Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
-
Akció nélkül ez egy 150k-s telefon, ergo eleve túlárazott.
1. Az első készüléket is term. újan vettem, bontatlanul. A 2. napon a kamera gombja egyszerűen nem működött többet. 3 napos csere helyett a 17. napon kaptam vissza egy másikat, melyhez rossz gar levelet csatoltak, az éppen tegnap jött meg. Az egész ügyintézés siralmas volt, nem reagáltak, azt hazudták, hogy nem kapták meg a mail-t amit küldtem, holott visszaigazolást kaptam az automatától. A 3 napos cserét elnyújtották több, mint 2 hétig, aztán másik címre küldték le a csere készüléket. Pedig Edigital... direkt azért rendeltem tőlük, hogy ne valami random kis bolt legyen, hogy pontosan ezeket elkerüljem és csak beszívtam velük.
2. A készüléken nem karcálló üveg van és a hátoldala sem az. Megveszed, vehetsz rá karcálló fóliát/üveget/akármit. Na most ebben az árkategóriában ez olyan alap lenne, mint a 4 kerék egy autón.
3. A dedikált kamera gomb siralmas. Túl kicsi, 2 állású, nem elég reszponzív, igazi elbaxott design.
4. 20.7 MP, de egy Nokia N8 szebb képeket lő, jah az Carl-Zeiss és nem Sony lolLense. A képek zajosak, szemcsések, sokaknál kékes/lilás hiba is jelentkezett.
5. Sötétben vállalhatatlan, gyenge fénynél szánalmas képet lő. Barlangrajz szint.
6. A cserélt vadi új készülékem a 4. napon egy egyszerű kijelző feloldástól rommá fagyott, de úgy, hogy semmire nem reagált. A jól elrejtett reset gomb tette csak helyre. Nokia N8-am az életben nem fagyott ki...
7. Pár napja voltam vele futni. A GPS jelet az első 500 méter után elvesztette és edzés végén jött csak vissza, cirka 20 percig totál nyílt terepen GPS lost volt. Tegnap viszont jól működött. Fos. Ennyit tud. Nokia N8-omnál az életben nem volt ilyen.
8. Ha a tetrisnél komolyabb játékkal játszol rajta mocsok mód tud melegedni.
9. Merül az akksija durván. Ha használni is akarod és nem csak telefonálni vele, akkor minden nap, szerencsés esetben 1.5 naponta töltheted. Jó lassan töltődik fel! Teljesen lemerült állapotból 100%-ra lazán 4-5 óra!
10. Vízhatlan mondják, de tele a net azzal, hogy mégsem túlságosan az... pl. egyszerű pohár víz tönkretette a hangszóróját, recsegett utána. De nem is ez a gáz, hanem az, hogy töltéshez ki kell nyitnod a kis oldalsó ablakot, ami a 1.5 napi töltögetés után szerinted 1 év múlva mennyire fog vízhatlanságot biztosítani? Semennyire. Semmi gond, vegyél 9000 Ft-os dokkolós töltőt és akkor nem kell kinyitnod a kis ablakot. Pffff.
11. Túl, sík, túl lapos, így kényelmetlen a fogása.
12. Ha vagy olyan balga, hogy nem vettél rá extra fóliát és összekarcolódik a gyári fólia, akkor azt ha leveszed jön vele a Sony felirat is. Amatőr barmok -.-
13. Nagyon sérülékeny. Már eleve amikor kézbe fogod érezni, hogy ezt nem lenne jó véletlenül se leejteni még 1 méterről és valóban. Valahogy olyan kemény az egész kiképzése, olyan, mintha egy vastagabb üveglap lenne a kezedbe...
Egyéb netes topikokban is érdemes bogarászni egészen hülye hibákról számolnak be, aztán viszik vissza a garba a készüléket. Legutóbbi az volt, hogy nem fókuszált, homályos foltok voltak a képeken...
Abs. ajánlott cucc olyanoknak, akik legalább akkora barmok, mint én, hogy bedőltem a Sony marketingnek.