![]() |
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
Nem tudom pontosan mi nem tetszik a Day and Night Modban, én soha nem is próbáltam máshogy futtatni az USL-t. Tulajdonképpen ahhoz terveztem.
Az LRM v3.0 mod nem kompatibilis az USL-lel. Viszont az USL-re tekinthetünk úgy, mint LRM v4.0-ra. Teljes egészében az LRM-ből indult ki, és tökéletesen helyettesíti azt. Később az LRM lámpaoszlop szetteket is megcsinálom majd az USL-hez. A lot light replacementeket meg lehet tartani.
Az LRM Prop Pack 01 viszont továbbra is abszolut kompatibilis. (De nem fog automatikusan új fényeket kapni az USL-ből.)
Az autópályán nincsenek elcsúszva a fénycsóvák. Csak úgy látszik. Minden oszlop szabályos pozícióba letesz egy fénykört (LRM textúra), és a fénykörök átlapolnak. Mivel nem egyenletes levilágításhoz lettek tervezve, ezért az átlapoló részek fényesebbek lehetnek, mint a közvetlenül egymagában a lámpa alá eső fény. Csináltam egy új textúra szettet, aminél már igyekeztem figyelembe venni az átlapolásokat is. Egész jól működik, sokkal egyenletesebb, viszont csökken a teljes utcai fényerő. Mindkét fénykör szett benne lesz a végső pakkban, lehet majd választani.
A gyárudvarral nem lehet mit kezdeni. 3-4 lámpa van letéve 1 kockán belül (16m), és mind egy helyre világít, többszörösen átlapolnak. Ráadásul egy viszonylag világos alaptextúrán. A játék alap utcai lámpái kb 28m átmérőjű fénykör textúrát kapnak. Azért, mert az utcai lámpák periódusa 2 kocka (32m). És még így sem érnek össze. Most az új fény textúrákkal a fénykör effektíve lecsökken 20-24m körülire. A kerítés melletti fényes területek talán már jobban fognak mutatni, de a gyár melletti agyonlámpázott terület javíthatatlan. Lot editor, és ki kell irtani néhány lámpát. Nincs jobb ötletem.