| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
BenceYCE #10921 Barátom hülyeségeket állítassz. Én egy TN-es samu után egy sony tv-n nézem cod-ot és olyan képek kerültek elő amiről eddig fogalmam se volt. A képernyő gyakorlatilag életet kapott. És ebben verhetetlen a TN -en kívül bármi is. Pár hónappal ezelőtt én is monitort keresgéltem. Kritikus voltam az ügyben. Decembertől májusik nézegettem a készülékket, majd egy 32"-os TV-t vettem, majd 100.000-rel drágábban mint monitort szerettem volna. Nem bántam meg, sőt! Amíg ki nem találják végre az OLED-et gyakorlatilag nincs ami újat mutasson. A 3D-gáz, a földi sugárzásnak pedig lőttek. A megjelenítők terén meg jogosan mutatkozik igény a minőségi kijelzőkre. A saját kezem által készített fényképeken látom, h eddig mi az amit esélyem se volt meglátni a TN-nek köszönhetően. Tudom, h nem olcsó a másik, de emlékszek rá, amikor egy 19"-os nem wide moncsit vettem 90-ért. Ma sokkal olcsóbb, de be kellett lássam, h ár/érték arányban egy 24"-os TN-az ami az átlagembernek kell. Viszont +30k-t a hülyének is megéri egy jobb monitor ha egyszer láttad élőben a különbséget. Ezek után jön, h ha filmet is néznél vehetsz külön TV-t. Vagy össze kötöd a kellemest a hasznossal és veszel egy TV-t amin gépezel. Itt számomra a játék volt a kritikus pont, hiszen a képfrissítés válaszideje már jól megoldott, a probléma a teljes jelkéséssel van (input lag). De a majd fél éves kutakodásnak hála találtam olyan gépet amin észrevehetetlen, így ez is megoldódott. 140k-ért teljesült minden kívánalmam és 32"-on minőségi panellal könnyen olvashatóan gépezek. A következő vásárlásom a pivot-os falikar lesz, amin böngészni egy álom. Nem az a baj, h ez ennyibe kerül, hanem h az emberek nem sajnálnak 50-60k-t egy TN-es Istencsapására. Ha nem vennék, már régen kukázták volna azokat a panelokat.