CSD, HSCSD, GPRS, DSL, KábelNET, Mikrohullám, Lézer, Satellite és a többi...
  • shabba
    #164
    Hogy lenne már nálam ADSL amikor a kerület legnagyobb része optika terület. Sasold meg https://www.axelero.hu/images/adsl_budapest.gif a sárga és fehér rész 0%-os a pirosban talán.

    Én Pók utcai ltp.-en lakók Aquincum fölött, e nagyjából a sárga terület közepe. Nézd meg nagyszerű fatáv adatbázist: https://www.axelero.hu/broadband/index.html vagy http://csucs.net/?szoveg=adsl_kereso

    Szemközti ház az adatbázis szerint:
    "1031 BUDAPEST III. KER., Varsa utca 1-9. [Központ: Békásmegyer]
    Nagyon valószínű, hogy telepíthető ADSL, mivel a környéken van már működő hozzááférési pont. Megrendelés esetén a Matáv helyszíni mérést végez, és ha nem találnak kizáró okot, telepítik a szolgáltatáshoz szükséges eszközöket."

    Az igazi poén ebben hogy 1-7 az még egy háztömb de a 9 az a szemköztu háztömbnek az egyik lépcsőháza. Hát nem furcsa a szemközti ház szélső lépcsőházában lehet az adatbázis szerint, de ugyanabban a háztömbben a mellette lévő lépcsőházban ami tőle 10 méterre van már nem lehet. Egy röviden LOL.

    Másik példa, haverék melleti háztömb:
    "1031 BUDAPEST III. KER., Varsa utca 1-9. [Központ: Békásmegyer]
    Nagyon valószínű, hogy telepíthető ADSL, mivel a környéken van már működő hozzááférési pont. Megrendelés esetén a Matáv helyszíni mérést végez, és ha nem találnak kizáró okot, telepítik a szolgáltatáshoz szükséges eszközöket."

    Jah persze ismét LOL, az egész Ltp.-en, sőt az egész sárga+fehér részen nincs ADSL. Mint látod igaz nem messze lakunk egymástól, légvonalban 200méter mégis más telefonközponton lógunk én Békás ő Óbuda.

    Az ADSL kiépíthetőség nem attól függ hogy a helyi telefonközpont alkalmas e rá, mint látod mindkét központ környékén lehet ADSL ahol rézkábel van nem optika. Egyébként azért kell kimérni mert maga a rézkábel sem 100%-os alkalmasság, megfelelő hurokellenállás alatt kell lennie a vonalnak, ami legfőképp a kábel minőségétől és a központtól való távolságtól függ. Természetesen nem légvonalban hanem kábelhosszban mért távolság a lényeg így a központ köré rajzolt körnek nem sok valós info tartalma van. Márpedig a kábelek kanyarognak, sőt néha szép nagy hurkokat írnak le, Suxi ADSL topicjában sok példa olvasható rá hogy lévonalban a srác alig 1.5km-re lakik mégis majd 7km a kábelhossz hozzá, mert körbejárja előbb fél Érdet, így hiába lakik közel a központtól a vonal mégis alkalmatlan ADSL-re. Szóval nem olyan egyszerű ez, nagyon sok feltételnek kell együttesen teljesülnie hogy ADSL-re alkalmas telefonvonalad legyen, azért ilyen alacsony a lefedettség.

    Mit látod az adatbázisban mindenféle terület szerepel a netes fórumok tapasztalata alapján van benne olyan terület megjelölve hogy lehet mert ott már van elő előfizető pedig nem lehet lásd velem szemközti ház esete, és van olyan hogy meg van jelölve annak hogy nem lehet, és az ISP ez alapján alapból elutasít, de ha erősködsz és ennek ellenére is erőszakosan követeled hogy mérjék be a vonalt néha kiderül hogy mégis lehet mert szar az adatbázis. Ami igazán elszomorító hogy mégis a szerint kénytelenek dolgozni amit a fatáv ad nekik, így soxor olyan embert hitegetnek akinek nem lehet, de ami még szomorú soxor olyannak mondanak nemet akinek pedig lehetne. Az adatbázis nem frissül és nem kerülnek bele korrekciók a szemközti ház pl. tavaly szeptember óta benne van mint lehetséges célpont, többször írtam Suxi fórumba jelezve ezt a problémát, megrendeltem én is az ADSL meg haver is. Mindketten először kaptunk egy szerződést hogy lehet kössük, aztán jó 2 hónap múlva egy másik levelet hogy sorry de nem alkalmas a vonal ADSL-re(gyanítom nálad is ez lesz). És ez a második levél már egy hivatalos visszajelzés alapján jött nekünk még sem történt semmi korrekció az adatbázisban. Sajnos az adatbázis nem hogy javulna hanem egyre szarabb.