Az F1 palyak csak azert vannak most bent, mert ez egy TESZT. Ezeket a palyakat mindenki ismeri - mint nyomvonal - is "jo poen" latni, hogy milyen "egyszeru" es latvanyos mar az editor.
Biztos hogy nem ezek a palyak lesznek (csak)!!
Egy jo verseny palyat osszerakno korrektul, nem egy-ket ora, es nem is egy-ket nap!!!! En "tervezgettem" ezt-azt, es ahogy elneztem, barmily' egyszeru is az editor, ahoz hogy egy korrekt, elfogadhato, jo minosegu, kiadhato, VERSENYKEPES palyat hozzon ossze az ember, ahoz darabonkent kell 1-3 het is!!!
Nem eleg csak a nyom vonal, meg hogy korbe festegetem, meg kiszorok nehany fat. Gondolom, nem szeretnel egy vegleges, penzert vasarolt jatekban mas-,as nyomvonalat, detto ugyan azokkal a texturakkal, objektekkel stb?!?! Valszeg senki sem. Vagyis ezeket majd minden palyahoz, lehetoseg szerint egyedileg kell majd legyartani, ami nem egyszeru.
Es ami bonyolultabbb az a nyomvonal, a "versenyut", a palya megtervezese. Nem eleg nehany kanyar, cikk-cakk meg ugrato. Nem mindegy milyen hosszu egy egyenes, nem mindegy milyen ivu egy kanyar, sot abszolut nem mindegy milyen egyenes vagy kanyar utan milyen egyenes, kanyar vagy sikan jon. Versenykepesnek kell lennie a palyanak az elozesekhez, a vedekezeshez, a taktikahoz, kihasznalva majd a Buggy-k lehetosegeit (gyorsulas, vegsebesseg, csuszas, tapadas, kanyarodasi ivek stb.)
Vagyis lehet hogy szep meg latvanyos egy palya, de attol nem biztos hogy "versenykepes" is! Ahoz, majd a mukodo Buggy-val kell tesztelni, lehet hogy palyankent 10-20 oarat, AI-val, online stb., levonni a tapasztalatokat a versenyekrol, es ha kell a "kesz" palyanak 10-20 ora versney utan modositani 1 kanyarjat, mondjuk 10 meterrel szukebbre. STB. :))
Vagyis, amit itt latsz kepeket palyakrol, legyen az F1 vagy barmi, annak annyi koze lesz/van a vegleges jatekhoz, hogy a jatek alfa editorjaval keszultek mint grafikai teszt:))))