Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
  • kisviku
    #35
    Ha esetleg mainruler professzor úr ide is ellátogat,akkor közlöm vele hogy nem szeretném ugyanazt művelni amit a "milyen cd írót vegyek" c.topicban.

    Bocs az előszóért,de nem azért írok ide hogy csak fikázzak,stb.
    Ide csak annyit szólnék hozzá,hogy én nem vagyok nagy mobilos őrült sem de szerintem mindegyik mobil szar tömegtermék.
    Indoklás:Persze,tudom, jönnek majd mindjárt a menj a p.-be című dumák,meg neked nincs is igazad,stb...
    Most már télleg belevágok.Nekem mobilom kb 2 éve van.Az első egy nokia 7110-es volt.Tetszett,mert végre valami olyan ami nagy,mégis könnyű és a lényeg hogy legalább a mikrofon része (majdnem) odaért már a számhoz.Tehát nem volt a másik fél részéről olyan,hogy nem értem amit mondasz,stb.
    A problémák ott kezdődtek,hogy kb fél éves használat után először az ominózus csúszófedél kezdett mozogni.Aztán már később nem nagyon érintkezett,még később meg már elromlott teljesen és mindez egy vadonatúj garanciális telefonnal.Most persze jön majd a rengeteg ellenérv,de amit első mondatomban írtam az igaz.
    Második nekifutásra adtam még egy esélyt a nokiának ezért lecseréltem egy szintén vadonatúj 6210-esre.Végre -gondoltam- egy másik,amin nincs mechanikus alkatrész,nem törhet le,stb.Természetesen nem állatmódjára használom/használtam egyiket sem.Igaz bőrtokom nem volt hozzá,de mindig a táskámban (diplomatatáska) hordtam.A második telcsivel az első gondom az volt hogy ennek meg az aksija kezdett el mozogni néhány hónap (kb.4 hónap) múlva.Most már ott tart a drága,hogy ha rosszul tartom a kezemben akkor kikapcsol,de úgy hogy néha fél órába telik mire visszkapcsolom.
    Most ha itt abbahagynám mondandómat,akkor jönnének a dumák hogy mit ugatok,ha még csak két telcsit próbáltam ki.Úgyhogy folytatom.
    A baráti társaságomból és kollegáimtól is szereztem hasonló tapasztalatokat és NEM CSAK nokiára vonatkozólag.
    Az eddigi legtartósabb telcsi szerintem az ericsson 688-as.A maiakhoz képest már nem tud oly sokat,viszont LEHET RÓLA TELEFONÁLNI.És ez a lényeg egy mobilnál, nem?
    Az,hogy miért is mondtam hogy ócska tömegtermék mind?Azért mert hol érné meg a gyártónak az ,ha mindenki csak tíz évente venne telefont magának?
    Mézes-mázas reklámokkal eladják azt a szemetet,amit te a (kínkeservesen) összespórolt pénzedből megveszel és utána egy pár hónapra reá már viszed is javításra.
    Most nem akarok előjönni a "haverom mondta" című fejezettel,de mégis meg kell tennem.
    Egy kedves barátom,aki a westel-nél is dolgozott még a cég megalapításától fogva,tájékoztatott hogy kizárólag azok a készülékek a jók,melyek még a 2000-es év előtt készültek.
    Egyre jobban kezdem látni az igazát.
    Mellesleg szerintem azok a rádiótelefonok(nem mobil)voltak a jók,amiket még az anyósülére lehetett elhelyezni.Nagy volt és nehéz,nem fért be a kabátzsebbe sem,de TARTÓS volt és alényaeg,hogy AZ EGY TELEFON volt,nem pedig egy fényképezős-többhangú-mms-sms-f*sz tudja milyen "s"-diktafonos kvarcjáték.Mert ma ezek azok.