CSD, HSCSD, GPRS, DSL, KábelNET, Mikrohullám, Lézer, Satellite és a többi...
  • shabba
    #110
    TVNet kínálja a legtöbb speedet 2Mbps/512kbps 10 rongyért de magas a beugró. EMKTV-nek is van 1Mbps-es csomagja de azért már keményen zsebbe kell nyúlni. TvNetWork hálózatán nincs korlát, az első fecskék még 400kbyte-al tobzódhattak, azóta ez folyamtosan esik a növekvő userszám hatásása, most tudtommal 200k éjszaka, 80-100k nappal, de a további bővülő letszám ezt is le fogja apasztani a többi átlagos kábelnet speedlimit szintjére. Mindhárom szolgáltató nagyon kevés és lokalizált területen érhető el így nagyon szerencsésnek helyen kell lakni hozzájuk.

    Ha jól látom másik topicban téged konkréten XIII. ker érdekl, ott viszont csak egyetlen szélessávú szolgáltatás van a Chello. Még microhullám előfordulhat, mivel ott van a kerületben BIX központ így nem nagybefektetés micros rendszert csinálni azon a környéken.

    Sávszélességre meg majd akkor érdemes visszatérni ha itt is veresnypiac lesz, de az még nagyon sok év. Addig annak is örülhet ha legalább van egy fajta lehetőséged szélessávú netre.

    A kereset dolog pedig nem ér semmi, reálértéken soha nem lett itt annyi a net mint nyugaton, a költségek itt is azonosak, így maximum nominálértéken azonos díjak elképzelhetők. De ahhoz is kellene sokkal nagyobb netes penetráció és nagyoan sok előfizető, ami nálunk nincs. Kanadában 60%-os a netpenetráció, itthon 10 sincs. Az előfizetői bázis ott 250 millió itt 10. Ott 20% a szélessávú netezők aránya a népességben itt 1% sincs. Ha megszünnek ezek a különbségek itthon is lesz hasonló neted, de az még nagyon odébb van időben.