| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Nekem ez a háttérvilágítású ledes Samsung XL2370 -em van, de a sima nem led-es monitorokhoz képest ezerszer csodálatosabb a képe. Én mindíg egyedül játszok net-ezek, nézek filmet, esetleg nagyritkán ideül valaki mellém megnézni valamit, ami kb 5 perc, kibírja a betekintési szög miatt! Ha meg pl játszok, vagy filmet nézek, akkor meg álltalában (szinte mindíg) szembe ülök a monitorral (valaki oldalról tolja a game-et, vagy alulról? a tv-t is elölről nézed nem? vagy felülről?) akkor annyira nem érdekel az IPS panel. Szemből nézve a tn és az ips is ugyan az. Ips legfeljebb a szülőszobán jó, hogy az orvos is, meg a kismama is lássa az ultrahangot. Addig meg minek? Vagy 4-en nyomjátok egyszerre a gépet, hogy midenkinek kell látnia? PFf
Még mindíg nem értem, miért kell annyira fikázni a TN paneles moncsikat? És isteníteni az IPS-eset. Mert ha netán weblapszerkesztő, vagy CAD tervező vagy, nem egy hátrány, de akkor is tök felesleges.
Végignéztem (nem net-en, élőben) vagy 30 monitort, lg, samu, dell, de a választásom a samsung mellett állt meg.
Megvettem ezt a monitort, de nem caslódtam benne.
Csodálatos a képe, fényerő, kontraszt. Játszok rajta, filmet nézek, eszméletlen szép a képe. Ami meg ips-es volt, semmivel se láttam szebbnek, csak drágábbnak. Jó betekintési szög, azt annyi. PFf. Azért miért fizessek többet? Lg-knek közel se volt ilyen szép a képe. dell-eknek meg a kinézete se nagyon fogott meg. (de ez mind csak magánvélemény). Megvárhatod, míg nem csak a háttérvilágítás lesz led-es, és hátulról is tudod nézni a monitort színhelyesen. xD
TN kuka, mehet a darálóba. Led fos, csak háttérvilágítás.
Tartsd meg a crt-t, az megy 120Hz-en. Vagy vegyél IPS-eset, igaz 19"-os, de IPS, és csak 100k.