Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • Cvd
    Nem én keveredtem el, úgy tűnik hogy te nem érted eléggé.

"A 96bit az a pixel shaderre vonatkozik, semmi másra. Csak az számol 96bitesen, szemben az NV30 128-ával " - Éppen elég, tekintve hogy itt dolgozik meg a textúrázással, így a színekkel is.

"(valszeg amiatt amit #416/3-ban leirtam, igy jol kompenzálják egymást, és nincs látható veszteség még)." Itt arra gondolsz, hogy az FX gamma tartománya+a 128 bites precizitás = R300 normál színtartomány+96 bit? Ez téves. A 128 bit miatt ugye jobb az FX, és a gamma tartomány használata is jobb mint az eddigi módszer. Vagyis nem egyenlítik ki egymást, egyértelműen jobb az FX.

Aztán ez a két sor a lényeges:
    1. Max pixel shader precision: R300=96-bit floating point NV30=128-bit floating point
    2. FP color modes: R300=16, 32, 64, 128 bits NV30=64, 128 bits

Ezt írtam régebben. A felső egyértelmű. A másodiknál szereplő 128 bites mód abból következik, amit már írtam: 96 bites precizitással számol, és a frame bufferbe való írás előtt konvertálja át 128 bitre, mert 96 biten nem megjeleníthető (ettől még nem lesz a minősége jobb), mert így kezelhetőbb a további feldolgozás szempontjából.
    Pár forrás:
    Beyond3d:
    "Although DirectX9 supports full 128bit (32bit per component) floating point precision, it only really cares about the input and output stages. Internally R300 has a hybrid pixel pipeline of both 128bit accuracy for the some of the texture sampling stages and 96bit (24bit per component) for the rest of the shader stages. ATI believe that, certainly for the foreseeable future, this level of accuracy is enough. When a 128bit buffer is called for the output is converted from the 96bit internal precision to the 128bit precision called for."

Tomshardware:
    "Although ATi's R300 also supports 128 bits, these are really only 24 bits per color channel - in effect 96 bits that are expanded to 128 bits when written to the frame buffer."

Persze neked ezek az oldalak nem számítanak, mert mind nVidia-bérenc.:) De akkor nyomj pár helyet, ahol nem ezek szerepelnek az R300 leírásában. Ja és persze az ati.com-ot hanyagoljuk, náluk is megy a parasztvakítás a 128 bites precizitással, de a részletekbe nem mennek bele.:)