Intel
-
CyrSyS #6018 Sziasztok!
Az én véleményem az, hogy az intel mindig is minőséget ad el. Amióta csak számítógépem van azóta csak intel CPU-m volt és sosem volt vele bajom. Innentől kezdve jöhetnek azok a tényezők amelyek esetleg a vásárlókat az AMD irányába tereli de ezek nem olyan hátrányok ami miatt az AMD jobb lenne. Jó példa erre a hőtermelés. Most egy AMD nem lesz jobb mert kevesebb hőt termel. Amit az AMD-sek nem tudnak elfogadni hogy több területen az intelt minősítik előnyben. Nézzenek körül egyetemeken. Cégeknél. Linux intel alapokon nyugszik. Apple cég azt mondja,hogy a mac os nem intel alapú rendszer. A mondat árulkodik arról hogy az intelhez mérten mérlegeli rendszerük architectúráját.
Lehet hogy túlzok de az AMD jó ha van mert konkurenciát képez az intellel szemben. De viszont az is biztos, hogy általában az intel rukkol elő valami újjal, azt az AMD megnézi,vizsgálja majd megpróbálja kompenzálni. Ezt is nehezen viselik az AMD-sek.
Néhány aranyköpésem lenne az AMD mániával kapcsolatba ami arra utal hogy háttérismeret nélkül jobbnak vélik az AMD-t. Aranyköpések:
1. Egy srác egyszer közölte velem hogy az intel lopja el a technológiát az AMD-től. Nos hát kinek is volt előszőr SSE utasításkészlete? Assembly nyelv melyik cpu utasításkészletét támogatja leginkább? Kinek volt előszőr 2 magos cpu-ja? Gondolkodjunk már. Kivételről nemtudok
2. Ez a legjobb ez nem is rég volt. Egy srácnak van 4800+ X2-es AMD-je. Ámen. Közli velem hogy semmi pénzér nem venne intelt mert hogy feleáron kihoz egy 2x olyan drága intel cpu tudását/sebességét.
Kérdem tőle hogy mire gondolsz.
Azt állította hogy ezt a 4800+ felhúzta 5600+ ra. Ha ezt megfelezzük akkor 1 magra jut 2.8ghz. És nézzétek meg hogy 2.8ghz/mag intel cpu mennyibe kerül és egy 4800+ mennyibe kerül. Na ez már sok lett nekem. Mert aki tisztában van a CPU architectúrával és a tuning lehetőségeivel az tudja hogy a tuning az nem a tényleges % növekedést produkálja hanem azért vannak korlátok. SLI legjobb példa. No most az AMD órajelét én még konkrétan sosem tudtam meghatározni tehát nemtudom hogy mondjuk egy 3000+ cpu mennyin ketyeg. Bár nála másképp kell ezt számolni sztem. Szóval sztem a tuninggal kizárt ha eléri azt az intel szintet.
No meg szoktak mondani ilyeneket hogy egy játék AMD párti meg ilyenek. Akárhány programozót kérdeztem mind azt mondta hogy a programnyelvek többsége intel erőforrásokat támogatja leginkább.
Summa: én azt mondom hogy az intel jobb az amd, nem hiába drágább is. ÉS inkább minőséget veszek, maximum több ideig kell spórolnom.
köszönöm hogy elolvastátok személyes véleményem!