hűtés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Everest-tõl nem kellene fagynia bár azt nem ajánlom mint diagnosztikai programot mivel már kb. 2 éve nem fejlesztik, viszont ha kékhalált dobott esetleg gyanakodnék az operációs rendszerre...
Pasztázásról csak annyit hogy a cpu kupakjára nyomj a tubusból ki kb. egy borsószem (vagy inkább kevesebbet, késõbb ahogy oszlatod el majd meglátod hogy szükség van-e többre) nagyságnyit majd egy hitelkártya szerû mûanyag vagy keményebb kartonlappal óvatosan oszlasd el a pasztát úgy hogy a kupakot teljesen befedje, de mindenekelõtt a régi száraz pasztát szedd le papírzsepivel, vagy háztartási papírtörlõvel, a cpu kupakról és a hûtõ aljáról, majd egy kevéske higított alkohollal vagy denaturált szesszel óvatosan töröld végig a cpu kupakját és a hûtõ alját, majd mehet a procira az új paszta, illetve gyári hûtõ esetén elég csak a rézmag felületére felkenni ott ahol kontaktus jön létre a cpu és a hûtõ között. 😉
Még megnézem ezeket a programokat is akkor. Everestet tettem fel, de attól jött a nagy kékség és ujraindúlt a gép.
Btw, nézd meg a hõfokokat real temp-el, vagy aida64-el is, ez a speedfan hajlamos tévedésre...
Egy 4 magos proci van a gépembe (Intel Core i5 CPU 750 @ 2.67Ghz) és egy pár hete vettem észre, hogy alap dolgoknál (msn, netböngészõ) is elég hangosan pörög a ventillátor. Feltettem a speedfen nevü programot, és alap hõmérsékletnek 38-45 fokot ír mind a 4 magra. Vírusellenörzés futtatása közben meg felmegy 80-85 fokig és van, hogy ki is kapcsol a gép, normál szobahõmérsékleten.
Van ötletetek, hogy ezt mi okozhatja?
így kontakthiba van és sípol a gép
lehet ezt otthon orvosolni, rögzíteni vhogy?
ha nem, akkor a fenti felálláshoz milyen új CPU cooler-t javasoltok?
a cél: jó nagy propeller átmérõ és nem a relatíve kisebb fordulat pörgés
fázzon az a CPU 😊
Just do it :)
idegesítõ probléma!!!
a hangszórókon keresztül hallatszik, ahogy húzom a csúszkát a lapon. ez még menne is, de COD alatt annyira hangos lesz, hogy megõrjít. olyan mint valami ventillátor hang, de ahogy mozgatom az egeret hol magasabb, hol mélyebb a hangja. ötlet?
köszi elõre is...
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
köszi a válaszokat elõre is
All hail the double x!
venti meg egy lassú 120-as revoltec
gyári
baram - 3.2
baram - 3.4
baram - 3.6
baram - 3.8
All hail the double x!
All hail the double x!
Mugen 2???
(alaplapom :M4a87td)
hol tudom megnézni és szükség esetén (ha elállítódott) beállítani a magasabb hõmérsékleti értéket
konkrétan lépésrõl-lépésre írjátok le légy szíves, mit hogyan
alap felhasználói szintû a PC tudásom
Just do it :)
Saor Alba
Leendõ számítógépházam CM Elite 430 lesz, a kérdésem pedig annyi lenne, hogy az elsõ, 12 centis venti mellé érdemes-e beszerelni egy másikat, és ha igen, hova?
Így látatlanban ezt néztem ki: Xilence 120.tbl
Ez megfelelõ lenne bele?
Elõre is köszönöm a segítséget!
A világon 10 féle ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, aki nem, és aki tudja, hogy ez a vicc valójában ternáris.
van egy alalplapom, amin a proci borda lefogató csavarok (középtõl-középig) 7cm távolságra vannak egymástól.
Én viszont csak olyan hûtõt találok, ami 8cm-es.
Mivel nem vágom a témát, megírná vki, hogy mit kell ilyenkor mérni?
A procin van egy borda és azon egy venti. Én ezeket ki szeretném cserélni.
köszi.
BIOS-ban az Intel CE1 természetesen be van kapcsolva. De van ez a többi magra is, CE2, stb... de ott nincs engedélyezve. Az Optimized Bios Settings csak a CE1-et állítja enabled státuszra.
CPU-Z szerint változik is az órajel. Ha engedélyezem a többi magra is, az nem oszt, nem szoroz?!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Röviden:
Lecseréltem a Wolfim egy Q9550-re. (PH apró) A tulaj baromi rendes volt és adott hozzá bónuszként egy zsír új, bontatlan (Én bontottam ki) CM Hyper TX3-as hûtõt. (gondolom azért, mert a gyárit már rég elhányta vmerre és 1értelmû, hogy lecserélte vmi más alternatív hûtõre, amit megtartott - mondjuk az csak most jutott eszembe, hogy megkérdezzem Tõle, milyen hûtõvel használta)
Idle-ben ilyen értékeket produkál a Q9550-es, ez mennyire reális érték?!
<#nemtudom>#nemtudom>
Adtam Neki pasztát rendesen (de csak azt, amit a hûtõhöz mellékeltek!) lefedte szépen a rézcsöveket és tettem a procira is.
A konfig lap + proci + ram részét több mint vszínû le fogom majd cserélni (i5-ös konfigra).
Csak úgy tippelem, kevés a hûtõ - vagy szar a paszta - VAGY: ilyen a 4 magos 9550-es.
Most már értem, hogy i5-re ez kevés és oda jobb hûtõ kell majd.
Mit lenne érdemes csinálni:
1.) tenni a jelenlegi hûtõre még egy 90mm-es hûtõt (asszem ekkora van rajta); vagy
2.) már most venni egy olyan hûtõt, melyet majd fel tudok használni az i5-ös konfigba is?!
Ha a második, akkor mit lenne érdemes?! (eddig olyan alternatívát kaptam - pedig a kérdés konkrétan még fel sem merült, hogy: COOLERMASTER Hyper 212 Plus és ha jól emléxem, akkor Corsair A70)
De elsõ körben az érdekelne, mennyire reálisak a fenti értékek ennél a procinál, ezzel a hûtõvel?! <#worship>#worship>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Lehet nem ide való, de teszek egy próbát.
Az 15,6"-os notebookom hûtését szeretném javítani külsõ ventivel. Hallottam ezekrõl a notebook hûtõ padokról. Ezek mennyire használhatóak, ha igen, akkor melyiket érdemes venni?
Elõre is köszi!
\"Force is a Powerful Ally and a Terrible Foe\"
!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo
A táp-ot berakni a ház aljába, burkolat le róla, vagy kivágni a ház tetejét és megoldani ezt is hasonló lemezes megoldással.
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Mondjuk a mostani 35 fokos homersekletek se tesznek jot a kartyaknak, emiatt az atlagosnal magasabb ugy ~8 fokkal a homersekletuk.
Lenne egy kérdésem nem tudom, hogy jó helyen járok. Jelenleg egy ATI 4870HDX2 video kártyám van. Az a bajom vele, hogy az utóbbi idõben abnormálisan magas hõfokon megy, 80-85 fokon úgy, hogy semmilyen 3d-s alkalmazást nem futtatok. Biztos, hogy nem piszkos mivel ki lett pucolva és ennek ellenére is felkúszik ilyen magsra. Valami ötletetek nincs esetleg?
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Corsair A70 vs. Scythe Mugen 3 vs. Prolimatech Megahelms Rev.B?
Szerintetek melyik legyen ehhez a konfighoz. Asus P67 Sabertooth - i5-2500K (egyelõre tuning off) - Corsair Graphite 600T ház melyben 200mm-es fan elõl és felül valamint 120mm-es hátul, bal oldal zárt.

ゾルターン
Saor Alba
E6700-es procihoz milyen CPU hõtõt ajanlanátok?
A gyári hütõ nem a legjobb, mert állandóan alapon 67 fokon üzemel, ha meg kicsit megerõltetem 90ra is felmegy.
A takarítás nem segít, mert ki van portalanitva negyed/fél évente.
Saor Alba
Van egy notebook-om és állandóan, mikor kicsit huzamosabb ideig játszok, egyszer csak leáll magától. Szerintem túlmelegedik. Nem tudom, hogy hogyan csökkenthetem a hõmérsékletet. Van alatta egy hûtõpad, de nem használ sok mindent. Lehet, hogy másikat kellene vennem?
Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb
Intel Core i7 2600K processzornak a gyári hûtõje megfelel a mostani játékokhoz? Ill- késõbbiekben majd?
Köszi a választ!
Üdv
Battlefield Play4 Free nick név: [HUN]LACZA