Imperium Galactica
  • Kotomicuki
    Hi - itt még nem trollkodtam! :))

A progit DosBox alól indítva megy XP-n, Vista-n, w7-n is - 1-3 óra után kivédhetetlenül összeomlik -> gyakori mentések szükségesek (patch ezen nem segít - a DosBox több programmal is ezt csinálja, bár nem mindegyikkel).
    Tapasztalataim szerint a Dragslanok, ahogy a többi ellenfél is, "látja" a bolygóink gyengéit - csalizáshoz mondjuk ezt jól kilehet használni: ha a központi bolygók gyengébbek, akkor ezek lesznek az elsődleges célpontok, de amíg odaér a flottája... - , így a nehéz tank és a laktanya(a 2. verziójú védelmi épület - amit az idegen civilizációk lakta bolygóinkon is építhetünk) fejlesztése és gyártása/építése elsőbbséget élvez minden mással szemben, mert a gyengébb bolygókra utaznak az ellenfelek elsősorban (4 laktanyát már elégségesnek érzek bolygónként, 3-t, ha Behemótunk is van, és már ezek alkotják a szárazföldi erőink gerincét). Elkövettem azt a hibát, hogy "csak" terjeszkedtem (már több fejlesztőközpontnak való bolygóm volt, mint amennyi akkor kellett volna), így még a fejlesztések 1/3-ig sem jutottam, amikor letaroltak a zöldek. Ha a védelemre gyúrtam, akkor meg azon toporzékoltam, hogy mikor ugrok már át az utolsó fejezetbe - aminek a zöldek sikeres támadása az alapja (visszakézből, ha van a közelben flotta és támaszpont, vissza lehet még venni a bolygót, majd több százezer kreditért békét vásárolni tőlük, hogy legyen idő a fejlesztésekre és a gyártásra is - ha feláll a mezon-védelem, vagy kiépül a 2-4 laktanyája, akkor 3-4 flotta és az ehhez tartozó mennyiségű nehéz tank is kellhet - vagy több - a visszavételhez).
    A vadászgépeket teljesen fölöslegesnek érzem, annyi hasznuk van, hogy az ellenfél rakétazavarói a rájuk (az ellenséges vadászokra, Garth. rombolókra) kilőtt rakétákat ritkábban tévesztik meg, ezért csak rájuk indítok rakétát - amit ezen kívül semmire sem tudok használni.
    A határokon elhelyezett, legnagyobb hatósugarú radarok lehetővé tehetik - ha belső(bb) bolygóra pályázik az ellen - a célirányos védelem kiépítését: a 3 űrbázis kihelyezése + földi védelem, de csak az utolsó pillanatban szabad a szárazföldi erőket maximumra tölteni, űrbázist kihelyezni, hogy el ne "riasszuk" a támadóinkat - másik bolygónkra mászik rá, ha megneszeli, hogy itt már készülve vagyon ellene. Ekképpen lehet meggyengíteni az ellenséges flottákat - persze, a drágán és hosszabb idő alatt gyártható hajóhaddal is próbálkozhatunk, csak az többe kerül (időben is).
    Az elfoglalandó bolygóra akár 3-4 flottának is rá kell repülnie, szűk időeltolással az érkezésben, hogy ne tudjanak érdemben javítani/építeni ott. A csak előbombázókra elégséges 1-1 könnyű tank is - nem nagy veszteség, ha előbb sikerül a "partraszállás" a korábban tervezettnél.
    A leszerelt fegyvereket pénzügyi tartalékként jó kezelni - csak akkor eladni, ha az elkerülhetetlen (békekötéshez, nagyobb volumenű gyártáshoz).