CSD, HSCSD, GPRS, DSL, KábelNET, Mikrohullám, Lézer, Satellite és a többi...
  • shabba
    #119
    Megjegyzem miért ugorna hirtelen ekkorát a fatáv, eddig mindig csak a németben levedlett cuccokat hozták át és építették be. Soha nem sietnek, minden bőrt lehúznak rólunk, mert neki így van rajta a legnagyobb nyereség. Előbb lesz még itt SDSL cégeknek, aztán ha már egy kicsit kifutott lerakják lakossági csomagba. Ez után talán majd szóbajöhet ez az utópikus ötlet is. :) De ha meg tudsz győzni az ellenkezőjéről logikus érvekkel én fejet hajtok előtted.

    Az egészben ez az 50 user kell egy terültről tetszik. Ez egy micros beruházásnál még okés, ott kb 6-8 milliót invesztál be egy ISP ennyi emberre ami még rentábilis is lehet rövid időn belül. De egy ilyen Cisco Metro rendszer óriási pénz, nem véletlen hogy az olasz megvalósításnál is több nagyváros lefedő, 150ezer feletti előfizetővel rendelkező vállakozásról van szó. Ezek a Cisco aktív eszközök egy vagyonba kerülnek egy 3500-as switch 3500 dolcsi és minden házba kell, egy 6500-as főleg egy 12000 series cucc százezer dolláros nagyságrend. Az hogy van lenn a földben optikai kábel még semmit előnyt nem jelent, a kábelezés egy ilyen projectnél alig 10%-a a befektetésnek, az aktív eszközök és a szakértelem ára az igazi tétel.

    Nekem amit leírtál tök hihetetlenül hangzik, nincs benne egy elem sem amiben meg lehetne kapaszkodni, hogy talán ez így megvalósítható. Nem tudom kitől és hol hallottad ezt az infót, de gyanítom valaki alaposan megviccelt.