• dav
    Na a Race Driver sorozatot inkább ne is emlegessük a fizikával egy lapon :) Na jó, ellenpéldaként lehet :)

Az általam eddig látott pályákat és kocsikat tekintve szerintem a buggyba sem feltétlenül szükséges egy pontos poligonos ütközésmodell. Arra gondolok, hogy a pályák az autók méreteihez képest viszonylag nagy poligonokból állnak, ezért például az autók gömbös lefedése is kellőképpen jól használható. Ráadásul a buggyk sajátos felépítése miatt a karosszéria szinte sosem érintkezik semmivel (csak ha fejre áll), általában csak a kerekek ütköznek. Ezért csak a kerekek ütközésmodelljét kellene pontosra csinálni. Ott viszont talán nem poligonosan kellene, mert szögletes lesz a kerék, és pattogni fog. Persze egy jó rücskös guminál ez akár reális is lehet, csak attól tartok, hogy ez a kicsi, de nagyfrekvenciás rezgés megbolondíthatja a fizikát.

Én már rengeteget törtem a fejem ütközés-modellezésen, és végül mindig arra jutottam, hogy ha két poligon ütközik, akkor bazi nagy gáz van :) Igazából talán valami térfogat alapú módszer kéne, de szerintem egyelőre nincs az az algoritmus, ami azt valós időben pontosan kiszámítja.