Hangkártya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
"és valami Realtek RTL8139 családú PCI gyors Ethernet NIC van írva a hangkártyához "
Az a hálózati kártya, nem a hangkártya.

Szóval még egy kicsit kutakodnod kellene. Leginkább az alaplapod típusa érdekelne (ha alaplapra integrált hangkártyád van, ha tudjuk milyen alaplapod van, talán meg tudjuk mondani milyen hangkártyád van).

nekem az a problémám hogy újratelepítettem a gépet de nincs rajta hang és nincs hozzá cd amivel fel tudnám tenni. felraktam a SIW programot amivel meg lehet nézni hogy mi van a gépben meg mindent. és valami Realtek RTL8139 családú PCI gyors Ethernet NIC van írva a hangkártyához elvileg és nem tudom hogy hol lehetne letölteni hogy menjen amúgy meg a videókártyám Ati radeon 9600 family
elõre is köszönöm!!!!
A helyzet megoldódott. A registryben voltak letiltva dolgok, de azért kösz a javaslatokat.
Icebird
Az olvasottak alapján úgy veszem ki hogy nem is a hankártyával van a gond.Csupán nincs fent 1,2 codec.A lejátszóknál ,szoftvereknél nézd meg hogy melyik hangkártya van engedélyezve.Igazából lehet két hangkártyát is egyszerre használni.De ezért nézd meg nem akad-e!

Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8

Nem vagyok sajnos BIOS szakértõ! A BIOS-ban hol lehet megnézni, hogy le van -e tiltva vagy sem?
Windows XP operációs rendszert használok, minden tökéletesen mûködik rajta csak a hangkártyámmal van egy kis gond. A számítógépem fontosabb hardveres adatai a következõk: ASUS A7V 266C alaplap, Maxtor 80 GB ATA 133 HDD, Inno3D Geforce3 128MB VGA, Athlon XP 1700+ proci, Terratec SixPack 5.1+ PCI hangkártya. A konkrét gondom az, hogy a hangkártyámhoz adott telepítõlemez még nem támogatta az XP-t, ezért a Terratec hivatalos honlapjáról letöltöttem a megfelelõ Drivert, és telepítettem is annak rendje és módja szerint.
No.1. Telepítésnél az op. rendszer hiányolta a digitális aláírást (Pedig mint említettem a Terratec GMBH hivatalos oldaláról van a friss Driver). Ennek ellenére a telepítés folytatását választottam, ami sikeresen meg is történt.
No.2. Az igazi gondom az, hogy amíg nem volt feltéve a SixPack-nek a Drivere (ez tegnapig volt így) addig az alaplapra integrált hangeszközt (CrystalFusion) használtam, és nem is volt vele semmi probléma. De miután felkerült a Terratec azóta egyes média lejátszók nem játszanak le hangot, itt fõleg a DVD és videolejátszókra gondolok ( Pl. az InterVideo WinDVD nem játszik le hangot semmiféle AVI kiterjesztésû állományhoz, és az MPEG között is válogat.) MP3-at és CDA-t a Winamp tökéletesen megszólaltatja. Hogyan tudnám megszólaltatni a SixPack-et, hogy minden hang minden esetben szóljon?
Ebben kérném fõleg a PC WORLD szerkesztõségének, de bárkinek aki tud megoldást a problémámra a segítségét. Ha lehet a válaszokat a következõ e-mail címre írjátok: [email protected].