5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
-
A 256M-es változatnak gyorsabb a memcsije, mint a 128-asnak. Egyébként meg ha nem tudja mire költeni a pénzét, akkor miért ne? ;D -
Inquisitor #3110 Öööö. Mivel vetted rá a vevőt?
Illetve Ő mit állított, miért kell neki?
Csak kíváncsi vagyok ...
Egyébként gratula az új kártyához, bár szkeptikus vgyok benne, hogy megérte e a 256MB ... DDR2??? Huh.
Teljen benne sok örömöd, és tartson ki sokáig. -
TheZsenyka #3109 Persze ha kiderül, hogy kifelejtettek egy procedúrát az NV4DISP.DLL-ből és:
- hirtelen feljavul a képminőség
- a kártya DX9 alatt szakít mint állat
- lecsökken felére a maghőmérséklet
akkor bedobom a törülközőt, amiért eladtam az ASUS 9950-et...
De valahogy nem hiszem.
-
TheZsenyka #3108 HardOCP HL2 cikk
pár érdekes idézet:
" From what Gabe Newell says, that is just the handwriting on the wall when it comes to "pure" DX9 based games. From what small bit of DX9 implementation we have seen, Gabe is dead on right. And he is one of the few persons that I would say is fully qualified to make the broad and sweeping statements that he has this week."
"It seems to be truly sad that special code paths are having to be implemented by game developers for their games to run "correctly" on NVIDIA hardware. Standards and DX9 were supposed to be about speeding up development processes, not slowing it down."
"OK NVIDIA, let's see the Detonator 50s! They had better haul ass and look great or Christmas may not be the season for all to be jolly at NVHQ. I guess there are always hallucinogens though."
Hát nagyon pipa vagyok az FX ügy miatt, főleg hogy személyesen is érintett. Biztos másoknak is van a Supergamez látogatói közül - vagy csak én voltam ilyen bamba?
Mindenesetre megszabadultam a cumótól. - úgyhogy szeretnék rövid tapasztalatokat megosztani vele kapcsolatban:
PRO:
- király OpenGL teljesítmény, tényleg vadorzó(!)
- profi DX8 teljesítmény (csak hát ez egy DX9-es kártya lett volna)
CON:
- elektroszatikus zavar a képernyőn (ez világméretű jelenség, a 45.33-as driver megszünteti, nem a kártya a rossz, hanem a ventillátor zavarja a kártyát, a problémát a ventillátor forgási sebességének korrigálásával kiküszöbölték.)
- cicergő elektroszatikus nyikorgás a kártya felől scrollozásnál (szintén elterjedt probléma, egyeseknek javítja a driver másoknak nem, feltehetően ennek is köze lehet a ventillátor működéséhez)
- brutál hűtés, ami az emberben folyamatosan olyan érzetet kelt, hogy "nem kéne éjjelre bekapcsolva hagyni a gépet"
- cinkes képminőség, a képernyő szélén geometriai torzulások fedezhetőek fel, hozzáteszem vizsla szemem van és azonnal észreveszek minden anomáliát, ez volt az első amit kiszúrtam)
- általánosan rossz képélesség mind 2D és 3D környezetben
- elképesztően szétszórt driver minőség, Jedi Academy-t volt szerencsém látni 9700-el és FX5900-el. Ég és föld a külömbség. ATI-n szép tiszta texturák, 5900-en sok-sok textúrahibát fedeztem fel, főleg távoli objektumoknál.
- megdöbbentő DX9 teljesítmény (HL2, nem saját megítélés)
Szóval ez a helyzet. -
TheZsenyka #3107 Elkelt és lett egy RADEON 9800PRO DDR2 256MB-s... hamarosan én is betolom a teszteredményemet az Aquamark 3-ba, de most már az új kártyácskámmal. Úgy örülök hogy elment.
-
3x?? kicsit lebecsulod az NV kartyak arat mert egy 5900U majd 4x annyi:PPPP -
3x annyi pénzért
-
engem csak az 5950u fog érdekelni :D
az már majdnem hozza egy 9600p értékét is :D -
de csak akkor érdekel ha FX5900 Ultra:) -
tdtok=tudtok, sorry! -
Beszélj TheZsenykával, talán meg tdtok egyezni!
-
FX5900 akkarok:) -
Hát ez már részemről NO COMMENT. -
gonosz #3098 :)))) -
Borg #3097 Azért 1-1.5 évvel ezelőtt valahogy nem hittem még, hogy egy cég ennyire is képes lejáratni magát... -
Borg #3096 Ezt sassantsátok meg:
NVIDA's Money Lures EIDOS To Pull Patch
EIDOS Interactive, the publisher for Tomb Raider: Angel of Darkness issued a patch a couple of weeks ago for the game which happened to include a way to use the game as a DX9 benchmark. Since it shows NVIDIA hardware performing slower than ATI, EIDOS has pulled it down. Remember, this is a "Way it's meant to be played" game, which means NVIDIA has paid EIDOS marketing money. Keep in mind, that this patch improved performance on both ATI and NVIDIA hardware. Here's a bs statement from EIDOS Europe:
"It has come to the attention of Eidos that an unreleased patch for Tomb Raider: AOD has unfortunately been used as the basis for videocard benchmarking. While Eidos and Core appreciate the need for modern benchmarking software that utilizes the advanced shading capabilities of modern graphics hardware, Tomb Raider: AOD Patch 49 was never intended for public release and is not a basis for valid benchmarking comparisons. Core and Eidos believe that Tomb Raider: AOD performs exceptionally well on NVIDIA hardware." - Paul Baldwin, Eidos -
TheZsenyka #3095 Iróniának szántam. Amúgy ott a HardOCP és az AnandTech, szerintem őket nem igazán lehet elfogultsággal vádolni. -
Megbízható tomshardware
-
TheZsenyka #3093 És még rá is toltam 50-et (mondjuk a 25e Áfa zsebben marad). -
TheZsenyka #3092 Ez 8.-án, volt, amikor még a megbízható Tomshardware, Anandtech meg HardOCP full királynak hozta ki... -
Most Te télleg 9700-et cseréltél 5900-re??
Nebazz.......
-
Azért vett ATi-t, mert látta nálam, hogy mire képes, és meggyőzte a látvány. (Nomeg hallgat énrám!
)
-
TheZsenyka #3089 Legalább értelmes emberhez került (ATI-t vett). -
Amúgy tényleg az én haverom vitte el, innen tudtam, hogy most váltál meg tőle.
-
TheZsenyka #3087 Hát ja. -
Azt hiszem körünkben egy újabb ATI fan-t üdvözölhetünk!

-
TheZsenyka #3085 Izé, hát nem Te vetted meg a kártyát meg a barátod??? Én úgy emlékeztem. No mind1. Hogy jól megy? :D Ez azért ENYHE túlzás. Nekem ez a hobbim. Semmi mással nem foglalkozom (munkámon kívül). Kizárólag ez és semmi más. Ezért nem sajnálom rá a zsetont. De szó sincs gazdagságról. Még csak tehetős sem vagyok. Engem nincs miért irigyelni.
-
Ej de jól megy valakinek! (Ha jól tudom, most váltál meg egy 9700-tól is nem?)
Félre ne értsd, nem akarok beszólni, csak irigyellek! -
TheZsenyka #3083 FX5600-aaaaaat.... babaság...
Eldöntöttem hogy nem szórakozok tovább...
Sapphire Ati Radeon 9800PRO DDR2 256MB 100 róka + a fája -
Mit akarsz helyette venni? -
TheZsenyka #3081 Valakee vigye már el a V9950 128MB FX5900-emet... 75 ropi... (100 róka volt) 1 hetes, 400@850 az alap, 490@980-on vígan röfög, 32GB memória sávszélesség. 3DMark03 eredményt direkt nem írok, mert egyesek ráfognák hogy csalás (amúgy 6350 pötty 2.4C proccal
)...
-
Na igen, de hosszútávon nem jó üzlet átb***ni a vásárlókat, ez nyilvánvaló! -
De viszont van üzleti érzékük ;D -
Na igen de ez nem becsületes dolog! 
-
gonosz #3077 miert szerintem rohadt jol csinaljak, le a kalappal :) fondormanyos trukokkel gyakorlatilag el tudtak adni a szart. es egy ideig meg azt is elhitettek a neppel hogy piacvezeto termek. -
most akkor jön az uj bejelentés hogy minden 51,75 ös teszteredmény érvénytelen? :D 45 ös drivernél is ezt mondták.. -
Pf... Hát ez lesúlytó, ideje lenne, valami rendes kártyával előrukkolni, mert hát ugye ez azért sokáig nem tartható az nVidia részéről! -
nVidia kontra Half-Life 2
(Üröm az örömben, hogy a Detonator 50 "megjelenése" óta számos teszt készült, amely az fps-ek mellett nagyítóval vizsgálta a képminőséget is, és bizony látványos a visszaesés a Detonator 45-höz képest... ha igaz, amit az nVidia állított, miszerint a Detonator 50 a legjobb driver, amit valaha írtak, akkor most még nagyobb bajban vannak.
A Detonator 50-es tesztek tehát leginkább csak tovább fűtötték az amúgy is parázs vitát az FX-sorozattal kapcsolatban.).
Az nVidia gondjait tetézi a Hardware-Mag német internetes újságnál megjelent hír is, miszerint a Microsoft azt szeretné, hogy a Half-Life 2 legyen a mérce a PC-s játékok között. Ez azt jelenti - mivel ez a játék teljes mértékben DirectX 9-kompatibilis - hogy a jövőben a játék egyfajta mérce lesz Redmondban. Dean Lester, a Microsoft Windows Gaming and Graphics vezető menedzsere szerint a Half-Life 2-re úgy tekintenek, mint az izgalmas játékok egyfajta új "tesztszoftverére".
NO COMMENT -
Találtam 4 linket az Detonator 51.75-höz, de sajna már 404 mind. Tud valaki valamit? Kiprószálnám.
HL2+AquaMark FULL optimization complete!!
-
expesszbe hirdess :D azt olyanok olvassák akiknek nincs netjük :D az offline mediaban meg még király kártya az 5900 :D