Grim Fandango
  • pluhi
    Őő. Nem igazán értem a kérdést. "mihez kepest komolyabb a Grim a MI-nel"
    Én azt mondtam, hogy a Grim Fandango az MI-hez képest sokkal komolyabb. Ha a kérdésed erre irányult, akkor a válasz igen egyszerü: mindenben. Irjak példát? Legyen, bár szinte bármi szerepelhetne itt.
    A történet. Ez igy önmagában sem rossz példa, de fejtsük ki. Az alapkérdés: van-e élet a halál után? Számitanak-e érdemeink az életben? Maga a cselekményszál is messze komolyabb. Egy nagyon jól megirt krimi alapjaira épitkezik, benne lopással, gyilkossággal, fordulatokkal. Lola halála nem tűnt komoly jelenetnek? Az egész játék nem a poénokra épül (ellenben a MI sorozattal), hanem egy sokkal emberibb történetre. A humora jóval feketébb (és kevesebb).
    Nem tagadom, hogy a MI sorozaton többet lehet nevetni (naná), de ettöl lesznek azok a világ legjobb kalandjátékai?
    Valahogy úgy tapasztaltam, hogy az a trend, hogy az elsö az MI, "mer mindenki azt mondta, hogy az jó, meg különben is a háromdé az szar". Megnézném ki hozná össze Rubacava hangulatát rajzolva.
    Egy a lényeg. Tegyük a szivünkre a kezünket és mondjuk meg, melyik játéknál sajnáltuk a legjobban, hogy vége volt. Na ugye.
    Atyaég ez hosszú lett, bocs.