Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • TheZsenyka
    HardOCP HL2 cikk

pár érdekes idézet:

" From what Gabe Newell says, that is just the handwriting on the wall when it comes to "pure" DX9 based games. From what small bit of DX9 implementation we have seen, Gabe is dead on right. And he is one of the few persons that I would say is fully qualified to make the broad and sweeping statements that he has this week."

"It seems to be truly sad that special code paths are having to be implemented by game developers for their games to run "correctly" on NVIDIA hardware. Standards and DX9 were supposed to be about speeding up development processes, not slowing it down."

"OK NVIDIA, let's see the Detonator 50s! They had better haul ass and look great or Christmas may not be the season for all to be jolly at NVHQ. I guess there are always hallucinogens though."

Hát nagyon pipa vagyok az FX ügy miatt, főleg hogy személyesen is érintett. Biztos másoknak is van a Supergamez látogatói közül - vagy csak én voltam ilyen bamba? Mindenesetre megszabadultam a cumótól. - úgyhogy szeretnék rövid tapasztalatokat megosztani vele kapcsolatban:

PRO:
    - király OpenGL teljesítmény, tényleg vadorzó(!)
    - profi DX8 teljesítmény (csak hát ez egy DX9-es kártya lett volna)

CON:
    - elektroszatikus zavar a képernyőn (ez világméretű jelenség, a 45.33-as driver megszünteti, nem a kártya a rossz, hanem a ventillátor zavarja a kártyát, a problémát a ventillátor forgási sebességének korrigálásával kiküszöbölték.)
    - cicergő elektroszatikus nyikorgás a kártya felől scrollozásnál (szintén elterjedt probléma, egyeseknek javítja a driver másoknak nem, feltehetően ennek is köze lehet a ventillátor működéséhez)
    - brutál hűtés, ami az emberben folyamatosan olyan érzetet kelt, hogy "nem kéne éjjelre bekapcsolva hagyni a gépet"
    - cinkes képminőség, a képernyő szélén geometriai torzulások fedezhetőek fel, hozzáteszem vizsla szemem van és azonnal észreveszek minden anomáliát, ez volt az első amit kiszúrtam)
    - általánosan rossz képélesség mind 2D és 3D környezetben
    - elképesztően szétszórt driver minőség, Jedi Academy-t volt szerencsém látni 9700-el és FX5900-el. Ég és föld a külömbség. ATI-n szép tiszta texturák, 5900-en sok-sok textúrahibát fedeztem fel, főleg távoli objektumoknál.
    - megdöbbentő DX9 teljesítmény (HL2, nem saját megítélés)

Szóval ez a helyzet.