sznupi#3555
Na most lehet hülyeséget fogok mondani, de szerintem a motor nyomatéka meg amíg az egész hajtás eljut a kerékig az jelen esetben nem annyira fontos, mivel arra ismert képletek vannak amikkel meg lehet határozni, hogy valójában milyen erővel indul meg a kocsika.
Szal tételezzük fel, hogy megvan ez az erő, rá is kerül a hajtó kerékre, és innen jönnek a gondok...
Van ugyebár 4 kerék, mind a 4 kerék külön felfüggesztésen, fix tengely nincs, vagyis mind a 4 kerékre kell számolni az erőhatásokat, amik befolyásolják a kocsi irányítását, mozgását. Jelen pillanatban nekünk ezzel az erőrendszerrel van gondunk, hogy miként viselkednek az erők mind a 4 keréknél. Alex példáját követve én is elkezdtem rajzolgatni, addig ment is a dolog amíg oldalról nézve, két kerékre kellett felírnom a képleteket, de amint ezt át akartam helyezni 3D-be, onnan már teljes káosz uralkodott a rajzon és a felénél már teljesen átláthatatlan volt. Szal ha valaki rajzokkal, képletekkel a kerekekre eső erőket szépen le tudná nekünk vezetni, az hatalmas segítség lenne, akkor szerintem meg is értenénk a dolgot. 8-))
Hangsúlyozom, hogy jelenleg a motor nyomatéka nem fontos, mert az később fog belekerülni, hiszen arra megvannak a képletek minden gépészeti könyvben, meg én anno tanultam is ilyesmit, csak át kell néznem újra. 8-))
Most az van, hogy megadjuk milyen erővel gyorsul a kocsi (természetesen ez később számolva lesz a motor, váltó meg minden ide tartozó eszközből), de ez jelen pillanatban tényleg nem fontos.