5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
-
a jatekok penzbe kerulnek :D nem veszek unreal 2k3 at q3 at es tarsait benchmarkolni -
Es arra miert nem eleg egy adott jatek FPS kijelzoje ?
Ugyanugy eszreveszi az ember az eltereseket hasonlo gepeken. -
tok jo hogy ide irtal...
"Hasonlítsátok össze:Serious Sam 2 -- 3DM2003"
mit kell hasonlitani egy bena dx7 es jatekon es egy dx9 es demon? hasonlitsd ossze a gldoomot meg a 3dmark ot, legalabb olyan ertelmes lenne -
Borg #2737 Látom te sem érted miről folyik a vita itt, de azért remélem jólesett belehurrogni. -
Igen de en a jatek kozbeni FPS eredmenyeket mondom, ahol nincsenek fix haromszogkordinatak , amiket ha nincs a kamera latoszogeben nem lehet kihagyni.
Mert ugye mi van akkor ha a jatekos hirtelen megfordul ?
Nem lesznek ellenfelek , falak vagy mas objektumok ?
A benchmarknal nem lenyeges kiszamolni ezeket a dolgokat, mert tudjak a kordinatait ezeknek a hatterobjektumoknak, viszont mivel nincs a kepben nem is veszed eszre, ha nem szamolja ki a GPU.
Na erre mondtam, hogy jatek kozben ez nem mukodik ilyen formaban.
-
Borg #2734 Ha olyan egyszerűre csinálsz egy benchmarkot, hogy ne lehessen szembetűnő változás nélkül csalni benne, az nem is fogja kihasználni az összes spec képességét egy ilyen kártyának. -
Játékot mondott, nem bencset! A benchmark.exe alatt ugyanúgy lehet csalni -
NA de ha jatek kozben kiteszed a FPS kijelzot, akkor egybol kiderul, hogy egy ATI9800Pron megy a cuccos azonos konfignal mondjuk 200FPSel , mig a Nvidia FXnel meg mondjuk 130al. -
És ha nem csak gémbecsmark van, hanem olyan szintetikus cucc, ahol legfeljebb rondább eredménnyel lehet csalni? Pl a nécsör teszt égboltja rajta figyelne egy kockán, ami ott pörögne a szemed előtt teljes életnagyságában (nem lóg ki semmi a képből, háttal lévő háromszögeket eleve eldobod) -
Borg #2729 Ezért kell, és lehet a meglévő technikai specifikációkból is levonni a sebességre vonatkozó véleményeket. Mert amit kiszámitasz sávszélt, és amit tudsz az architektura működéséről, az nem csalhat. -
Borg #2728 Ezért lehetséges a csalás minden benchmarkban.
Olyannal meg nem tudsz összehasonlitani, ami nem mindig ugyanazt méri. Pedig azt már nehezebb lenne jóval átverni.
-
de ha benchmarkolsz az UT2003-ban ott is fix minden:) -
Hm Effektek... -
Átraktam az Effektet topikba (ha volt hasonló, van még egy :) ) -
ParticleSystems=LittleStephen-Effect="pistike-effektus"
-
Ott ezeket a csalasokat , nem lehet megcsinalni, mert nem adottak a kameraszogek, tehat a jatekos donti el az adott pillanatban, hogy merre megy, es a kulso tenyezok, mint pl ellenfel mozgasa is befolyasolja ezt. Tehat a poligonokkal , nem lehet eljatszani ugyanugy a backface culling es a view frustrum culling technikakat.
A 3DMurkban meg adott allando a kamera mozgas tehat a kamera altal nem latott poligonokkal eljatszhato, hogy ne szamolja a GPU.
-
hopi, táskájából
-
Vegyé kareszt, prosza, és kérem az eredményt ;)
Na de komolyan, több teszt van benne, és valami belső dolog alapján csak eldönti, hogy mit csaljon, ugyhogy sztem semmi nem változna. -
Borg #2716 Najo, a következő offtopicot törlöm.
Nyissatok külön topicot legalább, ha már ilyen ökörségről akartok vitatkozni. -
Kurrvanagy részletességgel megtervezem a repcsit, meg a kocsit, és nem lerenderelem az objektumot, hanem a vertexeket jelenítem meg. A vertexek helyén viszont nem pl egy kocka lesz, hanem egy sprite, ami pl egy 4x4-es kép, hogy szép elmosott széle legyen. Ha elég részletes a modell, akkor szájtát, de ha közel mész, látni, hogy sok apró képből áll. Lásd: 3dmark2001. Előny: nem csak egyszerű morfot használhatsz, hanem pl "szétfújod" a kocsit, és mikor újra összeáll a rendszer, akkor már repülő (hatásos :)
Az más kérdés, hogy ugyanezzel a technikával, ha nem sprit-ot használsz, akkor mondjuk lángszóró lángcsóvája (sprite, pl a RTCW-ben, meg az Unreal 2-ben) helyett egy csomó üveggolyód lesz, ami éppen kiszóródott Pistike táskályából, és a legidiótább irányokba pattog.
Na, én erre tudok gondolni: lehet ez-is, az-is, de pl a 3dmark03-ban a repcsik füstje sprite sorozast, a törmelék apró tárgyak, mindkettő valsz részecskerendszer. -
K.András #2714 Jo fejezzük be, szerinted fejletlen szerintem meg ahoz képest amit tudd igenis fejlett... -
K.András #2712 Hát mi sántitott???Pontosan azért nem lehet sprite mert az csak egy lapra rárakott textura, de részecskéböl csinálok egy autot ami átváltozik mondjuk egy repülövé, csináld már meg ezt egy képpel ugy hogy elötte is meg utána is egy 3ds- objekted legyen :DDD
Hagyjad már mert ez már tényleg vicc... -
K.András #2711 "amit mondani akartal az helyes. bar meg kell mondjam a freelanceres aszteroida-mezos elszolasod utan ketelkedem szakmai kepessegeidben :)"
Figy ha nem játszottál a játékkal akkor miért mondasz ekkora butaságot???Hát röhögés kerülget,szétszedtem a játékot ki lehet szedni belöle minden objektet de mindent,azért magyarázd meg még mindig hogy az sprite... -
K.András #2709 Söt, minden egyes darabja háromdés,egyik részecske lehet egy elefánt a másik lehet egy alma, stb stb... -
K.András #2708 Azért nem törik meg a mondatom ,mert itt EGY tárgyon belül van egy egy résznek különbözö mérete,szine stb...:)))
Azonkivül a sprite az csak egy 2ds lap egy texturával a részecske viszont háromdés... -
K.András #2705 Figy, nem akarok itt belemenni dolgokba mert sokáig tartana, de ha akarod leirom neked mert én ezzel foglalkozom.A részecskerendszer(particle systems) rengeteg apro egységböl felépülö,egyszerüen kezelhetö TÁRGY(akár a valo életben ezekben a prg-ben is többféle részecske találhato,különdözhetnek méretükben,mozgásukban,mintázatukban,szinükben stbstb) tehát már itt látszik hogy nem lehet sprite mivel az ahogyan irod is az egy sima lapra rárakott textura vagy kép, amit mindig egy adott oldalrol látsz.Viszont a részecskékbe bele lehet menni, meg lehet kerülni és mindig más lesz amit látsz,akár a részecske összes darabja más formát,szint vagy tulajdonságot tudhat magáénak... -
K.András #2704 Tudod mit legyen igazad!
Azt sem tudod mi az a shader és magyarázol???
Azt meg pláne nem tudod mi az a pixel vagy vertex shader(és erre hivatkoztál egyfolytában),annyi érzéked nincsen a grafikához mint egy döglött lónak,le is zártalak egy életre... -
"De nézd meg ezt http://www.hcgamer.hu/shot/426/9695.jpg"
Nagyobb kép nincs? Csak mert semmi különöset nem látok rajta. A ut2k3-ban is hellyelközzel látni bumposnak tűnő felületet, de az csak ügyes textúra :( -
:DDD
[baze, felröhögtem :) ] -
Részecske-részecske... Akkor is egy db textúrát jelenít meg különböző méretben, ami feléd fordul, ergó szprájt. (hmm kéne inni egyet :) -
Borg #2699 Khm, ahelyett hogy a semmiről vitatkoztok, esetleg az eredeti témához is szólhattok ebben a topicban... -
K.András #2697 Ugyanazok készitették mint akik a privateert... -
K.András #2696 "most irtam egy kritikat neked. ha akarod beirhatok meg 100-at, a vak is latja hogy rendkivul elavult a gfx. barmelyik szebb fajta mai/tavalyi uros progi lenyomja a freelancert."
Halljuk, melyek is ezek???
Ügyanis meg sem jelent űrös prg tavaly sem meg idén sem freelanceren kivül, szoval megint csak a szádat tépet ordenáré modon...
1.Hardwareden olvasd már el a bemutatoját a játéknak :)))
http://www.hardwired.hu/freelancer.hw
Egyébként pedig az történt hogy kerestél egy tesztet aztán annak a véleménye mellett teszed le a voksot, miközben a többi kritikát elfelejtetted elolvasni.
Na és akkor lássuk milyen butaságokat irtál ma:"Ja amugy azert elavult a progi egy kisse mert 2001 elso feleben keszult, akkor vasarolta meg a microsoft, csak kicsit tul sokat vart a kiadasaval."ez azért érdekes mert a microsoft le akarta állitani a projektet :"A Microsoft bejelentette, hogy leállítják a Freelancer fejlesztését azzal az indokkal, hogy nem elég jó a PC-s hardware ehhez a játékhoz."
Megjelenik a játék és te azt mondod rá elavult,miközben azért akarták leállitani mert nem elég jo hozzá a pc-s hardware???:)))
Egyébként vannak ilyen kritikák is"A mai igényekhez igazodva a Digital Anvil természetesen nagyon odafigyel a grafikára is. A modellek gyönyörűek és részletesek, és a készítők ügyelnek a megfelelő méretarányokra is, így az apró vadászok simán eltűnnek a hatalmas, több kilométer hosszú (és több ezer sokszögből álló) teherhajók és űrállomások mellett."
http://pcdome.gyaloglo.hu/preview.php?id=991
"A grafika mind nagy, mind kis léptékben figyelemre méltó. Egyfelől nagyon szépek a különféle űrbéli objektumok, melyek közt jeges porral körülvett aszteroidákat, távolba szálló üstökösöket vagy gigantikus, villámokkal tarkított ködöket találunk, másfelől a bárokban és egyéb helyeken megismert karakterek is nagyon részletesen lettek kidolgozva, hiszen még arcjátékuk is van."
http://www.origo.hu/jatek/gamer/elozetes/fl.html
Ha akarod mutatok még kritikát ami pozitiv mind a játékmenet mind pedig grafika terén,hogy te egy olyan ember cikkét olvasod akinek hozzád hasonloan szemüvegre lenne szüksége nos erröl én nem tehetek...De akkor lássuk azt a 100 kritikát amit be akartál rakni, én hármat raktam egy helyett és mind pozitiv.
Aszteroidamezös kérdésedre meg azért nem válaszolok mert akkora butaság hogy sirva röhögök... -
izb #2694 a narancslére is az van irva hogy 100% narancslé,azt semmi köze a narancshoz!!

-
"Persze te igen tajekozott vagy, es nagy lancer-fan, bizonyara tudsz rola"
Raadasul, nem is nagy durranas a jatek, eskuszom, hogy inkabb eloveszem a 15 evvel ezelotti Elitet ha jot jatszani akarok nem egy ilyen gagyit. -
K.András #2691 Hehe, ha valamiben nem lehet a microsoftot bántani az a játékok!!!Egyébként pedig rá van irva hogy dx9-es, szoval nem is értem mire vered a nyálad... -
izb #2690 Nade egy Microfosss program tudod melyik,az állatul használja K.andrás szerint!
Hinned kell neki!

Microsoft forever....... -
Cvd #2689 "1: full dx9 -es progi meg nincs is meg egy darab se, leszamitva a 3dmark03 nature tesztjet"
Kis helyesbítés: A M.Nature se full DX9-es, sőt nagy része nem az. -
K.András #2688 Szerintem olvas egy kicsit, rádférne:""shader tartalmazza a bumpot" az mit takar?? meg most hagyd abba mielott megkoveznek:)"
Ha nem tudod mi az a shader akkor minek beszélsz rola???De ha használtál volna már valamilyen háromdés prg-t akkor tudnád miröl fogok most beszélni,elöször is van egy mesh(maga a modell) amire rárakják a shadert(árnyékolo),ez tartalmazza az anyag tulajdonságait(fényáteresztés, stbstb). Bármilyen shadert elötudsz állitani kezdve az üvegtöl a müanyagon át akármit,na és ezen a shaderen belül tudod hozzáadni a bump map-ot is(érdességi minta magyarul), ami nem más mint egy bittérkép aminek a fehér területei kiemelik a sötétek pedig "benyomják" a tárgy felületét,igy ugy tünhet mintha a tárgy felülete érdes lenne pedig a tárgy geometriája nem változik.A specular map(visszavert fény minta) pedig a kiindulo anyag visszavert szinét helyettesiti(a visszavert szin helyett igy lehet egy másik szint vagy akár képet használni),természetesen ezt is a shader tartalmazza.
Egyébként én még ma is játszom a játékot, igen jol és igen szépen megvan csinálva ,nem vagyok elfogult, de azt mondani föleg egy microsoft játékra ami 2002-ben jelent meg hogy nem tartalmaz dx9-es vagy dx8-as effekteket örültség :)))
Amugy pedig nem tudsz olyan játékot mutatni ami grafikailag ilyen szinvonalon lenne, persze ebben a kategoriában...
Ezek után mondanom sem kell nem akarok tovább vitázni, mert nem látom értelmét mivel elvisz más irányba. -
K.András #2685 RÉSZECSKE!!!:)))