Vízhűtéshez segitség
  • MacrosTheBlack
    Mondjuk egy autóhűtő hozzá való brutálventivel alacsony fordulaton sztem meggondolásra érdemes.

Én is gondolkodok vízhűtésen, de van még pár dolog ami nem tiszta.
    1. Ha takarítok a szobában, akkor ugye le kéne választani a radiátort a gépről, ez meg necces ha csak úgy lóg ki a cső a házból. Ha nem szedem le, és vmi beleakad, megrántom, akkor valahol lejön a cső az illesztésről, mondjuk a prociblokknál, aztán búváralaplapom lesz. Ez nem jó. Van vmi kultúrált megoldás arra hogy a gépből kifigyelő vezetékek egy slot fedőlapra szerelt csapra csatlakozzanak, így azt elzárva a radi leválasztható a gépről? Értelemszerűen a radiátoros oldalára is kéne vmi csap hogy abból se follyon a víz a padlóra. Erre milyen megoldások vannak, ha vannak?
    2. Réz vagy alu radi a jobb? A réz elvileg könnyebben veszi fel a hőt, az alu meg könnyebben adja le. Melyik jobb? Léghűtésnél a réz szokott a jobb lenni, itt is?
    3. Készít valaki / cég ilyen hűtést? Értelemszerűen a proci mellett a videokártyát (esetleg kettőt ha SLI, bár ez nem annyira fontos) és a chipsethűtést is bírnia kell 0-24h üzemben. Nekem ilyen igényeim vannak egy vízhűtéssel szemben.