hűtés
  • DIESEL DOG #4854
    Alapvetően kevés hőközlőt kennek fel gyárilag az intel hűtőire, a pozitívum annyi hogy az i5-ös procikhoz legalább rézmagos hőcserélő bordát adnak gyárilag aminek valamennyivel jobb a hatásfoka (eleve 95w az alap tdp), i3-as procikhoz adnak csak sima full alu hűtőt, persze az i3-as alap tdp-je csak 73w. Ha esetleg pasztázásra adod a fejed, akkor ajánlom az arctic cooling mx3-as pasztát, vagy a noctua nt-h1-est, előbbit saját tapasztalat alapján tudom ajánlani, mindkettő fémektől mentes ergo nem vezeti az áramot, szintén i5-ös processzorom van, 3,8Ghz-en ketyeg, annyiban más a szituáció hogy én egy cooler master hyper tx3 evo-val hűsítem.

    Everest-től nem kellene fagynia bár azt nem ajánlom mint diagnosztikai programot mivel már kb. 2 éve nem fejlesztik, viszont ha kékhalált dobott esetleg gyanakodnék az operációs rendszerre...

    Pasztázásról csak annyit hogy a cpu kupakjára nyomj a tubusból ki kb. egy borsószem (vagy inkább kevesebbet, később ahogy oszlatod el majd meglátod hogy szükség van-e többre) nagyságnyit majd egy hitelkártya szerű műanyag vagy keményebb kartonlappal óvatosan oszlasd el a pasztát úgy hogy a kupakot teljesen befedje, de mindenekelőtt a régi száraz pasztát szedd le papírzsepivel, vagy háztartási papírtörlővel, a cpu kupakról és a hűtő aljáról, majd egy kevéske higított alkohollal vagy denaturált szesszel óvatosan töröld végig a cpu kupakját és a hűtő alját, majd mehet a procira az új paszta, illetve gyári hűtő esetén elég csak a rézmag felületére felkenni ott ahol kontaktus jön létre a cpu és a hűtő között. ;)