Hangkártya \"TerratecSixPack 5.1+PCI\"
-
Maderfeet #1 Windows XP operációs rendszert használok, minden tökéletesen működik rajta csak a hangkártyámmal van egy kis gond. A számítógépem fontosabb hardveres adatai a következők: ASUS A7V 266C alaplap, Maxtor 80 GB ATA 133 HDD, Inno3D Geforce3 128MB VGA, Athlon XP 1700+ proci, Terratec SixPack 5.1+ PCI hangkártya. A konkrét gondom az, hogy a hangkártyámhoz adott telepítőlemez még nem támogatta az XP-t, ezért a Terratec hivatalos honlapjáról letöltöttem a megfelelő Drivert, és telepítettem is annak rendje és módja szerint.
No.1. Telepítésnél az op. rendszer hiányolta a digitális aláírást (Pedig mint említettem a Terratec GMBH hivatalos oldaláról van a friss Driver). Ennek ellenére a telepítés folytatását választottam, ami sikeresen meg is történt.
No.2. Az igazi gondom az, hogy amíg nem volt feltéve a SixPack-nek a Drivere (ez tegnapig volt így) addig az alaplapra integrált hangeszközt (CrystalFusion) használtam, és nem is volt vele semmi probléma. De miután felkerült a Terratec azóta egyes média lejátszók nem játszanak le hangot, itt főleg a DVD és videolejátszókra gondolok ( Pl. az InterVideo WinDVD nem játszik le hangot semmiféle AVI kiterjesztésű állományhoz, és az MPEG között is válogat.) MP3-at és CDA-t a Winamp tökéletesen megszólaltatja. Hogyan tudnám megszólaltatni a SixPack-et, hogy minden hang minden esetben szóljon?
Ebben kérném főleg a PC WORLD szerkesztőségének, de bárkinek aki tud megoldást a problémámra a segítségét. Ha lehet a válaszokat a következő e-mail címre írjátok: [email protected].