• Gregorius
    Lehet, hogy nagy f@szság, amit írok, de végülis mire jó ez a topic? Nem arra, hogy én ideírok valami nagy f@szságot, ti pedig lehülyéztek? No meg néha arra, hogy elmondjam milyen jó is Ranger utolsó cucca, amit fölrak, ő meg aztán nem hiszi el, de hogy ez ne legyen így a jövőben, a következő cuccát majd lefik@zom.

Szóval vegyétek figyelembe, hogy papíron 3adéves infós vagyok, úgyhogy épp abban a stádiumban, hogy megjöjjön az önbizalmam ahhoz, hogy össze-vissza beszéljek, viszont ahhoz még elég hülye, hogy tök máshogy gondolkodjam, mit amit az élet tanít, úgyhogy lehet, hogy még valami jó is kisülhet belőle.

Szóval mi lenne, ha minden autómodellhez geometriai alakzatokat rendelnétek. Marha egyszerű gömb meg hasonló dolgokat. Kiszámítaná a progi betöltés előtt, hogy milyen formákkal lehetne a legjobban közelíteni a modell felületét. Innentől kezdve már csak a geometriai testek (gömbök középpontját, sugarát például) kellene letárolni a modell mellé, és akkor ezzel gyorsabb számításokat lehetne végezni. Persze lehet, hogy szegről végről egy egyszerű geometriai test vagdosása is annyi adatba kerül, mint maga a modell, de csak egy ötlet volt.

Persze lehet, hogy egyébként is ezen alapszik az egész virtuális világ, csak még én nem tudom.