Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • K.András
    Szerintem olvas egy kicsit, rádférne:""shader tartalmazza a bumpot" az mit takar?? meg most hagyd abba mielott megkoveznek:)"
    Ha nem tudod mi az a shader akkor minek beszélsz rola???De ha használtál volna már valamilyen háromdés prg-t akkor tudnád miröl fogok most beszélni,elöször is van egy mesh(maga a modell) amire rárakják a shadert(árnyékolo),ez tartalmazza az anyag tulajdonságait(fényáteresztés, stbstb). Bármilyen shadert elötudsz állitani kezdve az üvegtöl a müanyagon át akármit,na és ezen a shaderen belül tudod hozzáadni a bump map-ot is(érdességi minta magyarul), ami nem más mint egy bittérkép aminek a fehér területei kiemelik a sötétek pedig "benyomják" a tárgy felületét,igy ugy tünhet mintha a tárgy felülete érdes lenne pedig a tárgy geometriája nem változik.A specular map(visszavert fény minta) pedig a kiindulo anyag visszavert szinét helyettesiti(a visszavert szin helyett igy lehet egy másik szint vagy akár képet használni),természetesen ezt is a shader tartalmazza.
    Egyébként én még ma is játszom a játékot, igen jol és igen szépen megvan csinálva ,nem vagyok elfogult, de azt mondani föleg egy microsoft játékra ami 2002-ben jelent meg hogy nem tartalmaz dx9-es vagy dx8-as effekteket örültség :)))
    Amugy pedig nem tudsz olyan játékot mutatni ami grafikailag ilyen szinvonalon lenne, persze ebben a kategoriában...
    Ezek után mondanom sem kell nem akarok tovább vitázni, mert nem látom értelmét mivel elvisz más irányba.