisokkal jobb mint az LCD, de azért külön nem vettem volna egy másik TV-t is :) 2010-ben viszont sztem ár/érték arány tekintetében elvárható lenne, h egy 32"-os TV is "játékképes" legyen, ne kelljen CRT-vel tolni ezért. Persze a RTS-es emberkéknek ez nem gáz, de FPS-nél nagyon is sokat számít, mind késés tekintetében, mint a válaszidő tekintetében, de mint mondtam ez utóbbi sztem már megoldott probléma. A Philipseket meg nyugodtan nézegesd, mert én is nézegettem őket, csak akkoriban a 32"-os 74xx-es széria drága volt, az 54xx-es meg buta. Utóbbiból Édesanyáméknak van egy 42"-os, azt teszteltem és rohadt gyors, csak épp kicsit butusabb panel van benne meg a különböző képátlókhoz különböző paneleket szerelnek, sőt még sokszor típuson belül is, ezért mindenképp tesztelj, szánd rá az időt, mert nem egy hónapra vesz az ember megjelenítőt. Amire meg kell, arra éveken át tökéletes lesz, mert az érintőkijelzők ebben a szegmensben feleslegesek, a TV tunereket meg külsőleg használjuk (analógot lekapcsolják), így csak a képminőség, a képméret és a játékra való használhatóság motiváljon. :)
  • Sharks
    Köszi a tapasztalatot. Én most elsősorban philipseket nézek, mert én is jobb tapasztalatokat hallottam, mint a samuról (pedig kezdetben az volt a jelölt, méghozzá a c6000, de 4 ms válaszidő, még a philipseknél 2). Egyébként szerintem ezeknél már simán fog menni minden, de persze a legjobban szeretné kihozni az ember. A kis pixelméret egyáltalán nem kell, netezésre meg ilyesmire marad egy "19"-es monitor. A gamekhez meg pont jó lesz ez a pixelméret, filmeknél meg simán. A sony-ról is jókat hallottam. Te mennyire vagy vele elégedett? A philipsekben is sharp panel van egyébként, legalább is a jobbakban.
  • BenceYCE
    Pont ugyan ebben a cipőben jártam én is. Akkor ez lett belőle még 136k-ért. A kóreai csodákról lebeszéltek, mert a japán cuccokat ugyan annyiért megkapod, csak épp az összeszerelés és a funkciók jobbak, bár ez azért nem törvényszerű, de tény, h a két japán TV aminek már a sorból is kilógott a szép képe mindkettő japán volt. Sharp és Sony. Ezek közül az utóbbit teszteltem le CoD2-vel input lag-ra a Mammutban, majd egy szakkernél fényképezővel. Akkor ez volt az egyik leggyorsabb ezek közül. Volt még egy Samsung is, de kezdek félni a samuktól. Ha input lag tesztre adod a fejed szerezz be egy CRT-t is és járj utána kocsival h hol engedik meg a teszteket. Másrészt olyan gépet vigyél ami két dvi kábelen kitolja a full HD-t és még ekkor is figyelj oda, mert lehet, h a VGA két kimeneti jele közt csúszás van. Először egy ION-os mini itx-es lappal próbáltam, de az a két kimeneten nem tolta ki egyszerre a fullhd-t. Aztán bedobtam a kocsiba a toronyházat, de akkor csak egy 7600GT-m volt. Lehet, h az gyenge volt neki. A másik amire figyelj, h D-SUB jelnél nem jön ki az input lag annyira, tehát DVI v HDMI kábellel próbáld. Remélem tudtam segíteni. Akinek meg a 19"-os nem wide-os monitorok 0.3 körüli pixelméretre fáj a foga, mert nem akar folyton folyvást mindent nagyítgatni, annak 26-27"-os monitor kell kb vagy egy 32"-os TV, mert a 22, 23, 24"-osaknak közelről nézve is tűéles a képe, de elfárad a szeme ha folyton olvasni akar. Ha meg sokat webezel, érdemes a pivot funkcióra odafigyelni a 26-27"-os monitor megvételekor, hiszen szélesvásznon alig látsz valamit a weblapokból a 19"-os 1280x1024-hez képest. A pivot mód meg TN panellel több mint használhatatlan. Így mivel jobb panellel 26-27"-ban akkoriban nem volt épkézláb áron monitor, így maradt a TV. Sajnos azt a kort éljük amikor a célhardverek körökkel jobbak mint egy SzG nasa központ otthon, elég csak a a FullHD képet jéghideg CPU-val csuklóból kirázó WD mediaboxokra gondolni. Egy 3 éve 50k-ért vett VGA-val nem érem el ezt a teljesítményt, többszörösen akkora fogyasztással. Így ha filmeket is akarsz nézni, bizony a TV a legjobb választás. Ahhoz kell a képátló, ami egy 32"-os TV-nél még használható méret az asztalon. Ha meg így is, úgy is veszel TV-t és elég a 32", akkor meg felesleges 50k-ért egy 24"-os TN-es szutykot az asztalra tenni, mert a kettő közti képminőségbeli különbség miatt sajnálni fogod a kidobott pénzt a 24"-os TN-re.

Ja!
    Ha valaki tud olcsón pivot-os wesa falikart, szólhatna :)
  • BenceYCE
    Vagy van egy baszom nagy íróasztalom és pont jó távolságból nézem?
  • Sharks
    Először én is így gondoltam. A probléma csak annyi, hogy nem igazán találtam normális "27"-es monitort. Tv-éknél viszont jó panellel gyártják a termékeket (még a gyengébbeknek is jobb paneljük van, mint a legtöbb monitornak). Az előttem szóló véleményét osztom, hogy nem kell játék közben tudja forgatni a fejét az ember és maradhat a periférikus mezőben is valami, ahogy az életben is van ilyen jelenség. De, ha jól tudom, Neked is tetszik az AMD 3 (v. több) monitoros rendszere, pedig ott aztán még ennyit sem lát az ember, még is mindenki jónak tartja. Ok, a tv-ék elektronikája nem olyan jó, ezért keresgélek most én is nagyon az input lag-tól tartva, de egy-két tapasztalatot hallva, nem félek tőle annyira.
  • neevous
    Ha nem filmet nézel, nem feltétlen kell egyben belátnod az egész kijelzőt.
  • sugga
    Sziasztok! A minap sikerült beszereznem egy ASUS mini-ITX alaplapot és egy ASUS VW220D 22 collos LCD monitort. Amikor ma összeraktam, kiderült, hogy a monitorhoz kapott VGA-DVI átalakító DVI része nem passzol az alaplap DVI csatlakozójához (egy kis utánajárással azt sikerült kiderítenem, hogy míg az átalakító DVI-A csatlakozóval rendelkezik, addig az alaplapon DVI-D dual link csati van, így az összedugásnál a széles, lapos pöcök alatti-feletti 2-2 pontszerű bütyök nem tud hova menni). Ha minden igaz, ez azt jelenti, hogy a monitorom analóg, a DVI csatim meg digitális. A kérdésem az, hogy megoldható-e valahogy az alaplap HDMI-jének vagy DVI-jének összecsatolása a monitorral. Tudom, hogy vannak átalakítók, de azt nem tudom, hogy ezek a digitális jelet képesek-e analóggá alakítani. Előre is köszönöm a választ.
  • Solten
    Igen, ez valoban csodas, csak a latomezodbol kieesik ("tul-log") a monitor kepernyoje...
  • Solten
    Hi.: link1, link2, link3, link4.
  • BenceYCE

Valóban így van, én nem érzem hátrányát a 32"-os TV-nek az asztalon. Talán ha nagyobb lenne valóban zavaró lenne, de ezzel a képpontmérettel még épp tűéles a kép.
  • Solten
    Hi. Ennyiert mar vasarolhatsz 23"-24"-est: link
  • Solten
    Nem. Melohelyen mar ket Acer is besz@rt, a Dell-ek, HP-k meg birjak az iramot.
  • Solten
    Szvsz asztalra full hd felbontas eseten 27"-esnel nem kell nagyobb.
  • Sharks
    Akkor milyen monitort érdemes beszerezni?
  • RYO21
    Ilyenn monitort érdemes venni?:
    Acer G195HQ 18.5"Wide LCD
  • M412305
    Sziasztok! ASUS ENGTS450 DirectCU TOP 1 GB ddr5 videokari mellé keresek 19 colos, 1440*990 felbontású monitort. Ti melyik konkrét típust ajánlanátok. A keret 40 ezer forint lenne rá, fontos a DVI csatlakozó megléte. Amire hasznáni szeretném: szimulátor játékok játszása, egyszerűbb házi videók szerkesztése, irodai munkák, filmnézés. Előre is köszi a segítséget.
  • neevous
    42"-esre 1,5-1,7m-t ír a THX szabvány.
  • Sharks
    Konkrétabban?
  • neevous
    Én 2560*1440-et bámulok 30"-en nagyjából 75 centiről.
  • Solten
    Kb egy meter az nalad 1.28?? Plz, Te se legyel komuves... Meg kulonben is, nalad az asztalon van a monitor az egeret meg a foldon tologatod a sarokban ulve? Na mind1 cimbi, Te dolgod.

Itt nem az izlesekrol van szo hanem az optimalis tavolsagrol, ha egy 32"-t tul kozelrol nezel (iroasztal), vagy tul messzirol, megette a fene az egeszet. Gy.k. talaltak ki az altalad belinkelt tablazatot.
  • Sharks
    Mivel nem most olvastam, nem tudtam egészen pontosan, de ezért is írtam, hogy kb. Honnan is vesszük azt, hogy ki hova teszi a képernyőt és hova ül? Nem muszáj az asztalnál ülni egyébként. Mindegy, ízlések és pofonok. Nekem végül is mindegy, én tuti ráteszem majd az asztalra, ha lesz (igaz, nem azon fogok netezni, meg esszét írni).
  • Atkamon
    Sziasztok! Milyen 22"-os monitort tudnátok ajánlani 45-50ezer körül? Játékra, filmezésre kellene. Vagy többet kéne rászánni?
  • Solten
    Legalabb akkor tanulmanyozd at az altalad belinkelt tablazatot... 32" full hd eseten 1.28 m ("hd ready"-t meg messzebbrol kell nezni...). Nos egy bazinagy konferenciaasztal max. ~90 cm szeles, es a monitort se a falra szereled ugye, talp, szoval a keszulek hatulja es az asztal szele kozott van kb 10 cm... Hogy kenyelmesen gepelhess kb. a buksid az asztal masik szelevel van egyvonalban. Tehat ha van egy dognagy desk-em, kb 80 cm-rol bambulom a 32"-es kijelzot, total nem az asztalra valo.
  • Sharks
    Biztos?
  • pxxl
    jó lesz az 1.5 de inkább 2 méternek is. (átlóx2,5 kb)
  • Sharks
    A 32-es tv-knek 1 m az ajánlott nézési távolsága kb. Annyira hátrébb lehet húzódni az asztaltól talán.
  • Solten
    Ez mar tul nagy ahhoz hogy felpakold az asztalra es kozelrol bamuld.
  • neevous
    Csövi. Igaz, hogy némileg drágább, de Panasonic U2. Jó, tudom, hogy nem 26-os, viszont IPS panel van benne, ezáltal nagyobb a betekinthetőségi szöge és nem olyan aberáltak a színei, mint egy TN paneles monitornak (álá 2770). Kicsit nagynak tűnhet elsőre, viszont én dolgoztam már 30-as monitoron...és tényleg rohadt jó volt.
  • oneal1
    samsung 2770HD
  • FGB
    Hi!
    tudnátok ajánlani nekem egy monitort az alábbi szempontok alapján:
    - legyen benne TV tuner, DVB-T, USB-ről ha játszik Divx-et az nem baj, 22-26" 100 ezernél ne legyen több, HDMI legyen, de a régebbi notit azért rá tudjak kötni (D-sub csatlakozón keresztül).
  • obe
    most nezem a monitorgurut, jo kis oldal, nem ismertem...erröl a green gl-röl olvasgatok most, ilyenröl esetleg valakinek tapasztalat?