hűtés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alapvetõen kevés hõközlõt kennek fel gyárilag az intel hûtõire, a pozitívum annyi hogy az i5-ös procikhoz legalább rézmagos hõcserélõ bordát adnak gyárilag aminek valamennyivel jobb a hatásfoka (eleve 95w az alap tdp), i3-as procikhoz adnak csak sima full alu hûtõt, persze az i3-as alap tdp-je csak 73w. Ha esetleg pasztázásra adod a fejed, akkor ajánlom az arctic cooling mx3-as pasztát, vagy a noctua nt-h1-est, elõbbit saját tapasztalat alapján tudom ajánlani, mindkettõ fémektõl mentes ergo nem vezeti az áramot, szintén i5-ös processzorom van, 3,8Ghz-en ketyeg, annyiban más a szituáció hogy én egy cooler master hyper tx3 evo-val hûsítem.

Everest-tõl nem kellene fagynia bár azt nem ajánlom mint diagnosztikai programot mivel már kb. 2 éve nem fejlesztik, viszont ha kékhalált dobott esetleg gyanakodnék az operációs rendszerre...

Pasztázásról csak annyit hogy a cpu kupakjára nyomj a tubusból ki kb. egy borsószem (vagy inkább kevesebbet, késõbb ahogy oszlatod el majd meglátod hogy szükség van-e többre) nagyságnyit majd egy hitelkártya szerû mûanyag vagy keményebb kartonlappal óvatosan oszlasd el a pasztát úgy hogy a kupakot teljesen befedje, de mindenekelõtt a régi száraz pasztát szedd le papírzsepivel, vagy háztartási papírtörlõvel, a cpu kupakról és a hûtõ aljáról, majd egy kevéske higított alkohollal vagy denaturált szesszel óvatosan töröld végig a cpu kupakját és a hûtõ alját, majd mehet a procira az új paszta, illetve gyári hûtõ esetén elég csak a rézmag felületére felkenni ott ahol kontaktus jön létre a cpu és a hûtõ között. 😉
Gyári hûtõ van rajta igen és nincs a gépen semmi ilyen jellegû tuning. Takarítás is megvan. Viszont, hogy így mondod a paszta elképzelhetõ hogy cserére szorul. Vagyis remélem csak ennyi a baj :/
Még megnézem ezeket a programokat is akkor. Everestet tettem fel, de attól jött a nagy kékség és ujraindúlt a gép.
Szerk:

Btw, nézd meg a hõfokokat real temp-el, vagy aida64-el is, ez a speedfan hajlamos tévedésre...
Ha esetleg túl poros a hûtõbordád akkor amiatt jelentõsen lecsökkent a hûtõd hatásfoka, tehát egy takarítás ráférne. Vagy "megfáradt" a hõközlõ paszta a CPU kupak és a hûtõ között, és amiatt ugrik fel a hõmérséklet, ez esetben érdemes lenne újrapasztázni. Egyébként gyári hûtõd van? Illetve tuning van-e, turbo boost aktiválva van-e a bios-ban?
Heló.
Egy 4 magos proci van a gépembe (Intel Core i5 CPU 750 @ 2.67Ghz) és egy pár hete vettem észre, hogy alap dolgoknál (msn, netböngészõ) is elég hangosan pörög a ventillátor. Feltettem a speedfen nevü programot, és alap hõmérsékletnek 38-45 fokot ír mind a 4 magra. Vírusellenörzés futtatása közben meg felmegy 80-85 fokig és van, hogy ki is kapcsol a gép, normál szobahõmérsékleten.
Van ötletetek, hogy ezt mi okozhatja?
Muttley
abit-aa8xe alaplapon az ip4-es CPU cooler rögzítõi eltörtek,
így kontakthiba van és sípol a gép

lehet ezt otthon orvosolni, rögzíteni vhogy?
ha nem, akkor a fenti felálláshoz milyen új CPU cooler-t javasoltok?
a cél: jó nagy propeller átmérõ és nem a relatíve kisebb fordulat pörgés
fázzon az a CPU 😊

Just do it :)

Asus P8Z68-V lapom van, nem hiszem, hogy ebben a kategóriában rossz lenne a chip. 😄 ...azért köszi. még valami ötlet?
pxxl
fos alaplapi hangkártya okozhat ilyet

All hail the double x!

hali!
idegesítõ probléma!!!
a hangszórókon keresztül hallatszik, ahogy húzom a csúszkát a lapon. ez még menne is, de COD alatt annyira hangos lesz, hogy megõrjít. olyan mint valami ventillátor hang, de ahogy mozgatom az egeret hol magasabb, hol mélyebb a hangja. ötlet?

köszi elõre is...
Morphin
,,most akkor túlmelexik a procim, vagy nem?" nem tudom mi az a túlmelexik...de én a helyedben elkezdeném hûteni a winchestert is de sürgõsen.ha csak nem akarsz arra ébredni, hogy baszik bekapcsolni és csak kattog...

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

szevasztok! a gépen lelassul pár óra gémelés után (proci kihasználtság 100% de a Core Temp progi még mindig 47C fokot ir maxnak) , de ha nyomok 1 újrainditást, mintha mi sem történt volna, megy minden változatlanul megint megy pár óráig.. most akkor túlmelexik a procim, vagy nem? vagy virus lenne a háttérben? vagy esetleg videókártya, vagy vinyó melegedne? a vinyó úgy felmelegszik, majdnem érinthetetlen alul..
köszi a válaszokat elõre is
pxxl
én tõle vettem: link nincs a listájában, de ha írsz neki h kell tuti fog szerezni 😄 jófej a srác 😊 sztem mugen is van nála

All hail the double x!

köszi, a fáradozást, ezt a baram-ot nem találtam egy eladónál se,remélem a mugen 2 is csendes és hûvös.

pxxl
ezeket még akkor csináltam mikor beraktam 😊
venti meg egy lassú 120-as revoltec

gyári

baram - 3.2

baram - 3.4

baram - 3.6

baram - 3.8

All hail the double x!

Zenehallgatás és internet -alap dolgok- közben mekkora a hõmérséklet,és a fordulatszám?

pxxl
mugen 2 jó, én 940-hez használok thermolab baramot, és az is jó, 3.0-ról 3.7-3.8-at bírja 😊 most 3.4-en megy folyamatosan, és bõven jó a hõmérséklete.

All hail the double x!

Aki amd 955 be-t használ, tudna ajánlani egy jól bevált cooler-t?
Mugen 2???
(alaplapom :M4a87td)

Muttley
32 fokos a gépem és szirénázik a hang :/
hol tudom megnézni és szükség esetén (ha elállítódott) beállítani a magasabb hõmérsékleti értéket
konkrétan lépésrõl-lépésre írjátok le légy szíves, mit hogyan
alap felhasználói szintû a PC tudásom

Just do it :)

Solten
Udv. Szerintem az elsot tedd hatulra, elore vegyel egy 14-est. Opcionalisan a tetore is vehetsz ketto 12-est (valami lassu (~800-1000 rpm) csendes joszagokat, hadd mozgassak a levegot).

Saor Alba

Bueno nacho
Sziasztok!

Leendõ számítógépházam CM Elite 430 lesz, a kérdésem pedig annyi lenne, hogy az elsõ, 12 centis venti mellé érdemes-e beszerelni egy másikat, és ha igen, hova?

Így látatlanban ezt néztem ki: Xilence 120.tbl

Ez megfelelõ lenne bele?

Elõre is köszönöm a segítséget!

A világon 10 féle ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, aki nem, és aki tudja, hogy ez a vicc valójában ternáris.

ja és még egy kérdés: megtudná vki írni, hogy mekkora a 12cm-es és a 14cm venti kör átmérõje? köszi

Hali!

van egy alalplapom, amin a proci borda lefogató csavarok (középtõl-középig) 7cm távolságra vannak egymástól.
Én viszont csak olyan hûtõt találok, ami 8cm-es.
Mivel nem vágom a témát, megírná vki, hogy mit kell ilyenkor mérni?
A procin van egy borda és azon egy venti. Én ezeket ki szeretném cserélni.

köszi.

KranaZoli
Kiegészítés:

BIOS-ban az Intel CE1 természetesen be van kapcsolva. De van ez a többi magra is, CE2, stb... de ott nincs engedélyezve. Az Optimized Bios Settings csak a CE1-et állítja enabled státuszra.

CPU-Z szerint változik is az órajel. Ha engedélyezem a többi magra is, az nem oszt, nem szoroz?!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Elolvastam ezt a hsz-t és azt hiszem, most ezen topic lakókat kell egy kicsit boldogítanom. 😊 Sajnos a "Milyen gépet vegyek most?" topic aktív látogatóitól elõre is sorry. 😄

Röviden:

Lecseréltem a Wolfim egy Q9550-re. (PH apró) A tulaj baromi rendes volt és adott hozzá bónuszként egy zsír új, bontatlan (Én bontottam ki) CM Hyper TX3-as hûtõt. (gondolom azért, mert a gyárit már rég elhányta vmerre és 1értelmû, hogy lecserélte vmi más alternatív hûtõre, amit megtartott - mondjuk az csak most jutott eszembe, hogy megkérdezzem Tõle, milyen hûtõvel használta)

Idle-ben ilyen értékeket produkál a Q9550-es, ez mennyire reális érték?!
<#nemtudom>

Adtam Neki pasztát rendesen (de csak azt, amit a hûtõhöz mellékeltek!) lefedte szépen a rézcsöveket és tettem a procira is.

A konfig lap + proci + ram részét több mint vszínû le fogom majd cserélni (i5-ös konfigra).

Csak úgy tippelem, kevés a hûtõ - vagy szar a paszta - VAGY: ilyen a 4 magos 9550-es.

Most már értem, hogy i5-re ez kevés és oda jobb hûtõ kell majd.

Mit lenne érdemes csinálni:

1.) tenni a jelenlegi hûtõre még egy 90mm-es hûtõt (asszem ekkora van rajta); vagy

2.) már most venni egy olyan hûtõt, melyet majd fel tudok használni az i5-ös konfigba is?!

Ha a második, akkor mit lenne érdemes?! (eddig olyan alternatívát kaptam - pedig a kérdés konkrétan még fel sem merült, hogy: COOLERMASTER Hyper 212 Plus és ha jól emléxem, akkor Corsair A70)

De elsõ körben az érdekelne, mennyire reálisak a fenti értékek ennél a procinál, ezzel a hûtõvel?! <#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

roblee
Sziasztok!
Lehet nem ide való, de teszek egy próbát.
Az 15,6"-os notebookom hûtését szeretném javítani külsõ ventivel. Hallottam ezekrõl a notebook hûtõ padokról. Ezek mennyire használhatóak, ha igen, akkor melyiket érdemes venni?
Elõre is köszi!

\"Force is a Powerful Ally and a Terrible Foe\"

redmonk
OFF: Eladó Thermalright Ultra 120 Extreme/HR-01 vagy Alpenföhn Brocken is érdekelne.

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

zoliapu
Legolcsóbb megoldás ház oldalát szellõs perforált lemezre cserélni.
A táp-ot berakni a ház aljába, burkolat le róla, vagy kivágni a ház tetejét és megoldani ezt is hasonló lemezes megoldással.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

redmonk
OFF: Akinek van eladó Scythe Ninja 2/Rev.B/3 hûtõje érdekelne 4-5k + postaköltség áron. Ventillátor igazából nem kell valamint ha csak egy AM3-as lefogató van hozzá az is jó, maga a hûtõ legyen jó állapotban.

Pluskast
Azzal nincsen semmi gond. Érdekes viszont, hogy bármilyen komolyabb játékot full képernyõben futtatok mint az õrûlt úgy kúszik fel a hõmérséklet, ha viszont ablakban akkor meg marad minden normális értéken.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Jakuza001
Ha kipucoltad akkor vagy nem megy rendesen rajta a venti vagy pedig nem illeszkedik rendesen a gpu magon a huto.

Mondjuk a mostani 35 fokos homersekletek se tesznek jot a kartyaknak, emiatt az atlagosnal magasabb ugy ~8 fokkal a homersekletuk.

Pluskast
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem nem tudom, hogy jó helyen járok. Jelenleg egy ATI 4870HDX2 video kártyám van. Az a bajom vele, hogy az utóbbi idõben abnormálisan magas hõfokon megy, 80-85 fokon úgy, hogy semmilyen 3d-s alkalmazást nem futtatok. Biztos, hogy nem piszkos mivel ki lett pucolva és ennek ellenére is felkúszik ilyen magsra. Valami ötletetek nincs esetleg?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

pxxl
Scythe Mugen 3 <#eljen>

All hail the double x!

redmonk
Sziasztok

Corsair A70 vs. Scythe Mugen 3 vs. Prolimatech Megahelms Rev.B?

Szerintetek melyik legyen ehhez a konfighoz. Asus P67 Sabertooth - i5-2500K (egyelõre tuning off) - Corsair Graphite 600T ház melyben 200mm-es fan elõl és felül valamint 120mm-es hátul, bal oldal zárt.

pxxl
nájsz

All hail the double x!

moderálva
gurubefree

Javitottam .... amugy en latom a #4817 hsz-ben

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

pxxl
sárga béka...

imagerz.com 😉

All hail the double x!

gurubefree
Antec Kuhler 620/920 adaptor for GTX 470/480/570/580 😄

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

köszönöm, meg fogom nézni 7vgn befér e a házba 😊

Solten
Remelem befer a hazadba...: link <#alien>

Saor Alba

hát ahogy nézegettem 15-bõl biztos kijön valami használható

Solten
Hello. Max. zseton?

Saor Alba

sziasztok!
E6700-es procihoz milyen CPU hõtõt ajanlanátok?
A gyári hütõ nem a legjobb, mert állandóan alapon 67 fokon üzemel, ha meg kicsit megerõltetem 90ra is felmegy.
A takarítás nem segít, mert ki van portalanitva negyed/fél évente.

Solten
Hi. Kapd le a hatso fedelet (vagy a hutot takaro fedelet) es fujd at suritett levegovel (tisztitsd ki - majd meglatod mi tud ott megragadni). Sokat segit meg a GPU ujrapasztazasa esetleg a CPU-e is (expertebb melo, foleg az utobbi).

Saor Alba

Helló!

Van egy notebook-om és állandóan, mikor kicsit huzamosabb ideig játszok, egyszer csak leáll magától. Szerintem túlmelegedik. Nem tudom, hogy hogyan csökkenthetem a hõmérsékletet. Van alatta egy hûtõpad, de nem használ sok mindent. Lehet, hogy másikat kellene vennem?
Ha nem húzod, akkor igen.

Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb

Hali!
Intel Core i7 2600K processzornak a gyári hûtõje megfelel a mostani játékokhoz? Ill- késõbbiekben majd?
Köszi a választ!
Üdv

pxxl
sebaj, legalább már ezt is tudod 😄

All hail the double x!

Hát jó most mondjátok hogy le vagyok maradva de én ilyenrõl még csak most hallottam elõször 😄

Battlefield Play4 Free nick név: [HUN]LACZA

Morphin
Hogyne lenne...amit linkeltél az 2008as cikk amúgy...

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"