85
Imperium Galactica
  • Inquisitor
    Tudna valaki segíteni? Open IG-t feltettem. Aztán az első Garthog támadásnál van két problémám:
    1. Az eredeti játékból készült vagy 50 részes angol videóban összesen 6db erősebb vadász jön. Nálam valami 14 db (!) van! Könnyű fokozatban!
    2. A videóban benne van miként lehet erősítést kérni. Nekem be se jön a panel ahol az üzenetet el kéne küldeni. Biztos én nyúltam mellé, mert biztos jelezte volna a többi player ha már az első Missiont se lehetne befejezni.
  • cataflam02
    Nem tudom hányan játszottak ezzel a játékkal.. de hátha valaki érdekel..
    Egy srác elkezdte felújítani a játékot.. Win7 alatt hibamentesen fut.. nagyon sok dologgal kiegészítette a játékot... Tervei közt szerepel egy új kampány.. és talán az IGAZI imperium galactica 3!
    OPEN IG
  • Maak
    Tegnap talaltam erre a verziora, win7 alatt mukodik.
  • NovaTerra
    Hehe! Nekem megvan. Két cd-s. Bár a tokja kicsit kopott és meg is van repedve. Hú, de rég játszottam vele. :)
  • zola2000
    köszi, már csak az imperium galactica 1 kéne.
  • Kotomicuki
    Hi - itt még nem trollkodtam! :))

A progit DosBox alól indítva megy XP-n, Vista-n, w7-n is - 1-3 óra után kivédhetetlenül összeomlik -> gyakori mentések szükségesek (patch ezen nem segít - a DosBox több programmal is ezt csinálja, bár nem mindegyikkel).
    Tapasztalataim szerint a Dragslanok, ahogy a többi ellenfél is, "látja" a bolygóink gyengéit - csalizáshoz mondjuk ezt jól kilehet használni: ha a központi bolygók gyengébbek, akkor ezek lesznek az elsődleges célpontok, de amíg odaér a flottája... - , így a nehéz tank és a laktanya(a 2. verziójú védelmi épület - amit az idegen civilizációk lakta bolygóinkon is építhetünk) fejlesztése és gyártása/építése elsőbbséget élvez minden mással szemben, mert a gyengébb bolygókra utaznak az ellenfelek elsősorban (4 laktanyát már elégségesnek érzek bolygónként, 3-t, ha Behemótunk is van, és már ezek alkotják a szárazföldi erőink gerincét). Elkövettem azt a hibát, hogy "csak" terjeszkedtem (már több fejlesztőközpontnak való bolygóm volt, mint amennyi akkor kellett volna), így még a fejlesztések 1/3-ig sem jutottam, amikor letaroltak a zöldek. Ha a védelemre gyúrtam, akkor meg azon toporzékoltam, hogy mikor ugrok már át az utolsó fejezetbe - aminek a zöldek sikeres támadása az alapja (visszakézből, ha van a közelben flotta és támaszpont, vissza lehet még venni a bolygót, majd több százezer kreditért békét vásárolni tőlük, hogy legyen idő a fejlesztésekre és a gyártásra is - ha feláll a mezon-védelem, vagy kiépül a 2-4 laktanyája, akkor 3-4 flotta és az ehhez tartozó mennyiségű nehéz tank is kellhet - vagy több - a visszavételhez).
    A vadászgépeket teljesen fölöslegesnek érzem, annyi hasznuk van, hogy az ellenfél rakétazavarói a rájuk (az ellenséges vadászokra, Garth. rombolókra) kilőtt rakétákat ritkábban tévesztik meg, ezért csak rájuk indítok rakétát - amit ezen kívül semmire sem tudok használni.
    A határokon elhelyezett, legnagyobb hatósugarú radarok lehetővé tehetik - ha belső(bb) bolygóra pályázik az ellen - a célirányos védelem kiépítését: a 3 űrbázis kihelyezése + földi védelem, de csak az utolsó pillanatban szabad a szárazföldi erőket maximumra tölteni, űrbázist kihelyezni, hogy el ne "riasszuk" a támadóinkat - másik bolygónkra mászik rá, ha megneszeli, hogy itt már készülve vagyon ellene. Ekképpen lehet meggyengíteni az ellenséges flottákat - persze, a drágán és hosszabb idő alatt gyártható hajóhaddal is próbálkozhatunk, csak az többe kerül (időben is).
    Az elfoglalandó bolygóra akár 3-4 flottának is rá kell repülnie, szűk időeltolással az érkezésben, hogy ne tudjanak érdemben javítani/építeni ott. A csak előbombázókra elégséges 1-1 könnyű tank is - nem nagy veszteség, ha előbb sikerül a "partraszállás" a korábban tervezettnél.
    A leszerelt fegyvereket pénzügyi tartalékként jó kezelni - csak akkor eladni, ha az elkerülhetetlen (békekötéshez, nagyobb volumenű gyártáshoz).
  • starfoxer
    http://www.queentorrent.com/?n=1356654&t=imperium-galactica2-%28magyar-jatek-4cd-iso%29-from-jocoka bocs, ez a jó. a másik angol
  • starfoxer
    http://bitzone-torrent.org/details.php?id=26613 Torrentes, megy a regisztrációja egyből (nem kell várni visszaigazoló Emaila)
  • laszlo2009
    Nem tud nekem valaki mondani egy magyar verzió letöltést ???
  • Encore
    A compatibilítást próbáltad? Jobb klikk az .exe-re és valahol a tulajdonságoknál lesz, állítsd át win 98-ra. Én pár éve tudtam játszani vele.
  • Fugitive
    Ugyanis mindegyik harcnál kilép hibára...
  • Fugitive
    Sziasztok!

Ki tudja melyik progival fut XP-n az IG2?
  • High end PC #33
    nekem ugyanígy a kettes CD-ém meghalt, de nem tudom leszedni sehonnan sem :(
    Valaki egy linket pls
  • FGB
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék, a IMP 1 kettes cd-m sajnos hazavágodott és sehol nem találom a neten a magyar verziót, ha valaki tudna segíteni, hogy hol találhatnám meg azt nagyon meg köszöném.
  • Toroco
    www.imperiumgalactica2.hu ról le kell szedni a patcheket, és kell egy dosbox 0.7x, és itt egy leirás:

1./ a kettő cd tartalmát ahogy van be kell másolni egy könyvtárba ( nálam ez az "imperium" könyvtár. Nem telepíteni kell hanem csak a cd-k tartalmát felrakni egy mappába a "c" mehajtóra pl.

2./ Van kettő patch az 1.2 és az 1.3.

ezzel kapcsolatban itt van a használati útmutató

"
    FIGYELEM!!! Az 1.3-as patch-hez kell az 1.2-es is.
    Ismert probléma, hogy az Imperium Galactica I. nem fut újabb típusú gépeken (Pentium II., Celeron, vagy ezeknél gyorsabb alapú gépek). Erre a problémára a megoldás a következo:
    - Töltsd le mindkét patch-et.
    - Tömörítsd ki egy könyvtárba (a továbbiakban C:\TEMP) eloször az 1.2-est, majd az 1.3-ast. Az 1.3-asban lévo file-okkal írd felül az 1.2-es file-jait.
    - DOS prompt-ban, vagy DOS módból lépj át a CD-re (pl: D:), amiben az Imperium Galactica I. elso CD-je van.
    - Ezután írd be a következo sort: C:\TEMP\install.exe
    - Az install program elindul. Installáld fel a játékot.
    - Ezután a C:\TEMP könyvtárból a kitömörített file-okat (könyvtárakkal együtt) másold át abba a könyvtárba, ahova felinstalláltad a programot.
    Ha mindent jól csináltál, akkor a program elindul.
    "

A végén oda másold be a dolgokat ahova felraktad a kettő cd tartalmát " imperium " könyvtár.

3,/ Telepítsd fel a dosbox 0.72. ( én csak 7-es dosboxnak hívom ), tedd ki az ikonját az asztalra.

4./ Ezt követően ( nem biztos , hogy kell , de ha nincs hang akkor itt már előjöhet hardveres probléma) az imperium mappából az "install" fájl ikonját húzd rá a dosbox asztalon lévő ikonjára. Állítsd be a hangot , teszteld és ments. Ha van hang akkor működni fog, ha nincs akkor probléma van hardveresen.

5./ Ha van hang, akkor az imperium.exe ikonját ugyanúgy húzd rá a dosbox ikonjára.
    Ha eddig sikerült, akkor megy a game kidobás nélkül, sebessgé és csúszások nélkül, és van NAGYON NAGY BOLDOGSÁG:-))))))))))))

Nálam megy így simán xp alatt, néha kifagy a dosbox, de nem vészes. Én már erősen írtom a dragslanokat, meg a sullepekkel is hadakozok. itt tartok:
  • tonyr #30
    probáld meg ugy, hogy a setup.exe-re jobbklikk és kompatibilitást tedd át win98-ra, a game exe-nél is proba, ha nem megy akkor dosbox...
  • Lambo fan
    húú, te jó ég, micsoda játé volt, sosem felejtem.
    Ez volt a legnagyobb stratégiai játékom gyerekkoromban, egyszerűen imádtam, egész nap a játékmenetről gondolkoztam még a suliban is.
    Megvan a CD lemez is, persze elindítani még az Installt se tudom. Ejj, van vagy 15 éves maga a CD lemez is :D Ahhoz képest tűrhető állapotú :D

Hogyan tudom elindítani eme pompás magyar fejlesztésű játékot XP alatt?
    köszi
  • Toroco
    ezen az oldalon érdeklődj a fórumban szerintem

http://ig.uw.hu/
  • Seeting
    Hali!

Élnek még multiplayer szerverek az Imperium Galactica 2-höz? Ha igen, akkor hol találhatok ilyeneket mert all seeing eye nem érzi az IG2-t.
  • Toroco
    ezen az oldalon is vannak dolgok az 1-hez. talán nem is fog dobox kelleni hozzá. én hamarosan kipróbálom a patcheket. tegnap sikerült visszaszereznem a gémet.

http://ig.uw.hu/
  • phalanx
    ja, direkt arra való, hogy régi játékokkal lehetsen játszani
  • McGrady
    ok csak az a baj h kevés helyem van :SS
    ezzel a dosboxal a prince of persia 1-et is el lehetne indítani?
  • phalanx
    general fül alatt a Videa Card-ot vga-ra állítod, Enviroment-nél a CPU Cycles 20000, CPU Core dynamic, Frame Skip - 1, hangot meg addig kell állítgatni amíg nem műxik, próba cseresznye, a játék installjánál meg csak detect sound, és amit beállít az álltalában jó (nekem sound blaster 2.0-át állított be amivel az install -nál akadozott a hang de a jákékban már teljesen jó volt) mellesleg felesleges a hang-al kinlódni, úgyiscsak lefagyasztja a játékot

ha nem boldogulsz vele elküldöm a coinfog file-omat
  • koiritffd
    Emberek!

http://www.imperiumgalactica2.hu/ minden kérdésre választ kapsz!
  • Emperors
    Valahogy biztos működére lehet bírni,hogy rendesen menjen.
    Ha nem sikerült dosboxal rendesen,kompatibilitással nekem.
    Biztos van valami más megoldás!
  • McGrady
    nah sikerült elindítani dosboxal de nincs hangja és kicsit lassú, szaggatnak a moviek
    ezekre van megoldás?
  • Sippie
    PS2-es vagy soros portos egérrel megy csak, és van neten dos driver, floppyra szépen benyomod, aztán felrakja.
  • McGrady
    és ezzel hogyan kell? bocsi a lámaságért nincs kedvem most kiderítgetn i:D
  • phalanx
    ha vennétek a fáradtságot és visszaolvsnátok egy picit, rájönnétek hogy én már 1x beírtam a megoldást
  • McGrady
    höáh? egér drivert hogy nyomok fel Dosba?
  • Sippie
    DOSból kell futtatni, egér drivert felnyomni dos alá, aztán mehet a game.
  • McGrady
    plz írjátok le hogyankell p4 XP-n futtatni!!!
    a pöcsöt megtaláltam de ha feltenni se tom akkor micsináljak?
  • McGrady
    énse bírom
    nekem el sem indul a file
  • Emperors
    © Toroco
    Kár hogy megszüntették az oldaladat.

Tegnap oot kérdeztem hogy,hogy lehet indításra bírni az IG 1-et.
    Itt van nálam a 2CD és nem bírom elíndítani.Install alatt nem mozdul az egér csak jobbra és le a középponttól.De ha elmozdítottam utánna nem bírok visszamenni,csak mindig abba a két írányba.
    Helpeljetek please.
    Thx.
    /-AMD Athlon(tm)XP 2000+,256 MB RAM,NVIDIA Geforce4 MX 440,
    40 GB HDD/-nem megy.

"Az első rész szeríntem odaveri a másodikat.
    Csak azt hiányoltam az I-ből,hogy nem lehetett más fajokkal lenni.->Azóta nincs ilyen kieg.-je vagy valami.
    Az én kedvencem a Morgath-ok voltam.Mindig megprobáltam őket megvédeni de
    sose síkerült,mert az elején még nem vehettem fel a harcot a Dargslanokkal."
  • McGrady
    fogalmam nincs nekem megvan CD-n ha lesz helyem akkor felteszem
  • Pemack
    honnan lehet letölteni az IG 1-t? egyik kedvenc játékom volt csak eltűnt és nosztalgiázni szeretnék :)
  • McGrady
    de a téma az imperium galactica 1(!!)
    ha nyitsz még egy ugyanolyat, akkor azt törölni fogják örülj hogy megúsztad bünti nékül
  • Toroco
    és amugy is mikor ez nyilt akkor már ott volt a IG2 témája
  • Toroco
    szerinted ez azt jelzi hogy az imperium galactica első részéről van szó?

"Hogyan lehet futtatni XP professional, vagy home edition alatt az Imkperium Galactica 2-t."

szerintem nem
  • Hmuda
    Már ennek a topicnak a léte is jelzi, hogy nem volt igazságtalan. Meg kell tanulni normálisan kezelni a keresőt.