Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
  • Shiwo
    zenehallgatásra olyan kell, ami tudja az A2DP-t

lehet sima headset-ben is van, de inkább a stereo headset-ekre jellemző

amúgy nekem a következők voltak:

Nokia BH-501 :
    nem vészes, picit kényelmetlen volt nekem (bár szemüveges vagyok, így a szemüveg szára miatt a legtöbb eleve az), elég sokáig bírta egy-egy töltésre..pontosan nem tudom megmondani, mert naponta csak 2 x 20 percet használtam akkoriban, illetve használtan vettem, így már nem az eredeti kapacitással rendelkezett... a kisebbik nokia töltő való hozzá..

hátránya, hogy csak hangerő gombok vannak rajta a bekapcsolás mellett, amúgy korrekt kütyü, és a legolcsóbb a három közül, ha jól rémlik...

Plantronics Backbeat 903:
    iszonyat kényelmes füles, pici és könnyű, hangerő mellett léptető gombok is vannak rajta, és gombnyomásra közli (angolul), hogy kábé mennyi craft maradt még benne.. van rajta play/pause gomb is külön, de nekem az sose működött (eleinte azt hittem, csak bizonyos telefonokkal müxik, mire kiderült, hogy nem, semmivel se, addigra meg úgy se cserélték volna garanciában későbbiekben említett okok miatt..)

eleinte 7 órákat mondott, ami inkább volt 6 és fél, később már csak 6-ot, ami inkább volt picivel több, mint 5... és az utolsó fél órában már használhatatlan volt, mert percenként csipogott

hátránya, hogy hímes tojás.. kábé 3 hónap alatt sikerült eltörnöm.. pillanatragasztó segített.. majd félévenként még 1szer.. de mint mondottam, iszonyat kényelmes, mi sem bizonyítja jobban, hogy 3 ragasztás után, korlátozott forgási lehetőségekkel is az volt... minden esetre rockereknek, nőknek nem ajánlom, mert könnyen beleakad a hosszú hajba..

Arctic P311 :
    ilyenem van most, feketében... nem kényelmetlen, de azért a Backbeat után kicsit szokni kellett a dolgot, ahhoz képest már semmi se lesz kényelmes szerintem.. méretre a három közül tán ez a "legdrabálisabb", viszont iszonyú sokáig bírja egy töltéssel.. az a 20 óra zenelejátszás túlzásnak hangzik, de simán elvisz 18 órát a kicsike töltés nélkül... szintén van rajta léptető gomb.. azért masszívságából adódóan jobban bírja a gyűrődést, mint az elődje, és külön erény, hogy adtak hozzá kis tartótokot, amibe összehajtva bele lehet tenni (és úgy mondjuk beledobni hátizsákba)

hátránya, hogy a hosszú üzemidő mellett nem közli, hogy mennyi van még hátra a töltésből.. hacsak az ember nem áll rá, hogy adott időnként töltőre teszi automatikusan (használattól függően 2-3 naponta, hetente vagy akár 2-3 hetente, ha keveset megy), az ember el is feledkezik róla és akkor jöhet a meglepetés.. ugyanis csak akkor jelez, ha kábé fél óra van hátra.. akkor viszont percenként csipog ez is, jóformán használhatatlan, ennyi erővel lehetett volna olyan megoldása, hogy szó nélkül kikapcsol..de hát ez legyen a legnagyobb baja... illetve nekem annyi gondom volt vele, hogy miniusb - usb töltő van hozzá, nekem meg nincs miniusb-s hálózati töltőm, így csak gépről tudom tölteni...

jut eszembe, az első kettő hátránya, hogy qrva erős led van bennük, és másik helységben kellett töltenem őket az éjszaka, mert annyi fényt adtak, hogy az már zavart... a harmadiknak szolidabb vörös fénye van töltéskor..

hangminőséget nem tudom véleményezni, sosem voltam olyan "igényes" hangzásügyileg, hogy lényegi különbséget tudjak tenni, mindhárom hallgatható volt a számomra