1239
Vízhűtéshez segitség
-
izb #638 Mi volt a bűnös? -
MacrosTheBlack #637 2 rongy újan, vagy lukasan a bontóban? :D -
#636 Maga a pumpa szinte semmit, viszont a rezonanciát elég nehéz volt kiküszöbölni...napokig kerestem, hogy mi rezonál még, de aztán rájöttem és most már nagyon csendben van... -
MacrosTheBlack #635 Miben jobb egy klímás által csinált radi? Az si vmi autóból veszi ki, nem?
Prociblokkból melyik a legjobb? A szerpentines, amiben kanyarog a víz, vagy amiben párhuzamos bordák között folyik? -
#634 tényleg a külső pumpa mennyi zajt kelt? -
#633 Mivel ez a két radi igen nagy teljesírményű, nem kell, hogy állandóan járkáljon rajta levegő. A legtöbben a gép oldalára teszik a radit, úgy mint én. Áramlásilag ez a legmegfelelőbb elrendezés, tapasztalataim alapján. -
#632 1 vízhűtést nem szokás mozgatni annyira
2 nekem adtak szorító kötéseket ami lezárja a víz útját
3 normális vízhűtésre nem kell venti
amúgy meg gondold végig mégegyszer az álmaid :) -
MacrosTheBlack #631 Mondjuk ennél azért kevésbé házigányolt kinézetűt akarok. :) A radin kívül minden a házban lenne (cm stacker, van benne hely), csak a radi lógna kívül, illetve ha valahogy kulturáltan lehet a házhoz rögzíteni hogy a levegő átjárjon rajta, akkor úgy. -
#630 1. no ezt nem igazán értem, miért kéne leválasztani bármikor is a radikat. Nézd meg az én képemet, ott van vhol lent.
2. Sztem réz
3. HunFrost csinál nagyon jó rendszereket, de a gépbe beszerelni neked kell.
Radiátort az igényesebbek klímásokkal csináltatják. Nem olcsó, de nagyon fain radikat gyártanak. -
MacrosTheBlack #629 Ha így odaragasztod a gép oldalára a radit, hogy járkál a lamellákon keresztül a levegő? -
MacrosTheBlack #628 Mondjuk egy autóhűtő hozzá való brutálventivel alacsony fordulaton sztem meggondolásra érdemes.
Én is gondolkodok vízhűtésen, de van még pár dolog ami nem tiszta.
1. Ha takarítok a szobában, akkor ugye le kéne választani a radiátort a gépről, ez meg necces ha csak úgy lóg ki a cső a házból. Ha nem szedem le, és vmi beleakad, megrántom, akkor valahol lejön a cső az illesztésről, mondjuk a prociblokknál, aztán búváralaplapom lesz. Ez nem jó. Van vmi kultúrált megoldás arra hogy a gépből kifigyelő vezetékek egy slot fedőlapra szerelt csapra csatlakozzanak, így azt elzárva a radi leválasztható a gépről? Értelemszerűen a radiátoros oldalára is kéne vmi csap hogy abból se follyon a víz a padlóra. Erre milyen megoldások vannak, ha vannak?
2. Réz vagy alu radi a jobb? A réz elvileg könnyebben veszi fel a hőt, az alu meg könnyebben adja le. Melyik jobb? Léghűtésnél a réz szokott a jobb lenni, itt is?
3. Készít valaki / cég ilyen hűtést? Értelemszerűen a proci mellett a videokártyát (esetleg kettőt ha SLI, bár ez nem annyira fontos) és a chipsethűtést is bírnia kell 0-24h üzemben. Nekem ilyen igényeim vannak egy vízhűtéssel szemben. -
#627 most mi köze az Én léghűtésemnek ahhoz a radiátorhoz!???
repüljön inkább a madár! :) -
#626 attól még ocsmány marad, és tuti halkabb mint a te léghűtésed szal.....Gebasz lassan repül :) -
#625 hát láhatod!
jó nagy felülete van!
biztos jobb mint a Te gagyi zalman-od -
#624 mi ez az ocsmány cuccos? ennél még a skoda radi is jobb :) -
izb #623 Hülyék ezek! -
#622 innovatek HTCS-Radiator
Technical data:
4 individual convector columns
Dual-Flow System
Size of (surface area/height): 15x15x46cm
Material outside: Aluminum - colored anodizes
Material inside: div. Aluminum and copper alloys
Weight: 4.02 kg
extremely rustproof
Standard 8x1 Connections (pre-mounts)
sufficient cooling performance for all usual CPUs
Scope of supply:
HTCS Radiator - Stand Alone
Standard 8x1 hose Connections
Slot dazzles with 2 drillings (for housing execution)
2 rubber lead-in ferrules (housing execution)
2x 2m innovatek special hose
packed for transportation protection
ár:228 Euro -
#621 most kapaszkodj meg!
130 Euro -
#620 Tetszik...mennyibe fáj? -
#619 b@sza meg a kép
-
#618 És ehhez mit szóltok?
Technical data:
Material: Tubes copper, vanes aluminum, housing stainless steel polished
Frame outside (L x B x H): 428 x 388 x 57mm
Weight: about 2800g
Printing-tested: 20 bar
Surface: black coats
Link: 2x thread G 1/4 inch
Scope of delivery:
1x Mora 2 pro
4x screws M4 x 8mm
4x spacer M4 x 20mm steel, galvanizes
1x assembly instruction -
#617 amúgy még nem láttam sehol árlistán :) -
#616 nem tom, cédrust fel kén ehívni. -
#615 Ez ugyanaz mint a Bigvaci, csak épp sokkal jobb raiátorral...mennyiért vesztegetik? -
#614 mondjuk ez is csak 120 litert tud :( -
#613 ThermalTake Rocket -
izb #612 Komolyan elvtársam. -
#611 TT rakéta. -
izb #610 He he
lehet benne valami:))
Ilyen egybe vízhütések közül melyik használható a Zalmanon kivül?? -
#609 A 2 ezer forintért kapható Skoda radiátor valamennyi jelenlegi asztali processzort képes megfelelően hűteni.
-
izb #608 A 159 eurós áron kapható radiátor az Innovatek szerint valamennyi jelenlegi asztali processzort képes megfelelően hűteni. -
izb #607 A légkodni az azért jó,mert olcsó:))
-
#606 nem most tényleg a lakást csinálom, szeptember-október környékén oda akarok költözni. -
#605 Na te is elmebeteg lehetsz, először a fontos dolgok (gép, házimozi, stb.), utána jöhet a szőnyeg, bútor, stb. :DDD
No nem mintha nálam másképpen lenne. -
#604 nincs, igazából csak a konyha van kész meg a házimozi cucc, amúgy tök üres még a lakás :) -
#603 Jah, hogy az még nincs? Pardon.
Szvsz többet ér, mint egy jó hűtő. Ráadásul nem csak a géped hűtő, de téged is. Nem elhanyagolható előny. -
#602 amúgy én még nem mondtam le arról hogy veszek még egy Zalman tornyot a VGA-hoz, de az még odébb lesz, most inkább megcsináltatom a légkondit a pecóba az is sokat dob :) -
#601 Innovatek:
45 x 23 x 5 cm
Zalman:
Hűtőborda mérete 150 x 150 x 592 mm
Hűtőborda hőleadó felülete 1,274 m2
nem olyan kicsik ezek.
-
#600 Ja, kész rablás...inkább veszek az OBI -ban 15K ért kis szobaradit... -
#599 Hát azért ez már húzós ár, főleg ha azt vesszük, hogy ez csak a hűtőborda, ehhez még kell a CPU-hűtő, esetleg a VGA-hűtő, chipset-hűtő, plusz a csövek és a szivattyú.