Ismet egy kis technikai kerdes:)) Nem tudok programozni, foleg ilyetm, vagyis valszeg hulyesegeket beszelek, de majd kijavitotok:))
MotionBlur: Inkabb csak "szeruseg". Nagyon bonyi nem kellene, olyan meg abszolut nem, mint az NFS:U-ban!!! Es csak akkor, ha nem eroforas igenyes, es ha ki is lehet kapcsolni! Vagy egy egyszeru z-buffer-re szamolt blur kellene - ez inkabb melyesg elesseg - vagy normalis ha megoldhato.
Teszteltem egy olyat is, ami egyszeruen az elozo kiszamolt frame-et, egyszeruen csak "ratette" 10-20%-os atlatszosaggal az "uj" frame-re. Mondjuk el-blurolva nincs, de ha jol lattam nem is nagyon kellett. Tavolsagtol, elmozdulastol fuggoen, egyszeruen csak egy halvany szellem kepet latni allokepnel, de mozgasnal, foleg gyors mozgasnal, lehet hogy latvanyos lenne, de meg sem annyira feltuno, vagy zavaro.
Persze, ez csak akkor mukodik, ha el tudjatok "tarolni" az elozo "kepkockat", es azt ilyen atlatszosaggal ratenni az ujra.
Bar nem tudom mennyi eroforast venne el - kep lementese, kompozitalas - de ahogy tesztelgettem, annyi elonye is lenne, hogy ha esetleg lassabban meny a jatek - 25-30 fps - akkor latvanyba sokat segit, egy ilyen trukk. (Lasd TV, mozi 25 fps, egy kepkozkan "vegtelen" mozgassorozat.)
Bar ha ennek a szamitasa, sebessegben latvanyosan csokkenti
az fps-t, akkor nem sok ertelme, max ha bekapcsolhato, es egy gyorsabb gepen jol mukodik.
Sajnos ezt latni kellene mozgasban, de azt nem tudom megcsinalni:((( Ha majd ott tartotok, hogy a renderlo resz mar a mozgast szamolja, gondoljatok erre:))) De majd ugy is szolok, mert regebb ota erdekelne ez a megoldas:)))