124
Grim Fandango
  • pluhi
    Simán megy XP alatt is a patch-csel. Lehet, hogy hibás ISOd van? Utánanézek.
  • Roll
    Sziasztok!
    Xp alá hogy lehet feltenni?
    Nekem kiír egy hibát, windows\system32\autoexec.nt nem megfelelő.
  • ronny666
    rájöttem... :-)
  • ronny666
    mé nem magyarosítja a beszédet a jéték?
    csak ha választani kell a kérdések/válaszok között akkor feliratozza....
  • moonster
    Befejeztem! Elmondhatatlan!
    Hiányzik...de én is nekik!
    Küldtek egy lapot. Sajnos Manny és Meche nincs rajta.
  • moonster
    okés!
    megpróbálom
  • pluhi
    Túl gyors gép problémakör. CPUKiller nevü progi segit.
  • moonster
    Sztok!

Beakadtam! Amikor a világvégén a láncot rádobom a szállítószalagra, persze már levágtam a karmot a végéről. Nem tudok a szalagról leugrani, hoyg az iranyr megvaltoztassam
    Uszni kezd!
    Miért van?
    mit kell csinálni?
  • pluhi
    Holnap újra a Grim Fandango száll ringbe a gamespy-on. A KOTOR nemtom hogy kerül mellé, de kemény ellenfél lesz. Szavazzatok ezerrel, hogy lenyomjuk.
    Erre
  • pluhi
    Frissitettem a forditást. Még mindig itt.
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem, a Broken Sword 3 megérne egy próbát... Nem?
    Sokak szerint elég jó lett... Az első kettőnek már van magyarítása.

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • pluhi
    Nos nem vagyok sztár, de nyilatkozok. Majd ha egy játék megközelitőleg ekkora hatással lesz rám (nagyobbal nem hinném, hogy lesz bármi), talán nekilátok megint. Számomra a Grim Fandango nyújtotta a legnagyobb élményt azon játékok közül, amikkel játszottam. Azért csináltam ezt a forditást, hogy ne maradjon ki belőle senki.
    Más kérdés, hogy mostanra úgy gépelek, mint a géppuska, a helyesirásom meg padlót fogott (ő,ű).
  • pluhi
    Ne félj, én külön örülök, hogy valaki átnézi. Más dolog, hogy nem volt túl informativ ez a hozzászólás másoknak, emilben is küldhetted volna. A finomitáson dolgozom. Még mindig vannak sorok, ahol nem látom a különbséget, jó lenne beszélni DCn, ha fenn vagy és ráérsz.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, ha neked a kihagyott angol mondatok jelzése, a helyesírási hibák említése kákán csomó, akkor gratulálok... megleptél.

• moonster
    Keressük együtt a kákán a csomót!
    hmm...
  • Axon
    Örök hála! Gratulálok!

Ilyenkor a sztárok nyilatkozni is szoktak. Ilyesformán.

Most egy hoszabb pihenő következik. Kipihenem fáradalmaimat a "fidzsi" szigeteken aztán belekezdek következő fordításomba ami a következő lesz....................

Valahogy így. A pontozott vonal kitöltése a lényeg.
  • IMYke2.0.0.0
    És vannak változtatások, csak nem vetted észre...

• IMYke2.0.0.0
    gunk = trutyit jelent. Szószerint.
    Amúgy Word-el néztem át.

• pluhi
    Még valami. A tx-es bejegyzéseket nem kell nézni, mert a játékban nem lehet megjeleniteni öket. Valszeg debugnál használták. Sokáig forditottam öket, de rájöttem, hogy felesleges.

Most nézem csak. "eltutymolódott" <- LOL ez mi? Mondjuk jól hangzik.
  • pluhi
    Nem tetszik a --? Az eredetiben is igy van, azért hagytam. Mondjuk csak 1000 helyen fordul elő kb.
    Amúgy nekiálltál végigolvasni, vagy mi? Ezt valami szoftware dobta ki? Ha olvasod, kösz, ha progi, akkor kipróbálnám én is. A Wordtöl égnek állt a hajam 5 perc után.
    Á progi lesz ez, vannak olyan bejegyzések, ahol nincs is változtatás.
  • IMYke2.0.0.0
    Az első 30 oldalnyi szövegbeni hibák:

moma069 A kaszám--szeretem itt tartani, egykori szivemhez közel. ---> moma069 A kaszám... szeretem itt tartani, egykori szivemhez közel.

hama162 Ez az expresslift a garázsba. ---> hama162 Ez az expressz-lift a garázsba.

haev048 Mics-- ---> haev048 Mics...

haev081 Ha elég premium utat ad el, hösünk felszabadul és elhagyhatja a Holtak Földjét. --->
    haev081 Ha elég prémium utat ad el, hösünk felszabadul és elhagyhatja a Holtak Földjét.

haev089 Akkor szólj Don-nak, hogy ne legyen ilyen sóher és épitse ki a személyi hivó-rendszert.
    ---> haev089 Akkor szólj Don-nak, hogy ne legyen ilyen sóher és épitse ki a személyhivó rendszert.

haev091 Jó, mert nincs is személyi hivó-rendszerünk . ---> haev091 Jó, mert nincs is személyhivó

rendszerünk.

haev094 Tiszta bébiszitterkedés, kivéve, hogy nem nézhetek TVt. ---> haev094 Tiszta gyerekörzés, kivéve, hogy nem nézhetek TV-t.

loma022 Asszem csak a csarnok renoválásáért fizetett. ---> Azt hiszem, csak a csarnok renoválásáért fizetett.

lotx030 poster ---> lotx030 poszter

loma012 Az az expresslift az irodákhoz. ---> loma012 Az az expresszlift az irodákhoz.

loma024 Itt van--A Kilences... ---> loma024 Itt van... A Kilences...

gagl050 Még egy kulcsot sem tehetek arréb a fönök által aláirt megbizás nélkül. --->
    gagl050 Még egy kulcsot sem tehetek arrébb a fönök által aláirt megbizás nélkül.

gssa019 Ha még mindig hüséges vagy-- ---> gssa019 Ha még mindig hüséges vagy...

gsma031 Mondd el megint azt a csirázós storyt! ---> gsma031 Mondd el megint azt a csirázós sztorit!

gsma055 Igen, I think it was during pledge week. ---> gsma055 Igen, azt hiszem, ez a fogadalom-héten volt.

gssa075 Értem. Erösitsd a hited. ---> gssa075 Értem. Erösitsd a hited.

alma002 Kötélnek tünik...alma003 ...de valójában olcsó nyakkendökböl kötötték. --->
    alma002 Kötélnek tünik...
    alma003 ...de valójában olcsó nyakkendökböl kötötték.

lema025 A függöny el van húzva--Dom és Don még mindig bent lehet. ---> lema025 A függöny el van húzva... Dom és Don még mindig bent lehet.

lema027 A redöny le van húzva--Don biztos szundit. ---> lema027 A redöny le van húzva... Don biztos szundit.

lrma013 Ne... egyél... a... gazpachoból... ---> lrma013 Ne... egyél... a... gazpachoból...

lrma016 Im egy lélek, a halandóság papirvékony burkába zárva küzd, hogy kiszabaduljon. ---> lrma016 Ime egy lélek, a halandóság papirvékony burkába zárva küzd, hogy kiszabaduljon.

lrma030 A marhák teljesen más osztályhoz tartoznak, nem beszélve a fejessalátáról. ---> lrma030 A marhák teljesen más osztályhoz tartoznak, nem beszélve a fejes salátáról.

fema037 Még egy dingot, légyszives. ---> fema037 Még egy dingot, légy szives.

tuma089 A kapcsoló igencsak gunked up. ---> tuma089 A kapcsoló igencsak eltutymolódott.

tubs026 It's that carcinogenic crud they stick stiffs in across the hall. ---> tubs026 Ez a karcinogén trutyi átszövi az egész termet.

tuma037 Csak kiváncsiságból--hogyan jutottál be? ---> tuma037 Csak kiváncsiságból... hogyan jutottál be?

tubs043 Khm, uh, Chatty Cathy... ---> tubs043 Khm, uh, Csacsogó Cathy...

hqma106 He can go up on our shoulders AFTER he wins the war. ---> Felmászhat a vállunkra, MIUTÁN megnyerte a háborút.

hqma008 I have a little craft project here I want to show you. ---> hqma008 Van egy kis mütyüröm, amit meg akarom mutatni neked.

hqma011 De már most is-- ---> hqma011 De már most is...

hqev033 Nem tudtam neki ellenállni--olyan... nemes! ---> hqev033 Nem tudtam neki ellenállni... olyan... nemes!

hqev037 Salvadornak igaza van--nekünk jól bevált postagalambok kellenek, hogy az ügynökeinkkel kommunikáljunk. ---> hqev037 Salvadornak igaza van... nekünk jól bevált postagalambok kellenek, hogy az ügynökeinkkel kommunikáljunk.

rfma005 Ah--a galambok szemmel láthatólag kedvelik a tálat. ---> rfma005 Ah... a galambok szemmel láthatólag kedvelik a tálat.

• moonster
    Pluhi!

Jövök egy sörrel. Pénterk van és véletlen jöttem fel újra a netre. Legalább beraktam ezt a topicot is a Kedvencekbe.
    Hétvégén tuti végignyomom.
    MUHAHAHAHHAHAHAHHAAAAAAAaaa
  • pluhi
    Itt a vége, egészségetekre. 99,9% (100 sosem lesz). Az utolsó részt nem teszteltem agyon, szal lehetnek marhaságok. Azért csak küldjétek a reportokat bátran. (Eddig 1 volt)
  • pluhi
    Hi All!
    Mára terveztem a forditás befejezését, de gondok akadtak, mert tegnap új rendszert raktam fel, és nem komálja a GF a dolgot. Belefutottam a hires futószalag bugba is, és nyomoztam az egyik eltünt párbeszéd után. (Van egy hosszabb Domino-Manny szöveg, és nem lehet elöhozni a játékban.)
    Mivel moonster most nyomul a játékkal, és már küldött is észrevételt, megérdemli, hogy ne kelljen tovább várnia.
    Itt lehet elérni az aktuális változatot. 9x%-os, de macerás pontosan megnézni, meg nem is számit sokat. Kijavitottam egy tonna gépelési hibát is, az múltkori verzióban maradt rendesen lustaságomból kifolyólag.
  • Sephi
    Na ha nekem is lenne penzem es egy csaptany fejlesztogardam meg egyebek akkor garantalon neked hogy meg tudnam siman csinalni a GF folytatasat :)))

En sok fantasy-t irok es mar volt ra pelda hogy egy megvolt jatekot folytattam.

Nezd pl a Monkey Islandet... megirtam a The Conquest Of Monkey Island meset es siman dijat is nyertem vele az egyik ismertebb fansiteokon :)
  • pluhi
    Az igaz, hogy a GFben sokat számit, hogy az összes párbeszédet láttad-e (értetted-e, emlékszel-e), mert sok esetben egy elejtett mondat vezet nyomra, ill segit. Vannak benne igen húzós részek, biztos mindenki emlékszik Lola fényképére, nem könnyü kinyomozni a szelvény adatait.
    Más. Én is sajnálom, hogy a Lucasarts nem csinál már kalandokat. Nem is értem őket, mert a nagyon nagy sikerjátékok (mostani SW gamek) elvinnének a hátukon pár kalandot is idönként. Arról nem is beszélve, hogy mérsékelt üzleti sikert talán el lehetne érni egy kalanddal is. Én nem vágyom se MI se GF folytatásra. MI-böl volt már egy raklap, GF pedig nem tartalmazta a folytatás lehetöségét, ezért is ennyire kerek, egész.
    Mindig eszembe jut, honnan jött a GF ötlete. Tim Schafer meglátta a mexikói halottak napi ünnepségeket azokkal a nagy papirmasé halottmaszkokkal (vagyis calaverákkal). Ennyi. Ebből teremtette ő és csapata ezt világot. Ezért azt mondom, hogy nézelödjön kicsit Tim, és jusson eszémbe megint valami eredeti.
    Ja, és kösz, de a maradék részt megcsinálom már, ahol segitség kell, azok a versek, bele is raktam öket a readme-be.
  • Tarhonya
    Nagyon szeretem a GF-et, de nagy MI-s is vagyok. Kár hogy a Lucasarts nem nagyon készít új kalandjátékokat mostanában...
  • Sephi
    Egem lehangol a sotet varos es mega a vilegvege is.

Meg az elejen jo volt de az erdo sem volt tul nagy elmeny.
  • Lacc
    Nekem speciel sokkal jobban bejött a GF mint az MI. JObban tetszik az a darkos noiros hangulat.
  • Sephi
    Nem fejeztem ki magam rendesen :(

Tehat a megoldas logikus de a ravezeto ut nem az.

A MI-ben sokkal tobbet volt olyan hogy ravezettek a megoldasra.

A GF is logikusak nagyresze de nehezebb es ez sajnos kicsit tan elrontya a hagulatat.

Vegulis ha jobban belegondolok nem tudnek olayn ereju peldat adni hogy megkulomboztesem oket.

Nekem konnyeben ment 13 eves fejjel vegig tolni a MI-t mint 16 evessel a GF-t.

Lehet ahogy oregszem ugy hulyulok ?:))))))))))

De figyuz mem kell segitseg a forditasba?
  • pluhi
    "feladatok nem igazan voltak logikusak , eleg sivar a hangulat"
    Az állitásod második részével természetesen nem vitatkozom, izlés kérdése, hogy minek a hangulata jön be. (Fogadok, hogy nem kedvenc filmed a Casablanca)
    Az elsőre viszont példát kérnék.
  • Sephi
    Ja nem egeszen arra ertettem.

A GF-ben tenyleg eleg mely dolgokrol van szo de abba sem kell csinalni olyan dolgokat hogy komolyank ertelmezheto mert en szerintem a GF-ben , azt felrerakva hogy a feladatok nem igazan voltak logikusak , eleg sivar a hangulat.

Ugyertem nekem sokkab jobban fekszenek a Karib Tenger fele helyszinek mint a fovaros , Rubacava a tenger a vilag vege es a hegyteto. A GF mar a tengeri jelenet utan nagyon felejetheto elmenyt nyujt. Az elso harom helyszin meg elmegy de nekem azutan mar nem teccrt a jatek sajnos.

En sokkal jobban orulnek egy MI folytatasnak mint egy GF-nek.

Igaz a MI 4-et nagyon elbasztak.....

Az elso volt a legjobb es a harom mert a kettes tulsagosan logikatlan volt. Nehez is egyben.

• zaki
  • dikki*yysw
    #41-ben írják.
  • tep
    Ezt a játékot vadászom már rég óta.........honnan lehet letölteni a full verziót???
  • Voltan
    Mondjuk Lola halála szerintem nem lett túlságosan kijátszva. Csak felpofozza a palit Manny, aztán kész. Igaz, még nem vittem végig, lehet, hogy még visszatér a dolog. Egyébként egyetértek.
  • pluhi
    Őő. Nem igazán értem a kérdést. "mihez kepest komolyabb a Grim a MI-nel"
    Én azt mondtam, hogy a Grim Fandango az MI-hez képest sokkal komolyabb. Ha a kérdésed erre irányult, akkor a válasz igen egyszerü: mindenben. Irjak példát? Legyen, bár szinte bármi szerepelhetne itt.
    A történet. Ez igy önmagában sem rossz példa, de fejtsük ki. Az alapkérdés: van-e élet a halál után? Számitanak-e érdemeink az életben? Maga a cselekményszál is messze komolyabb. Egy nagyon jól megirt krimi alapjaira épitkezik, benne lopással, gyilkossággal, fordulatokkal. Lola halála nem tűnt komoly jelenetnek? Az egész játék nem a poénokra épül (ellenben a MI sorozattal), hanem egy sokkal emberibb történetre. A humora jóval feketébb (és kevesebb).
    Nem tagadom, hogy a MI sorozaton többet lehet nevetni (naná), de ettöl lesznek azok a világ legjobb kalandjátékai?
    Valahogy úgy tapasztaltam, hogy az a trend, hogy az elsö az MI, "mer mindenki azt mondta, hogy az jó, meg különben is a háromdé az szar". Megnézném ki hozná össze Rubacava hangulatát rajzolva.
    Egy a lényeg. Tegyük a szivünkre a kezünket és mondjuk meg, melyik játéknál sajnáltuk a legjobban, hogy vége volt. Na ugye.
    Atyaég ez hosszú lett, bocs.
  • TneX
    Nem hinném hogy példa kell ehhez
  • Sephi
    Komolyabb? Mondj nekem kerlek egyetlen egy peldat hogy mihez kepest komolyabb a Grim a MI-nel?
  • pluhi
    Szerintem a MI sorozat a közelében sincs, persze ez magánvélemény. Az csak agyahagyott baromkodás, a Grim Fandango sokkal komolyabb alkotás. Tonna mondanivalója is van a fergeteges poénok mellett. Nem is csodálom, hogy Schafer-ék kicsit kipukkadtak utána, annyi dolgot tettek bele.