• Prezsi #14625
    Mivel említve lettem a vitában, néhány dologban pontosítanék:

1. Rally

Jacek óvását jóval Freak előtt megnéztem, és kialakítottam a saját álláspontomat, amiről semmit nem közöltem Freakkal, csak miután elküldte a véleményét. A koccok szerintem nem voltak olyan veszélyesek, ezek mindennaposak volt a verseny előtti gyakorlásokon. Az előzés előtt Walaki többször is fékezett, egyszer még az ívről is lement, hogy elkerülje Jacekkel az ütközést. Én abban adtam igazat Jaceknek, hogy azért nem tartottam szabálytalannak, mert nem volt szándékos. Jacek érvelése, miszerint a szabálytalanságot valóban nem az dönti el, hogy szándékos-e vagy sem, jogos. A lökés azonban nem volt olyan súlyos - Jacek alig jött le az ívről -, hogy emiatt pontot kellett volna levonni Walakitől. Legfeljebb figyelmetlenségnek mondanám.

2. Megnéztem az utolsó verseny első körét is. Walaki előzése itt egyértelműen szabályos volt, hozzá sem ért Jacekhez, aki az ívről lejövet már láthatta, hogy Walaki elé került, el kellett volna picit engednie a gázt, hogy ne ütközzön neki. A leszorítás pedig egyértelműen szándékos szabálytalanság, bár ezt Jacek is elismerte.

A tegnapi fórumos vitával kapcsolatban tudni kell, Jacek az a típus, aki így ereszti ki a gőzt magából, és másnapra mindent elfelejt(ene), ha nem adnák többen is alá a lovat folyamatosan.