Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
  • magyar ember 2
    #424
    "Erre már nem lehet ráfogni, hogy a külsejéről beszélsz."
    Pedig arrol ment a vita, amig ervek hianyaban bele nem kavartad a symbios oprencert (es tarsait), mint kinezeti jellemzot.

    "Egyedül a Vodafone árulja 31 900 Ft-ért előfizetéssel, a Pannon nem tartja készleten, a Westelnél pedig 69 900 Ft előfizetéssel."
    Ki akadalyoz meg hogy a vodafonnal vasarold? Nyilvan kenyeret se ott veszel ahol 2szer annyi mint masutt. Ennyi erovel irhatnad azt is mennyibe kerul a gyemantokkal diszitett valtozat.

    "Tegyük még azt is hozzá, hogy a Vodafone odaírta, hogy "a készlet erejéig kapható". Tehát ez a 32 000 nem éppen az átlagára a telefonnak, hanem vagy sikerült kifejezetten olcsón hozzájutniuk egy adaghoz, vagy nagyon bevásároltak belőle és nem fogyott eléggé és inkább adják olcsóbban, csak ne maradjon a nyakukon."
    Na ebbol is latszik hogy nem igazan vagy ott a temaban. A vodafon azert csinal ekkora akciokat, mert az elofizetoi taborat akarja novelni (amiben jelenleg hazankban a legkisebb a 3 kozul). Ezert ad egy csucsmodellt nokia arban - csak elofizetoknek (vitamaxxal kb duplaennyi az ara, meg ugy is joval olcsobb mint a tobbi szolgaltatonal).

    "Ha ez elfogy, akkor megint 70 000 körül lesz az ára."
    Nyilvan ezen logika alapjan lett a keszulek a 40 ropis akcio utan 32 ropi a kovetkezo akcioban...

    "Az MMS miatt nincs hanghívás"
    A t720i-ben sincs, nyilvan mind2 telefonnal mas alkalmazasoktol vettek el a tarhelyet az mms uzeneteknk. (Latod, segitek neked is. :))

    "A 6610-nél nehezebb, vastagabb és szélesebb a T720"
    Viszont rovidebb, ezt miert "felejtetted el" megemliteni, mikozben ott van a tablazatodban?

    "el van maradva vagy MMS vagy memória terén"
    Miben is? BArmikor ratoltheto az i-s szoftver, mint ahogy az ericsson t68-ra is.

    "a 10 SMS képessége még mindig nevetésre ingerel"
    Ez az 1eduli hatrany amit fel lehet hozni, a logikajat en se ertem, memoria az van ra eleg.
    Viszont az is eleg nevetseges, hogy a 6610ben csak 300 tel.szamot tudsz eltarolni, mig a t720ban 500at, nem? Az ilyeneket is meg kene emliteni ha mar elkezdted.

    "Az infra hiánya is hátrány"
    Neked. Nekem amugy sincs infraport a gepemen, de ha lenne se hasznalnam, olyan nevetsegesen instabil rajta a kommunikacio.

    "Rádió! Már a V2288-ban is volt! A T720-ban miért nincs?!?"
    Van, sot mp3 lejatszo is, headset kell hozza, azzal hasznalhato (mint mind1ik masnal a vezetek egyben antennakent is funkcional).

    "Az infra és bluetooth megléte viszont óriási előny a Motorolával szemben"
    Valoban... egyiket se tudnam kihasznalni. Neked milyen infra vagy bluetooth kutyud van, amivel hasznalod?

    "a többiek észreveszik majd, hogy a Nokiák tudása sokkal jobb."
    Hat nemigazan. Most legalabb az osszehasonlitasbol kiderul hogy megsem. Persze lehet jonni azzal hogy nincs benne hscsd (az 1900 MHz-t tenyleg nem tudja, pedig a v66 tudta, biztos elhagytak utkozben. Masreszt hacsak nem amerikaban elsz (gondolom nem, kulonben nem pannon arlistakat nezegetnel), ez abszolut nem hatrany), amit szinten a hajadra kenhetsz, de legalabb elmondhatod hogy van ilyen a nokian. :)

    "Ha pedig a mostani árát nézzük a T720-nak, akkor nincs olyan telefonja a Nokiának, ami hasonló áron lenne. A 3510 12 900 Ft, a 3410 9 900 Ft. Tehát többb, mint 3 db 3410-es (Java) vagy majdnem 3 db 3510-es (Java, GPRS) telefon jönne ki egy akciós T720 árából."
    Valahogy nem ezekkel hasonlitottad ossze a t720at. Vagy az nem szamit, a lenyeg hogy az 1ik nokia ebben jobb, a masik abban, aztan kozos erovel, csak az elonyoket nezve, hatha legyozik az 1 szem t720at? Nem mondom, korrekt (es foleg valos) osszehasonlitas...

    Na, en vettem a faradtsagot, es megneztem az arakat:
    - motorola t720
    vitamaxxal: 64k (mind netto ar)
    elofizetessel: 25.5k
    - nokia 6610
    vitamaxxal: 112k
    elofizetessel: 56k
    Tehat hol is maradt az olcsosag?