9499
Intel
-
#6054 hát a felárból kikerült akkoriba egy Connect3D 9550 128/128 (13eft) +256Mb Kingmax DDR400 Ram -
CyrSyS #6053 Bocs! FŰti :DDD -
CyrSyS #6052 A hő miér pazarlás? Télen kíválóan hűti a gép lábam :DDD -
CyrSyS #6051 Amúgy egyre jobban AMD rajongók táborába érzem magam. :S Nem zavar ez csak érződik az AMD melletti kitartás és a abszolút meggyőzhetetlenéség :D -
#6050 hát én nem szeretem a tűzforró cuccokat a gépbe
mert az azt jelenti az áram nagy részét hővé alakítja (pazaról)
jóbb hűtés is kell neki ami plusssz pénz vagy hangos is
nem tudom emlékeztek a régi Globalwin 32-es hűtőre ami nagyon hangos volt -
CyrSyS #6049 biztos 2x jobb vga-d volt :) -
CyrSyS #6048 Klamath-om volt paszív hűtéssel és nem melegedett egyátalán! -
#6047 egyik ismerősőmnek volt: Intel P4 2.4GHz (43eFt)Asus P4PE
nekem akkor AMD Sempron 2500+ (22eFT)Abit NF7-S2G
és az esetek nagy részében gyorsabb volt az én gépem főleg játékokba -
CyrSyS #6046 Kinek jutott előbb eszébe hogy legyen 2 mag (majd 4) egy lapkán? -
CyrSyS #6045 Attól még jók! Mint mondottam ezek olyan tényezők amik miatt nem rosszabb mint más! Aki ezt annak veszi akkor nem szóltam! -
#6044 elmondod még nekünk azt is h az AMD a 4 magos csipjeit is másolja az Intelről? :)
naja a Prescott télleg jó volt -
#6043 Klamath, Prescott - ezek jobban izzóttak mint a Föld magmája!!!!!4 -
CyrSyS #6042 Én sosem fogtam ki rossz szériát. Meg mielőtt veszek is egy új intel cpu-t utánajárok. Beismerem túlzás a "mindig minőséget ad el" De ami nyilvánvalóan nem jó azt úgyis látják az emberek.( vagy nem). De én nem tekintem normális cpu-nak a celeront. Én vérbeli cuccokról beszélek. azok között gagyival még nem találkoztam. PL. Tualatin, 486DX, Klamath, Prescott, És sztem eddig minden 2 magos széria jó. Bár az első széria hamar kiesett. -
#6041 ha neked az igazság hülyeség akkor............ -
#6040 mert akkor még nem írtál hülyeségeket :DDD -
#6039 most voltál ittHUN mégsem hoztál repairt -
#6038 ha intel lennék akkor én is ezt mondanám
ők sem hűlyek maguk alatt nem vágják a fát
ki kell magyarázni a hibát valahogy nem!? -
#6037 Maszka! majd én megjavítom a CPU-dat :D ha hazamegyek viszem a Repair Kit-et :D -
#6036 pont erre akartam rávilágítani
sokan az első reviziós c2d procikat kereseik, mert azokat jobban meg lehet tépni! -
#6035 "az intel mindig is minőséget ad el."
még egy két inteles is elismeri h mostanásg nem adnak minőséget,mivel az első "példányokat" igenis jól lehetett tuningolni,mostmeg nemigazán -
#6034 "az intel rukkol elő valami újjal, azt az AMD megnézi,vizsgálja majd megpróbálja kompenzálni."
na nem mondod? LOL
ezt melyik agyacskádból pattant ki? :)
inkább fordítva igaz... -
#6033 "Ám nem mindenki látja ilyen súlyosnak a helyzetet. Például Linus Torvalds, a Linux-kernel fejlesztésének koordinátora szerint a TLB-hiba valójában nem is hardveres hiba, csupán arról van szó, hogy az Intel eddig nem dokumentálta kellő részletességgel a Core 2 címfordítási pufferében bevezetett változtatásokat – ezért reagálnak késve a szoftverfejlesztők. Az pedig a világ legtermészetesebb dolga, hogy bugok vannak a processzorokban – teszi hozzá a Linux-guru.
Az ügyben megszólalt a legilletékesebb, az Intel is. Amint a sajtónak küldött nyilatkozatukban fogalmaznak: „A processzorhibát úgy javítottuk, hogy egy BIOS-frissítést készítettünk a partnereinknek. Ez semmilyen hatással nincs a rendszer teljesítményére. Az esetet hibaként dokumentáltuk is. Minden gyártó minden processzorában vannak hibák, az Intel ezekről bejáratott módszerrel tájékoztatja mind az ügyfeleit, mind a nyilvánosságot. Arra is felhívjuk a figyelmüket, hogy a hiba előfordulásának esélye csekély.”
idézgetni én is tudok, majd ha vid vágás közben kijön lehet még morcos is leszek érte, addig meg lesz@rom magasról :) -
#6032 "Theo de Raadt kommentárja, amelyben ilyen mondatokat olvashatunk: „Ezek a processzorok irgalmatlanul bugosak. És e hibák egy része nemcsak a fejlesztés során okoz problémát, hanem kétségtelenül kiaknázható felhasználói oldalról is.” A programozó szerint legalább 20-30 olyan hiba található az Intel listáján, amelyeket nem lehet szoftveresen kiküszöbölni. „Egyelőre, amíg ezeket a problémákat nem orvosolják (amihez szerintem legalább egy évre lesz szükség), nem tudom ajánlani Core 2-alapú számítógépek vásárlását” – zárja vészjóslóan a levelét." -
CyrSyS #6031 Jó is az a Imac! Én csak Macbook-ot láttam működni. Hát az nem semmi cucc.
Bár a MAC os rendszer sem az atoműber stabil. Erre most kedden lett bizonyíték. Bár az új kernel volt az ami a galibát okozta. Szörnyű látvány volt. Még a windows xp sem halt úgy meg mint a mac os tiger aznap. :((( -
#6030 olvass issza 1-2 hetet, Maszka elöször jött hogy atom a procija, aztán szar, aztán megint de jó tuning alap, aztán megint szar, most itt tartunk :) -
CyrSyS #6029 Csak azt nem értem hogy mindenki most az intelt szipolyozza közbe meg nézem hogy az intel rajongók táborába vagyok :D Úgy néz ki a topic címek nem mérvadók :)
-
Livius #6028 Én ezek után inkább arra gondolok hogy neked a RAM-jaid hibásak. -
#6027 nekem is volt AMD Athlon64 3800+ s939 és 3800+ X2 Windsor
nagyon meg voltam velük elégedve és olcsó is volt viszonylag
ezt kár hogy nem tudtam elöbb:
http://it.news.hu/hirek/2007-06-29/hibas_intel_core_2_duo_szeria_jo_mennyire.html -
#6026 ja és mondom ezt úgy, hogy most készülök amd-ről intelre (inteles iMac-re :) váltani. hogy miért? mert egyértelműen JELENLEG jobban járok vele. De 2 éve, amikor ezt a gépet megvettem (AMD 3700+ San Diego), akkor ár / teljesítményben magasan nyerő volt, pláne, hogy 2 éve nem kellett új windowst telepíteni (érdekes, hogy mik vannak, ugye?) pedig igen sok dologra használom a gépet. Kb. 2 hetente van restart (!) és pár nyaralástól eltekintve folyamatosan megy a gép. Ja és alapfeszültségen 4600+ -on megyeget.
És akkor idejön valami okos és beírja, hogy az AMD nem minőségi - lol :) -
#6025 így van! ezért is vettem akkor celeron 300A-t :)
de a kezdeti p4 celeronok... na azok voltak az igazán gagyik, azok valami hihetetlen szarok voltak :(
meg ugye a core2 szériánál sem ment azért minden flottul... :D
http://it.news.hu/hirek/2007-06-29/hibas_intel_core_2_duo_szeria_jo_mennyire.html
nem lett annyira felkapva mondjuk, mint 1994-ben a pentiumok hibás FPU-ja, de aki ezek után szentként tiszteli az intelt, mert olyan minőségi, azt körberöhögöm. -
Inquisitor #6024 Ez nem egy érv, a 200-as MMX proci pl. gyorsabb volt mint a nem butított PII-300. Procigeneráció váltásnál mindíg ez volt. A P4-1.6GHz lasabb volt mint egy 1.3-1.4GHz-es Tualatin. Az 1.2-es Tualatin celeron meg gyorsabb volt tán még a 2GHz-es "P4" celeronnál is. Stb. Az első kivétel a C2D volt, de az is csak azért, mert kihagyták desktop részen a Core Duo-t.
Az "Intel" proci támogatásáról meg ... nem hiszem, hogy a programozók többsége az Intel C++ környezetet használná fordításra. (Mert van ilyen cucc is.) Egy általános fordítót meg kidobhatnának az ablakon ha valamelyik procira lenne csak optimalizálva. Értelmes kóder meg úgy is csinál legalább részleges optimalizálást mindkét procira. Szerintem. -
#6023 jav: legelső L2 chache nélküli celeron 266/300 -
#6022 a legelső l2 chache celeron is 1 szánalom volt mert gyorsabb volt 1 166MMX is -
#6021 nanana, ezért nem kéne sarkítani. A Core procikig az intel olyan szinten volt lemaradásban (teljesítményben, árban és technológiában), hogy az már inkább a szánalom kategóriába sorolható, az amd-nek volt 1-2 (3) ütős éve.
A falra mászok ezektől a mondatoktól, hogy az intel mindig is minőséget ad el. Persze b+ kezdve egyes kezdeti pentiumok elcseszett fpu-iktól, a pentium4 celeronokon (lol) keresztül, sorolhatnám, hogy mennyi szar selejt hulladék procit adott el - és meg is vették mert jó volt a marketing.
Mindenki tudja, hogy jelenleg ismét az intel van fölényben, de azért nem kéne túlzásokba esni... -
#6020 LOL
"No meg szoktak mondani ilyeneket hogy egy játék AMD párti meg ilyenek. Akárhány programozót kérdeztem mind azt mondta hogy a programnyelvek többsége intel erőforrásokat támogatja leginkább."
pár játék az intelt pár játék az amd-t támogatja pár játék meg egyiket se:-)
az irodai programokat meg általába úgy csinálják meg hogy minden procin jól fusson és stabilan -
#6019 "Kinek volt előszőr 2 magos cpu" hát az tutti nem az intelnek
cell gyártott régebben többmagosakat
AMD is megelőzte az intelt
az elhiszem hogy az intel minőséget ad el, de mostnába az AMD is régen voltak már a 90-es évek azt hiszem -
CyrSyS #6018 Sziasztok!
Az én véleményem az, hogy az intel mindig is minőséget ad el. Amióta csak számítógépem van azóta csak intel CPU-m volt és sosem volt vele bajom. Innentől kezdve jöhetnek azok a tényezők amelyek esetleg a vásárlókat az AMD irányába tereli de ezek nem olyan hátrányok ami miatt az AMD jobb lenne. Jó példa erre a hőtermelés. Most egy AMD nem lesz jobb mert kevesebb hőt termel. Amit az AMD-sek nem tudnak elfogadni hogy több területen az intelt minősítik előnyben. Nézzenek körül egyetemeken. Cégeknél. Linux intel alapokon nyugszik. Apple cég azt mondja,hogy a mac os nem intel alapú rendszer. A mondat árulkodik arról hogy az intelhez mérten mérlegeli rendszerük architectúráját.
Lehet hogy túlzok de az AMD jó ha van mert konkurenciát képez az intellel szemben. De viszont az is biztos, hogy általában az intel rukkol elő valami újjal, azt az AMD megnézi,vizsgálja majd megpróbálja kompenzálni. Ezt is nehezen viselik az AMD-sek.
Néhány aranyköpésem lenne az AMD mániával kapcsolatba ami arra utal hogy háttérismeret nélkül jobbnak vélik az AMD-t. Aranyköpések:
1. Egy srác egyszer közölte velem hogy az intel lopja el a technológiát az AMD-től. Nos hát kinek is volt előszőr SSE utasításkészlete? Assembly nyelv melyik cpu utasításkészletét támogatja leginkább? Kinek volt előszőr 2 magos cpu-ja? Gondolkodjunk már. Kivételről nemtudok
2. Ez a legjobb ez nem is rég volt. Egy srácnak van 4800+ X2-es AMD-je. Ámen. Közli velem hogy semmi pénzér nem venne intelt mert hogy feleáron kihoz egy 2x olyan drága intel cpu tudását/sebességét.
Kérdem tőle hogy mire gondolsz.
Azt állította hogy ezt a 4800+ felhúzta 5600+ ra. Ha ezt megfelezzük akkor 1 magra jut 2.8ghz. És nézzétek meg hogy 2.8ghz/mag intel cpu mennyibe kerül és egy 4800+ mennyibe kerül. Na ez már sok lett nekem. Mert aki tisztában van a CPU architectúrával és a tuning lehetőségeivel az tudja hogy a tuning az nem a tényleges % növekedést produkálja hanem azért vannak korlátok. SLI legjobb példa. No most az AMD órajelét én még konkrétan sosem tudtam meghatározni tehát nemtudom hogy mondjuk egy 3000+ cpu mennyin ketyeg. Bár nála másképp kell ezt számolni sztem. Szóval sztem a tuninggal kizárt ha eléri azt az intel szintet.
No meg szoktak mondani ilyeneket hogy egy játék AMD párti meg ilyenek. Akárhány programozót kérdeztem mind azt mondta hogy a programnyelvek többsége intel erőforrásokat támogatja leginkább.
Summa: én azt mondom hogy az intel jobb az amd, nem hiába drágább is. ÉS inkább minőséget veszek, maximum több ideig kell spórolnom.
köszönöm hogy elolvastátok személyes véleményem! -
#6017 visszaolvastam a topic kezdő hzzászólásait.. omg mennyi lúzer :) -
#6016 kimaradt, hogy ellenőrizni kellene a vinyó kábelcsatlakozásait (alaplap és vinyón). -
#6015 Nekem is inkább hardver problémának tűnik.
Vinyó csatlakozásait táp, és adat kábel. Sata-nál ha csak egy pillanatra szakad meg a kapcsolat, hasonló jelenséget produkál.
(csak egy ötlet)