CSD, HSCSD, GPRS, DSL, KábelNET, Mikrohullám, Lézer, Satellite és a többi...
  • Danecay
    #320
    Hi!
    Hát a települes ahol lakom hasoló cipőben jár azokkal a településekkel ahol nincs internet. Ez alatt azt értem, hogy az internet semmilyen formája nem létezik, na jó leszámítva a GPRS-t amit most is használok, de ez a mai sávszélességek mellett már lassan internetnek sem nevezhető. Tervek, voltak, vannak, de egyelőre a kivitelezés időpontja rejtély. Egy pár napja olvastam a munkahelyen egy hirdetést melyben az állt, hogy egy cég melynek webcíme: GAS-LINE MICROHULLÁMÚ internetszolgáltatást biztosít. Nekem speciel semmit nem hoz be a link:( A hirdetésben szerepelt még a bekötés összege ami 40.000 Ft és ez természetesen tartalmazza a hozzávaló hardware eszközök árait is, de amennyiben a potenciális felhasználó rendelkezik a szükséges berendezésekkel abban az esetben 0 forint is lehet. Egyelőre 384/64 Kb/s sávszélességet biztosítanának havi bruttó 4500 Ft-ért, de elmondásuk szerint valószínű hogy ez növekedni fog, és ez semmilyen módon nem korlátozott. 15 fő a küszöb és hűségnyilatkozatot sem kell aláírni. Amennyiben megvan a 15 fő, telepítenek egy tornyot ami kb. 6Km-es körzetben működik.
    Hát szépen hangzik! Mivel nem vagyok túl tájékozott a témábna egyből az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy mivel nálunk egyáltalán nincs internet, honnan vesznek sávszélességet, honnan biztosítják az internetszolgáltatást. Biztos van rá magyarázat, de én még nem tudom. (lefedettség?)
    Normálisan működő MICRÓ-s netnél, hogy alakulnak a PING értékek általában?
    Ha esetleg van véleményetek, tapasztalatotok, esetleg valami infótok a cégről, szivesen elolvasnám!
    Mivel, hogy nem muszály tőlük venni a kártyát antennát stb., gondolom jobbna járnék ha valahonnan beszerezném, ha majd oda kerül a sor. Miket ajánlotok? Lehetőség szerint ne legyenek méregdrága cuccok de azért gagyik sem! Esetleg még annyit, hogy honnan érdemes beszerezbi?