Grim Fandango
-
Az igaz, hogy a GFben sokat számit, hogy az összes párbeszédet láttad-e (értetted-e, emlékszel-e), mert sok esetben egy elejtett mondat vezet nyomra, ill segit. Vannak benne igen húzós részek, biztos mindenki emlékszik Lola fényképére, nem könnyü kinyomozni a szelvény adatait.
Más. Én is sajnálom, hogy a Lucasarts nem csinál már kalandokat. Nem is értem őket, mert a nagyon nagy sikerjátékok (mostani SW gamek) elvinnének a hátukon pár kalandot is idönként. Arról nem is beszélve, hogy mérsékelt üzleti sikert talán el lehetne érni egy kalanddal is. Én nem vágyom se MI se GF folytatásra. MI-böl volt már egy raklap, GF pedig nem tartalmazta a folytatás lehetöségét, ezért is ennyire kerek, egész.
Mindig eszembe jut, honnan jött a GF ötlete. Tim Schafer meglátta a mexikói halottak napi ünnepségeket azokkal a nagy papirmasé halottmaszkokkal (vagyis calaverákkal). Ennyi. Ebből teremtette ő és csapata ezt világot. Ezért azt mondom, hogy nézelödjön kicsit Tim, és jusson eszémbe megint valami eredeti.
Ja, és kösz, de a maradék részt megcsinálom már, ahol segitség kell, azok a versek, bele is raktam öket a readme-be.