Nem GTA3 hanem GT3
-
Neme,Freak én írtam...részint lefordítottam 120 oldalnyi autós dolgokat a GT3-hoz a intercoolertől a differenciálművig, amikor megszereztem a gammát...mindent lehet setupolni és mindennek van hatása a játékban. Mindent tudni akartam...amit lehetett.
Akkoriban csak gamepadom volt...és csak az érdekelt a gt3-ban, ahogy mindenkit az érdekel először ,hogy az összes verdát megszerezze és ehhez valóban nem kell állítgatni semmit, autómata váltóval TCS ASM bekapcsolva, csak gyűjtöd a dellát és létrehozol néhany nagyon tuti autót, amik istenien néznek ki megelégszel velük....és megcsinálod a játékot jó pár hónap alatt.
És mindez miért is volt így? Mert, ha bármikor átállítottam valamit...könnyen belestem abba hogy "elcsesztem" az autót és utolsó lettem, mert nem úgy fogott a fék stb. És ki szeret veszíteni? Senki:) Főleg ha az álomszép verda megszerzéséről van szó.Szóval maradtam "arcade" szinten, mert a gép is úgy vezetett és hajtottam a gammát meg a megnyerhető verdákat. Van olyan pálya is ahol levághatsz a kanyarban a gép ezért nem büntet...:)ez sem szim-es felfogás:)
Én még mindig nem nyomtam végig, de az öcsikém teljesen beleesett...és mostanság kezd érni bennünk a gondolat, hogy jó jó megvan minden autók szépek, de mi van még ezen kívül??
Most már van kormányom egy ideje. És rájöttünk arra is ,hogyan lehet realisztikuasabbá tenni a játékot....SIM TYRE hihetetlenül segített. És most, ha linkeljük a cuccost akkor mindketten hasonló körülményekkel megyünk, de ugye ez a ritkább esemény (gépcipelés) úgyhogy inkább felváltva megyünk azonos beállítással ugyanazon pályan. (lsd múltkor a Shelby Cobra variáltuk)
Ezt a Shelby Cobrat kísérletképpen "odaadtuk" a gépnek ,hogy mit kezd vele. Ezt úgy lehet megtenni pl a Granturismo Mode alatt a GARAGE-ban kiválasztod a RUN and Setting pontot....mielőtt elindulnál a gép a te beállított verdáddal megy. A menüpontok mögött a háttérben elindul a járgány, amit a gép vezet. Na a mi kis átgyúrt SIM TYRE-os Cobránkat a gép elkezdte vezetni....megy megy...első kanyar Laguna Seca....a gép vazze a homokágyban... ilyen szédületesen hülye AI-ra nem számítottam.
Felvetődik tehát, akkor most hogy versenyezzek SIM mode körülmények között...a gép ugye agyonsegített verdával nyomul :ARCADE, és nem hibázik...én meg ott próbálkozom a SIM-es kocsikámmal erősen küzdve, kanyarokban megcsúszva, értékes tizedeket veszítve.
Egy választás marad az élő ellenfél. Linkelni lehet...vagy egymás után azonos pályan nyomni.[Az álom az lenne ha lenne online mode (ha csak hatan lehetne egyszerre már az is tuti lenne), akkor az nagyon jó lenne és ott lefixálva pl ,hogy mindenki azonos feltételekkel menjen. ASM TCS OFF, SIM tyre és azonos teljesítményű és hajtástípusú autók]
Szóval ez a max a GT3-ban, ami nekem persze bőven elég, de én megértem, hogy Freaknek nem...és nincs borulás törés motorfőzés és keréknyomás sem. Sajnos én a valódi féknyomokat is nagyon hiányolom és a kavicságyban sem marad semmi nyom...ehelyett megkapod a legszebben kivitelezett autókat.
Szóval valamit valamiért....
Én továbbra is azt mondom.
Alex ez jóval jobb, mint az NFS vagy a Burnout2 cuccok...én nem értem miért azokhoz sorolnád a GT3-at és egyben jóval kevesebb is bizonyos SZIM-es szemmel ,mint pl a Nascar.
A Nascar és PC-s szimek felépítése más. Ott a lényeg az, amit Freak mond...ők nem akarnak kompromisszumot, hogy a laikus "ötpercre bekapcsolom gyorsan" is tudjanak menni vele. Ezek a progik a szöszölősőknek készültek ráádásul a Nascar online lehetősége sztem verhetetlen és a GT3 emiatt nem is fér a közelébe.
A GT3 egyedisége pont az ,hogy az aki akar menni vele gyorsan és élvezetesen az 3 perc alatt az lerendezi a dolgot, DE aki ennél többet akar (és ezért ne említsük az NFS szintjén) az is még kap valamit...kis setup kis simtyre...de ez kevés a SZIM- hez, mert pl. a gépi ellenfél marad a régi arcade-os, nincs borulás, törés, motorfőzőcske és valódi belső nézet...
Ezekről valószínűleg Yamauchi is tud, de a GT3 így is csúszott vagy fél vagy háromnegyed évet és itt kompromisszumokat kellett kötni.
Autógyárak engenek-e törést. vagy egyáltalán, lehet-e az ilyen kidolgozottságú és mennyiségű kocsikra olyan törésmodellt csinálni, ami nem teszi nevetségessé az egészet. És ha azt látnák most ,hogy szar a törésmodell azon sírnánk "Áh inkább ne is törtek volna a járgányok"
Belső nézetek kidolgozása: ha az autók külső nezetéhez képesti szintet meg akarta volna tartani Yamauchi, akkor az még 5 évig dolgozhatott volna:)
6 autó a pályan: ebben a kivitelben ebben a hardwarekörnyezetben, akkor...ennyire futotta ez elég egyszerű.
Szóval Yamauchi tudna egy fullos szimet is csinálni, mert a képessége, szakembergárdája megvan hozzá. De neki is van egy főnöke a SONY...és akkor innentől lehet ecsetelni a pénzt is, meg mindent:)