Hálozatokkal kapcsolatos problémák
  • lowdog
    #215
    Üdv mindenki!
    Van egy kis problémám az itthoni hálózatommal, már egy pár hete rágódom rajta, de nem tudtam még megoldani. Gondoltam, megosztom veletek, úgyis sokan biztos nagyon unatkoznak :) hátha tudtok segíteni!

    Adott három gép, a (szempontunkból) lényegesebb paramétereik a következők (hálókártya, oprendszer):
    1. gép
    ASUS A7N8X DELUXE -ra integrált hálókártya, Realtek® 8201BL PHY
    Windows XP SP1

    2. gép
    integrált (notebook), SIS-900 based PCI Fast Ethernet Adapter
    Windows 2000 SP4

    3. gép
    Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC (PCI-os)
    Windows 2000 SP4

    (intermezzo: bocs, de egy kib*szott hatalmas légy repült ide a falra, ráb*sztam egy hatalmasat egy 150 oldalas könyvvel - és el is találtam - aztán elrepült. most félek. bocs, de meg kellett osztanom valakivel. mit csináljak vele?! vaslégy b+)

    szóval, a helyzet:
    1 és 2 összekötve AZ utp kábellel minden működik, 1-esre megy az ADSL, 2-esnek kiosztja az ip-t és megy azon is a net.
    a gond, hogy ha 1-est és 2-est széthúzom, majd ugyanazzal A kábellel összekötöm 2-est és 3-ast, akkor mind a kettőn az "A hálózati kábel nincs bedugva" üzenet jelenik meg.
    Kérdés: mi lehet ennek az oka?
    a 3-asnál (csak annál lehet valami gond szvsz) próbáltam hálókártyát egyik slotból másikba rakni, ip-ket kiosztani, de semmi. a kártyának jónak kellene lennie, mivel mikor még nem volt meg az 1-esbe az alaplap, ezt a kártyát használtam a régivel, és működött.

    ötleteket, javaslatokat, megoldásokat várom! :)

    üdv
    lowdog

    ui: a 2-est kipróbáltam még egy negyedik géppel és szintén A kábellel, de ugyanaz történt mint a 2-es és 3-as összekötésekor: kábel nincs bedugva... róla viszont annyit tudok csak biztosan, hogy XP SP1-et futtatott, és egy hasonló ASUS alaplap volt benne, de ha jól emlékszem, nem integrált hálókártyás volt, de ha ez jelentőséggel bír, utána tudok járni.