modellezés felsőfokon
-
Gabo #15 Szerintem nézz el a következő címre is:
http://www.graupner.de/
Ez talán az egyik legnagyobb európai modell gyártó cég. (Legalább is a németeknél a legnagyobb, az biztos.) Azt hiszem katalógust kérésre küldenek. (Általában szép színes és teli van első osztályú képekkel. Részletes alkatrész listát is tartalmaz. Vastagságra a legutsó ami a kezemben volt vetekedett egy telefonkönyvvel.) Talán még tervrajzokat is. Készleteket pedig szinte biztosan lehet tőlük rendelni jó pénzért. De úgy tudom akad magyar képviseletük is. Ha jól emlékszem a bolt az Arany János utcai metróállomás közelében van valahol.
Mielőtt belevágnál a dologba, járj körbe néhány szakboltot, az eladók a legtöbb esetben szívesen segítenek. Kezd a szükséges szerszámok beszerzésével.
Azt javaslom, hogy a rádió távirányító rendszer beszerzését gondold át alaposan. Olyan érdemes venni, amit idővel esetleg repülő és hajó modellekhez is gond nélkül tudsz használni.
Ez egy olyan hobby, amit ha egyszer elkezd az ember, megszállottjává válik. Most még csak autók, legközelebb már robbanó motoros repcsik...
Tudom, mert apámnak ez a hobbyja és egy jó ideig én is foglalkoztam vele.