Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Szuni
    Tegnap bekapcsoláskor a rendszer feltűnően sok ideig nem állt fel. Sokat szüttyögött a Vista induláskor, de aztán minden rendben lévőnek tűnt, szemre. Az egyik vinyómon lévő adatokat viszont nem tudja elérni, ott van valami gond. Eltűnt a meghajtó betűjele is.
    BIOS-ban újraindításkor kiabált a gép, hogy SMART hiba vagy mi , de a lemezt látja. A Windows már nem, illetve a Felügyeleti eszközökben a Lemezlezelés fülnék ott szerepel a vinyó (tulajdonságoknál persze 'Az eszköz megfelelően működik), csak épp azt írja, hogy a lemez nincs inicializálva. Amikor rányomok, hogy akkor csinálja, meg, akkor IO hiba . Kivettem a gpből, rádugtam külső meghajtóházba is usb-n keresztül, hátha a kábel rossz vagy nem tudom, de itt meg azt írja, amikor indítanám az Inicializálást, hogy "Az eszköz nem áll készen".
    Ugye nem halt meg a lemez? Csurig van adattal, és nagyon kéne. Egy éves, tárolásra vettem, Samsung SATA II-es vinyó. Több ötletem ninc, miért nemm látom a rajta lévő adatokat. A lemeznek semmi szokatlan hangja nincs, nem melegszik a szokásosnál jobban, nem értem, mitől romlott el egyik napról a másikra :(